viete niekto neco o bvps alebo inak paneuropska vysoka škola...?? konkretne nieco o prijimackach na pravo...ako prebiehaju, kolko otazok cca je a ako prebieha ustna cast prijimacky...???
mas sice pravdu...ale co si podrazdeny??? nereaguj a tecka...nikto tu na tvoju zlu naladu neje zvedavy...aj na to je to forum tu ...ci tuto temu je zakazane rozoberat? pokial viem nie..
od kedy prisiel tuto skolu "prezentovat" daky divny clovek ku nam som o nej ani nevedela ... akurat ,ze stoji milion a taketo kraviny si nemozem ja dovolit takze idem na skolu ako normalny clovek ale tiez sa mi nepozdava ale nebola som tam tak mam len svoj skromny nazor na toto ...
to, ci su tazke.. takto ti poviem..anglina sa mi zdala byt lahka, ale kamoske, ktora zila asi pol roka v anglicku sa zdala byt tazka. ide o to, ci ti to sadne, ale podla mna ziadna hroza, no priprav sa na to, ze nasa skola ma najtazsiu pravnicku anglictinu na slovensku
psychotesty si nepamatam. ale klasicke logicke, ako sa robia napr na APZ-cke, len nie su take narocne.resp. nie je na ne tak priserne malo casu
a ustna.. to pochopis na vyske. vsetko zavisi od profaka, ale aj tak je to podla mna spravodlivejsie, ako pisomna skuska. mas tam iba par minut, ale mozes ukazat, co vies. co sa napriklad pri testoch neda. kedysi som robila prijimacky do trnavy. tam ti pocitac nahodne vygeneruje otazky a ak ti napriklad nesadnu (ja som mala napriklad tristvrte testu dejiny ceska a slovenska 1918-1989), tak mas po chlebe, pricom pri ustnej aj ked ti jedna otazka nesadne, mozes sa chytit niecoho ineho a ukazat profakovi, ze nie si duta. ber to kao vyhodu. mna skusal dekan, bol priatelsky, na uvod par lahkych otazok na ukludnenie.. a vlastne cele to prebiehalo formou rozhovoru, bez stresov (aj ked samozrejme, ze clovek v strese je)
a co sa ta moze pytat? vsetko. dejiny a ustavko ako buduci pravnik musis ovladat vyborne. ale na zaciatok mi daval vacsinou take zakladnejsie otazky, potom, ked sa u dostanes do temy, tak sa pyta aj podrobnejsie.
@viluette lebo pozname vela ludi ktori tam chodia a viem ake to mam na skole napriklad ja alebo ini kamarati a @lubka13 podla mna za tie peniaze to naozaj nestoji ... moj spolubyvajuci chodi na pravo v brne ... a povedal ze ked sa jeho otcovi hlasili ludia do kancelarie tak ti co mali bvsp vyhodil rovno ...
@lubka13 pravo?.. komenskeho BA, UPJS kosice... alebo este Trnava neviem ako sa vola univerzita teraz hned, vsetky tri su dobre a znie to lepsie ako toto individuum podla mna..a myslim ze keby si mal zamestavatel vybrat tak bere skorej tie tri..aspon ja by som tak urcite spravila
to neskusa iba jeden clovek. zadelia ta do skupiny a kazdu skupinu skusa niekto iny. na jednu skupinu je to.. neviem.. asi 15 ludi, ak sa dobre pamatam, ale nie som si ista. a v miestnosti su dvaja, skusajuci, plus jeden clovek ako prisediaci
@viluette a preco? poznam ludi co tam chodia a nestazuju sa... a na UPJSke je podla mna dost kvalitne pravo ... aj ked ja vseobecne pravo nemusim je to podla mna na uplne hovno pokial mamicka tatko niesu pravnici niesu znamosti ani nic lebo pravnikov je tolko ze...vela ..preto som sa na to nedala
kvalitu vyucby prava posudit neviem, kedze tam nestudujem, takze by to nebolo objektivne. ale co sa tyka systemu na skole... vysvetlila by som ti to, no nie vo verejnej diskusii. (profesijna deformacia ) ak chces vediet moje dovody, tak ts.
@lubka13 - vzhladom na to, že pijimačky sú budúci týždeň, nezaujímaš sa o to trošku neskoro??
a ja som mala tiež prihlášku na paneurópsku - ako "poistku", počula som na ňu veľa pindania, ale čo ti poviem .. na slovensku ľudia nie sú zvyknutí na drahšie súkromné školy
a pritom tam nie je veľa vymletých ľudí .. je to rovnaké, ako na iných školách.
a k tomu zamestnaniu .. paneurópska má status vysokej školy, nie univerzity ako Komenského, alebo Mateja Bella, čiže je o niečo v hierarchii nižšie, preto sa dá predpokladať, že pár zakomplexovancov berie titul z tejto školy ako zaplatený.
a o čo horšia je Paneurópska VŠ napríklad od UMB v BB?? .. veď do BB na právo sa dostaneš jedine cez známosti .. mám tam kamaráta, ktorý sa tam tiež dostal cez prachy a hovoril mi, že ich berú 130, z ktorých 100 sa tam dostane po známosti a za prachy a ďalších 30 sa rok bifluje otázky.
a potom, že tam nie sú hlupáci, ktorých tam nepretlačia rodičia.
(dokonca by som povedala, že tam je viac vytretých ľudí ako na BVŠP)
a čo sa týka zamestnania, zahraničné firmy okamžite berú hlavne právnikov z tejto školy, keďže majú podstatne lepšiu úroveň právnickej angličtiny a jazykov.
(som zvedavá, či v milióne právnikov na slovensku - z ktorých polovica študuje právo len preto, že iné sa im nechcelo, alebo iné ich nuudiloo, ale inde sa nedostali - nájdem prácu ja a to som z UK - veď aj prax je iba o známostiach, tak čo sa budeme
@natalka1605 UMB nepoznam tak nemozem povedat ... ja ani na pravo nechodim ... ja som na informatike ale kedze som v Brne na muni a moji 2 spolubyvajuci chodia sem na pravo a poznam kamaratov co chodia na pravo na BVSP tak mozem povedat ze je tam dost velky rozdiel ... a hlavne sa stretavam s tym ze ludi z bvsp firmy v cechach ani nepoznaju na rozdiel od komenskeho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a ustna - podla toho, ku komu pojdes, ku komu budes zaradena.
UVIDÍŠ NA SKÚŠKE
juuj co to znamena ze koho dostanem??? ale pri ustnych nebude vela casu tak co sa tam mozu pytat najviac..co je take najdolezitejsie?
neviem ..preco zle?
mas sice pravdu...ale co si podrazdeny??? nereaguj a tecka...nikto tu na tvoju zlu naladu neje zvedavy...aj na to je to forum tu ...ci tuto temu je zakazane rozoberat? pokial viem nie..
ako si prisiel na to, ze to nebude mat tazke?
takze tak? no sak jasne tvoj nazor berem...a aj mi ho ale poves? takze moc lahka? ci jakto?
to, ci su tazke.. takto ti poviem..anglina sa mi zdala byt lahka, ale kamoske, ktora zila asi pol roka v anglicku sa zdala byt tazka. ide o to, ci ti to sadne, ale podla mna ziadna hroza, no priprav sa na to, ze nasa skola ma najtazsiu pravnicku anglictinu na slovensku
psychotesty si nepamatam. ale klasicke logicke, ako sa robia napr na APZ-cke, len nie su take narocne.resp. nie je na ne tak priserne malo casu
a ustna.. to pochopis na vyske. vsetko zavisi od profaka, ale aj tak je to podla mna spravodlivejsie, ako pisomna skuska. mas tam iba par minut, ale mozes ukazat, co vies. co sa napriklad pri testoch neda. kedysi som robila prijimacky do trnavy. tam ti pocitac nahodne vygeneruje otazky a ak ti napriklad nesadnu (ja som mala napriklad tristvrte testu dejiny ceska a slovenska 1918-1989), tak mas po chlebe, pricom pri ustnej aj ked ti jedna otazka nesadne, mozes sa chytit niecoho ineho a ukazat profakovi, ze nie si duta. ber to kao vyhodu. mna skusal dekan, bol priatelsky, na uvod par lahkych otazok na ukludnenie.. a vlastne cele to prebiehalo formou rozhovoru, bez stresov (aj ked samozrejme, ze clovek v strese je)
a co sa ta moze pytat? vsetko. dejiny a ustavko ako buduci pravnik musis ovladat vyborne. ale na zaciatok mi daval vacsinou take zakladnejsie otazky, potom, ked sa u dostanes do temy, tak sa pyta aj podrobnejsie.
kazdy ma ine skusenosti. ja viem o kancelariach a o firmach, ktore prijimaju ludi iba z nasej skoly. a nie je ich malo
no tak uvidime ... mna hlavne zaujimalo ze ako mozu ustne tolkych vyskusat...ako to stihnu a na co sa hlavne zameriavaju..
ale diki moc za priblizenie
a podla teba na aku skolu by som mala ist ked chcem studovat pravo?
no prave uk a kosice by som nejak nevyzdvihovala
kvalitu vyucby prava posudit neviem, kedze tam nestudujem, takze by to nebolo objektivne. ale co sa tyka systemu na skole... vysvetlila by som ti to, no nie vo verejnej diskusii. (profesijna deformacia ) ak chces vediet moje dovody, tak ts.
a ja som mala tiež prihlášku na paneurópsku - ako "poistku", počula som na ňu veľa pindania, ale čo ti poviem .. na slovensku ľudia nie sú zvyknutí na drahšie súkromné školy
a pritom tam nie je veľa vymletých ľudí .. je to rovnaké, ako na iných školách.
a k tomu zamestnaniu .. paneurópska má status vysokej školy, nie univerzity ako Komenského, alebo Mateja Bella, čiže je o niečo v hierarchii nižšie, preto sa dá predpokladať, že pár zakomplexovancov berie titul z tejto školy ako zaplatený.
a o čo horšia je Paneurópska VŠ napríklad od UMB v BB?? .. veď do BB na právo sa dostaneš jedine cez známosti .. mám tam kamaráta, ktorý sa tam tiež dostal cez prachy a hovoril mi, že ich berú 130, z ktorých 100 sa tam dostane po známosti a za prachy a ďalších 30 sa rok bifluje otázky.
a potom, že tam nie sú hlupáci, ktorých tam nepretlačia rodičia.
(dokonca by som povedala, že tam je viac vytretých ľudí ako na BVŠP)
a čo sa týka zamestnania, zahraničné firmy okamžite berú hlavne právnikov z tejto školy, keďže majú podstatne lepšiu úroveň právnickej angličtiny a jazykov.
(som zvedavá, či v milióne právnikov na slovensku - z ktorých polovica študuje právo len preto, že iné sa im nechcelo, alebo iné ich nuudiloo, ale inde sa nedostali - nájdem prácu ja a to som z UK - veď aj prax je iba o známostiach, tak čo sa budeme