S vlastnej skúsenosti viem povedať, že čítanie kníh o reči tela nie je najlepší nápad. V resp. je to v pohode, ak si čitatel o tom prečíta ale nedáva tomu nejaký extrémny význam.
Preto su lepšie osobné sedenia s "inštruktorom"
Ja ked som sa dozvedel, ako vie reč tela ovplivniť správanie iných na tvoju osobu, ako to ovplinuje každodenný život a vzťahy tak ma to nadchlo.
Áno je to pravda, reč tela nozaj funguje a človek ju vníma väčšinou podvedome.
Vedome ju vníma práve vtedy ak si osoba "prebehne" celú knihu za jeden večer a nažhavená informácia ide do terénu spraktizovať svoje vedomosti. Čo sa stane ?
Začnete si všímať aj také maličkosti ktoré Vás dokážu rozhodiť a namiesto toho, aby sa osôbka s Vami rozpravajúca cítila fajn a vpohodke tak má z Vás tak trochu divný pocit. Deje sa to práve preto, lebo vy rozmýšľate nad každým krokom ktorý on urobí, ako má ruky, nohy, poloha palcov, ako je naklonený atď.
Uvediem príklad :
Chlapec vidí krásnu babu, jeho vysnívanú.
Je to odláživec a preto príde k nej a osloví ju. Dievča ale sedí na stoličke, má preložené nohy cez seba, ruky uzavreté. ( Je to gesto uzatvorenosti = dajte mi pokoj / bránim sa )
Chlapec to zbadá a naľaká sa. Začne rozmýšlať prečo sa necíti komfortne atd. Nakoniec odíde bez čísla v mobile.
Namiesto toho aby tomu nedával veľký dôraz a snažil sa holku rozosmiať, zaujať, o normálnu konverzáciu.
Takže môj názor je taký :
Je dobré vedieť, že reč tela existuje. Pomocou nej dokážate pri svojom rozprávaní ľudí viac zaujať, upútať pozornosť.
Ale ak nie ste nejaký promotér, nejaký "prednašajúci" chodiaci na rôzne semináre tak ju neskúmajte dopodrobna.
Je dobré vedieť ako to funguje, no netreba to s tým prehánať.
milujem ked pisem komentar a neprida mi ho!! ked sa upolkojim mozno napisem znova co som chcela ( ano prave teaz som nestihla kopirovat do mysi komentar)
Ahojte, aku knihu ste čítali na túto tému??? od akého autora?? chcem to ako darček a neviem vybrat autora, pretože som čitala niečo od viacerých autorov a rovnake gestá a mimicke ťahy opisovali totálne odlišne a dokonca opačne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Odporucam
Preto su lepšie osobné sedenia s "inštruktorom"
Ja ked som sa dozvedel, ako vie reč tela ovplivniť správanie iných na tvoju osobu, ako to ovplinuje každodenný život a vzťahy tak ma to nadchlo.
Áno je to pravda, reč tela nozaj funguje a človek ju vníma väčšinou podvedome.
Vedome ju vníma práve vtedy ak si osoba "prebehne" celú knihu za jeden večer a nažhavená informácia ide do terénu spraktizovať svoje vedomosti. Čo sa stane ?
Začnete si všímať aj také maličkosti ktoré Vás dokážu rozhodiť a namiesto toho, aby sa osôbka s Vami rozpravajúca cítila fajn a vpohodke tak má z Vás tak trochu divný pocit. Deje sa to práve preto, lebo vy rozmýšľate nad každým krokom ktorý on urobí, ako má ruky, nohy, poloha palcov, ako je naklonený atď.
Uvediem príklad :
Chlapec vidí krásnu babu, jeho vysnívanú.
Je to odláživec a preto príde k nej a osloví ju. Dievča ale sedí na stoličke, má preložené nohy cez seba, ruky uzavreté. ( Je to gesto uzatvorenosti = dajte mi pokoj / bránim sa )
Chlapec to zbadá a naľaká sa. Začne rozmýšlať prečo sa necíti komfortne atd. Nakoniec odíde bez čísla v mobile.
Namiesto toho aby tomu nedával veľký dôraz a snažil sa holku rozosmiať, zaujať, o normálnu konverzáciu.
Takže môj názor je taký :
Je dobré vedieť, že reč tela existuje. Pomocou nej dokážate pri svojom rozprávaní ľudí viac zaujať, upútať pozornosť.
Ale ak nie ste nejaký promotér, nejaký "prednašajúci" chodiaci na rôzne semináre tak ju neskúmajte dopodrobna.
Je dobré vedieť ako to funguje, no netreba to s tým prehánať.
takže neovládam a zatiaľ mi to nechýba...
ale normalne to robim len podvedome. neanalyzujem kazdy pohyb, len ho vnimam...
dakujem