mozno ste si vsimli ze v dnesnej spolocnosti a hlavne teraz cez prazdniny je medzi mladymi ludmi dost popularne byt nonstop pod vplyvom. uz necele 2 mesiace mam zdravotne problemy kvoli ktorym som komplet vysadil alkohol a ine povzbudzovace nalady, co spo
To je v pohode. Ale potom mi príde, že nemáš dobrých kamošov. My u nás pijeme, ale máme aj kamarátov, ktorí nepijú a sme s nimi rovnako. Skôr si myslím, že je to tvoja "chyba", lebo jeden kamarát sa tak vyčlenil sám. Nemá o nás záujem.
@jancek naozajstnych kamosov som v prispevku vyssie nespomenul a ich sa to nastastie ani netyka. ale aj tak ma sere ze su taki ludia vobec v mojom zivote.
@jezismariakokot jáááj tak na to sa vyjeb. Pozri sa, pred dva a pol rokom som zmazal fb. Z 200 dačo kamošov ostali traja echtovní. Z ostatnými si podám ruku prehodím pár slov, ale aby sme niečo väčšie riešili to nie. Tak som proste zistil, komu za čo stojím. A teraz na škole sme jedna ruka celá tlupa a sme absolútne všetci iní. To sa ty nestrachuj že ostaneš na ocot, lebo sa už nestretávaš so všetkými čo si poznal a radi si vyhnú. Stay true. 8)
mne sa to dosť ťažko komentuje pretože ja som človek ktorý má k alkoholu (z ludí v mojom okolí) jedinečný vzťah.
na jednej strane si uvedomujem všetky negatíva tejto (drogy), vypočul som si a videl množstvo príbehov o tom ako alkohol zničil životy, videl ako ludia riešia závislosťou svoje problémy a myslia si že je to ich jediná záchrana a odpútanie sa od skutočných problémov (pritom si tie skutočné vytvárajú sami) ale to je na inú debatu.
sám pijem ... nepijem tvrdé pretože sa mi to hnusí a opitie z tvrdého by som prirovnal k lagujúcemu CSku (čo každý normálny človek nenávidí) ... pijem občasne preto iba víno (biele pretože červené mi spôsobuje žaludočne problémy) ... a sem tam, výnimočne pivo ... stačí mi občas aj jedno, dve pivá a už sa mi moce hlava (neznesiem vela alkoholu) ... je to aj tým že mám k nemu bližší vzťah pretože som taký človek aký som, zvedavý a fascinú ma zmeny vedomia a podobné veci, nikdy ale nič nepreháňam, vždy mám všetko pod kontrolou a nikdy by som nepovedal že sa nachadzam v nejakom probléme s touto látkou ... usúdil osm aj že moje psychické danosti sú na takej úrovni že u mňa je velmi nepravdepodobné aby som si vytvoril závislosť alebo aby mi alkohol vedel zničiť život ...
skutočne je obtiažne to popísať, pohybujem sa v spoločnosti a bohužial široká spoločnosť v mojom dosahu sú ludia ktorí používajú mozog na bežné veci, riešie bežné problémy, povrchné a velmi plytké veci, samozrejme sa medzi nimi cítim hrozne, nenaplneno a obmedzujúco kedže potrebujem svoju hlavu využívať naplno a niekam sa posúvať (čo mi oni konkrétne nedovolujú) ... žial prešiel som vela ludmi v mojom okolí a nepoznám absolutne nikoho kto by moju hlavu uspokojil ... v tomto mi velmi pomáha víno ... z času na čas, dá sa povedať v určitých sekvenciách som opitý a cítim sa nachvílku zrelaxovane a opadnú zo mňa pocity nepochopenia a absolutnej izolácie kvoli odlišnostiam , pri opitosti nevnímam že by sa mi znižovali kognitívne schopnosti alebo že by sa mi znehodnocoval úsudok alebo aby mi nejako výrazne klesala inteligencia, dá sa povedať že si všímam len opadávanie strachu a obáv z neúspechu, zvyšuje sa mi danosť spoločenskej komunikácie a zlepšuje sa mi nálada ... tieto chvíle mám rád a rád si ich užívam, no sú len dočasné ... paradoxne ludia o ktorých viem že ich mysle sú ako tak schopné jednať tak ako by som sám chcel, sú odomna dosť daleko vzdialení a vidím ich naozaj raz za velmi dlhu chvilu ...
no a vlastne, preto pijem (občasne) hh
bez týchto chvíl by môj život bol (o dosť depresívnejší pre pocit vyčlenenia a nepochopenia + nával negatívnych pocitov z celkového vnímania života a mojich okolností ktoré ma obklopujú, menej socializovaný (aj tak len s ludmi typu ktorých mám aj teraz okolo seba), pomalší a ťažšie znesitelnejší ...
všetko to pramení z pocitu nezaradenia, ale žial toto už ovplyvniť neviem, to že sa určito cítim je prirodzené a to že mi vadí že su okolo mňa neni ludia ako ja je podla mňa normálne ... dúfam že sa to raz zmení k obrazu môjmu
@jezismariakokot Bol som na tom podobne, a dostal som sa do dobrej partie, konečne, kde síce nie sme úplný abstinenti, ale zas nepijeme pravidelne. Nejaké tie pivá sú stále fajn
bingo. to su alkoholicke partie, ktore ti nemaju co dat. vysrat sa na nich a hladat aktivnu partiu, ktora si ale aj rada vypije z casu na cas, to je ideal.
Ja už som alkohol nepila asi dva roky A od vtedy som sa prestala stýkať s trištvrtinou ľudí s ktorími som sa pred tým bavila. A som rada. Od kedy nepijem som pre nich nezaujímavá ale som rada že som s atakých ľudí zbavila. Aspoň vidím komu som za čo stála a už dlho sa mi strasne hnusia ľudia ktorí sú permanentne v liehu (nemyslím tým že si človek nemôže vypiť...aj ja si dám občas pohár vína k večeri ale...myslím tým byť ožratý tri krát do týždňa a vešať po fb fotky alebo statusy s trápnym popisom) . Ale ja som názoru, že každý človek si prejde istým "alkoholickým" obdobím ..aj ja som mala také obdobie že som sa doslova pár krát úplne ožrala -fuj- tým si prejde skoro každý poďla mňa.. pripisujem to aj puberte a obdobiu "vzdoru" no už nikdy viac ..alkohol mi vlastne ani nikdy nechutil, hnusí sa mi a strǎsne mi smrdí...a o tom koľko kalórií to obsahuje ani nehovorím
ja už mesiac nepijem vôbec alkohol,a minule som bol na koncerte,a tam sa ma prekvapivo jeden kamoš pýtal,či som normálny.....v podstate ani ja nepoznám ľudí,lebo sme zvykli len spolu chlastať,ale asi zmením kompletne moje správanie a nájdem si nových priateľov....
Poznám presne to isté, nejak mesiac som vôbec nechcel piť (nebola nálada na to) a proste nikto sa akosi neozýval... Pre toto začínam neznášať chlast. Ale občas si aj ja dám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
na jednej strane si uvedomujem všetky negatíva tejto (drogy), vypočul som si a videl množstvo príbehov o tom ako alkohol zničil životy, videl ako ludia riešia závislosťou svoje problémy a myslia si že je to ich jediná záchrana a odpútanie sa od skutočných problémov (pritom si tie skutočné vytvárajú sami) ale to je na inú debatu.
sám pijem ... nepijem tvrdé pretože sa mi to hnusí a opitie z tvrdého by som prirovnal k lagujúcemu CSku (čo každý normálny človek nenávidí) ... pijem občasne preto iba víno (biele pretože červené mi spôsobuje žaludočne problémy) ... a sem tam, výnimočne pivo ... stačí mi občas aj jedno, dve pivá a už sa mi moce hlava (neznesiem vela alkoholu) ... je to aj tým že mám k nemu bližší vzťah pretože som taký človek aký som, zvedavý a fascinú ma zmeny vedomia a podobné veci, nikdy ale nič nepreháňam, vždy mám všetko pod kontrolou a nikdy by som nepovedal že sa nachadzam v nejakom probléme s touto látkou ... usúdil osm aj že moje psychické danosti sú na takej úrovni že u mňa je velmi nepravdepodobné aby som si vytvoril závislosť alebo aby mi alkohol vedel zničiť život ...
skutočne je obtiažne to popísať, pohybujem sa v spoločnosti a bohužial široká spoločnosť v mojom dosahu sú ludia ktorí používajú mozog na bežné veci, riešie bežné problémy, povrchné a velmi plytké veci, samozrejme sa medzi nimi cítim hrozne, nenaplneno a obmedzujúco kedže potrebujem svoju hlavu využívať naplno a niekam sa posúvať (čo mi oni konkrétne nedovolujú) ... žial prešiel som vela ludmi v mojom okolí a nepoznám absolutne nikoho kto by moju hlavu uspokojil ... v tomto mi velmi pomáha víno ... z času na čas, dá sa povedať v určitých sekvenciách som opitý a cítim sa nachvílku zrelaxovane a opadnú zo mňa pocity nepochopenia a absolutnej izolácie kvoli odlišnostiam , pri opitosti nevnímam že by sa mi znižovali kognitívne schopnosti alebo že by sa mi znehodnocoval úsudok alebo aby mi nejako výrazne klesala inteligencia, dá sa povedať že si všímam len opadávanie strachu a obáv z neúspechu, zvyšuje sa mi danosť spoločenskej komunikácie a zlepšuje sa mi nálada ... tieto chvíle mám rád a rád si ich užívam, no sú len dočasné ... paradoxne ludia o ktorých viem že ich mysle sú ako tak schopné jednať tak ako by som sám chcel, sú odomna dosť daleko vzdialení a vidím ich naozaj raz za velmi dlhu chvilu ...
no a vlastne, preto pijem (občasne) hh
bez týchto chvíl by môj život bol (o dosť depresívnejší pre pocit vyčlenenia a nepochopenia + nával negatívnych pocitov z celkového vnímania života a mojich okolností ktoré ma obklopujú, menej socializovaný (aj tak len s ludmi typu ktorých mám aj teraz okolo seba), pomalší a ťažšie znesitelnejší ...
všetko to pramení z pocitu nezaradenia, ale žial toto už ovplyvniť neviem, to že sa určito cítim je prirodzené a to že mi vadí že su okolo mňa neni ludia ako ja je podla mňa normálne ... dúfam že sa to raz zmení k obrazu môjmu
Väčšinu kamarátov moji spolužiaci získali pitím, a keďže ja nepijem tak tých ľudí nepoznám