Veľa ľudí fascinujú vlaky a železnica celkovo. A vy ste ako na tom? Ja keď môžem tak cestujem vždy vlakom. A kde v Europe je najkvalitnejšia železničná doprava? Mne sa najviac páčila železničná doprava v Rakúsku a Nemecku.
milujem vlaky a lietanie... podla mna su NAJ vlaky v Belgicku... super system dorpavy, orientacie na staniciach, vlaky na minutu presne, cisota... podobne aj vo Svajciarsku...
Ano ma to celkovo taku svoju dusu alebo ako to nazvat vlakove stanice a vsetko okolo toho aj ked su spinave a rozbombardovane cele ale to k tomu proste patri no a metro to je uz uplne super
Ja som petrolhead, takže autá sú môj život, ale zasa na druhej strane, čo sa týka dopravy niekam bez možnosti tam ísť sám autom,teda ako šofér, tak preferujem vlaky. Oproti autobusu sa v nich cítim omnoho lepšie.
Stav železníc, či už teraz stav vlakov samotných, fungovanie železníc (meškanie, oznamy o nich, prístup revízorov etc.), alebo železničné budovy a prostredie vrámci krajín V4 mi neprídu nijak úžasné, že by sa mi mali nejak páčiť, ale vrámci možností považujem železnice za pre mňa momentálne najvhodnejší (železnice vedú do všetkých väčších miest, nie sú drahé, človek si v nich môže oddýchnuť, nemusí riešiť, či nepil apod.) spôsob dopravy a preto ho využívam najčastejšie. Na to aby som mohol povedať, že sa mi páčia slovenské železnice by ale museli urobiť rapídny kvalitatívny skok. Na druhú stranu sa mi páči železničná história, staré vlaky a doba pary (najmä tie začiatky železníc) ma celkom fascinuje, museli to byť krásne časy.
Rád cestujem vlakmi. Môžem si robiť prácu na ntb a nestrácam tak čas... ale najkrašie je, keď je vonku pekne, dám si sluchátka, zapnem si hubu a sledujem cez okno krajinu a čas utečie rýchlo aj keď človek dlho cestuje.
Vlaky uz nie. Tie nove smradlave nove uzavrete velkokapacitne vozne, kde je vydychany vzduch, je tam nedezinfikovana klima prehnane nastavena aj ked je vonku v lete rano este zima je vo vlaku este zimsie, alebo v lete v horku obcas vykurene, ak jefen zere rezen s cibulou alebo je prepoteny zapach v celom vozni, nieje sa kde opriet o stenu, prechadzajuci ludia mi buchaju taskami do hlavy, neda sa stiahnut okno a vychutnavat cerstvy vzduch a prirodu. Zlate komunisticke vozne. Ani lahnut sa neda ak je poloprazdny vlak. Vlaky jednostaj meskaju. Vandraci vo vlaku. Rychlik do Kosic a ziadne kupe a este meskal 90minut. Clovek ani nevie kedy sa vlak pohne, kazdu chvilu o trochu zvysuju meskanie. Keby sa to stalo raz ale dej sa to pravidelne a iny sposob do prace u mna nieje mozny.
Lietadlo tiez nemusim. Nic vlastnorucne navarene ani na pitie mineralku drobcek si nemozem vziat ale iba pockat na lietadlo a kupit predrazenu nemecku zbrndu. Na klucoch mam nozik. Mam peprak, teleskop paralizer, gril, bicykel, surf, nafukovaci cln a musim riesit hmotnodt a velkost batoziny, musim sa dostavit na letisko 3 hodiny pred odletom a ked to este meska ani obcerstvenie nedaju a decka odpadavaju. Kupil som v zahranici kovovu airsoftku a v autobuse som ju mal useba. A autobus predbehol lietadlo. V chorvatsky sme boli skor ako nasa rodina lietadlom v bulharsku. Pritom sa stazovali ze autobusom nikdy nepojdu lebo to dlho trva, takto predeseli v pokazenom lietadle hodiny a potom naspat do haly a zas do lietadla, v lietadle uzavreta klima raj pre prenos virusov. prechladli a skazena dovolenka. Autobudom za 8 hodim s 3 prestavkami a autom za 6 hodin do chorvatska.
Veľmi. Ale aj nie. Veľmi, ale aj nie. Rád sa pohybujem vlakom, voľnosť a sloboda. Ale tiež sa mi nepáči údržba a technicky stav vozňov. Či nových, či starých. Malo by sa to pravidelne kontrolovať a dezinfikovať, ale však, čo máme klimatizáciu. Je mi jasné, žeby to najskôr zdvihlo cenu, ale nebolo by to lepšie, ako potom riešiť, že nemám čo vypraviť?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Lietadlo tiez nemusim. Nic vlastnorucne navarene ani na pitie mineralku drobcek si nemozem vziat ale iba pockat na lietadlo a kupit predrazenu nemecku zbrndu. Na klucoch mam nozik. Mam peprak, teleskop paralizer, gril, bicykel, surf, nafukovaci cln a musim riesit hmotnodt a velkost batoziny, musim sa dostavit na letisko 3 hodiny pred odletom a ked to este meska ani obcerstvenie nedaju a decka odpadavaju. Kupil som v zahranici kovovu airsoftku a v autobuse som ju mal useba. A autobus predbehol lietadlo. V chorvatsky sme boli skor ako nasa rodina lietadlom v bulharsku. Pritom sa stazovali ze autobusom nikdy nepojdu lebo to dlho trva, takto predeseli v pokazenom lietadle hodiny a potom naspat do haly a zas do lietadla, v lietadle uzavreta klima raj pre prenos virusov. prechladli a skazena dovolenka. Autobudom za 8 hodim s 3 prestavkami a autom za 6 hodin do chorvatska.