@1 hej, tak. neviem, či paranormálny, alebo nadprirodzený sú tie správne pomenovania, pretože tie implikujú, že ich uskutočňuje nejaká sila inej kategórie, ako sú hmatateľné veci vo svete, ktorý poznáme.
ale myslím si, že existuje množstvo vecí, o ktorých existencii teraz nevieme ani nepremýšľame, pretože nás to proste ešte nenapadlo (ako napríklad nikoho v 10. storočí nenapadlo premýšľať o elektrickom prúde alebo antibiotikách). prípadne aj veci, ktorým prikladáme iného činiteľa, než aký ním skutočne je, a podobne
keby mame objasnene vsetko a vieme co treba tak sa o tom nebavime na birdz isto nieco existuje, existuje aj prepojenie ludi, aj mimozyslove vnimanie, energie su svade okolo nas a bohvie co vsetko si este neuvedomujeme je tu neskutocne vela otazok a este menej odpovedi
aj tu funguju nejake paranormalne javy.... niekto stále preraduje fora do uplne od veci kategorii... asi si mysli, ze je mrte vtipny.... toto este veda nevysvetlila
@lukaso121 telepatia je jeden z typov mimozmysloveho vnimania a ta sa praveze vedecky skuma, zatial nebola verifikovana to, ale neznamena ze za tym neni ziadne racio.. Ludsky mozog by trebars mohol vysielat vybracie a za urcitych okolnosti komunikovat mimozmyslovo, podobny princip ako trebars vysielac a prijimac. Somarina to moze ale aj nemusi byt. Od toho je tu veda aby to verifikovala. Btw podla mna to celkom mozne je pretoze velmi casto sa mi stava ze na niekoho zacnem mysliet a ten clovek sa mi ozve alebo ho zrazu stretnem. Alebo poviem nieco naco druha strana mysli etc.
@xxar3s no skor ide o pravdepodobnost ze vies kto vola ,alebo vies co chce povedat druha strana (logika),bolo by to zaujimave len v tom pripade keby to bolo 100% ze by si vedel kto stale vola .maj trocha sebakritiky.aj ja niekedy viem ze co sa stane vo filme ktory som nevidel ale nie je to sto% takze si hovorim 'nahoda'(jasne ze som to uhadol podla situacie ktora sa tam odohravala),vo svete atomov nieje miesto na sarlatanstvo. 'ludsky mozog vysiela vibracie' no nic postavil som sa zo stolicky a musim rozhybat mozog lebo sa my zastavil pomozes mi na dialku?
@lukaso121 ale toto zvykne byt skor take ze zrazu si na niekoho spomenies intenzivne na toho cloveka myslis a v tej sekunde ti od toho cloveka pride SMS pozres na telefon a cudujes sa ze preco (toto sa mi nestalo raz). alebo raz som bol v auparku zrazu si spomeniem na byvalu (predtym som na nu nemyslel), volam jej a hovori ze predchvilou prisla do auparku.
ja nehovorim ze je to dokaz telepatie, ale mozno okrem tych piatich zmyslov ktore uz veda pozna dokazeme komunikovat aj na inej urovni. to ze veda zatial nieco neobjasnila neznamena ze to nebude objasnene nikdy .
@lukaso121 to ze nejaky jav veda este neobjavila neznamena ze neexistuje. Aj veda sa v mnohych veciach mylila. Az do 15teho storocia oficialne vedecke kapacity tvrdli ze zem je plocha doska a slnko spolu z hviezdami sa toci okolo zeme dnes uz vieme ze to tak nie je.... Telepatia este nebola vedecky preskumana takze momentalne z pohladu vedy neexistuje, ale uz dnes vieme myslienkami ovladat trebars elektricky spinac, infotacie medz neuronmi sa prenasaju elektrickymi impulzmi, preco by teda nemohla existovat aj mimozmyslova komunikacia na tejto urovni?
@xxar3s vedci maju mozog uz zmapovany a ziadny zatial nevykazoval zmeny tohto rozsahu.mozog sice vydava impulzy ale nie take silne aby ich zachytil iny mozog .a ako aj casti mozgu napr na hmat cuch chut atd maju svoje miesto ,muselo by sa take najst centrum pre telepatiu ,zial take neexistuje alebo, budem optimista ,nevyvinulo sa.nas svet riadia fyz. zakony a fico
@lukaso121 naopak myslim ze nase znalosti ludskeho tela su dnes este len v plienkach a pre tak komplexny system ako je ludsky mozog to plati obvzlast. mame ho preskumany na primitivnej bunkovej urovni, ale nerozumieme systemu ako celku. Keby sme ho mali naozaj podrobne zmapovany psychiatri a neurologovia by nemali problem... Inak myslim ze telepatia by mohla fungovat prave v ramci fyzikalnych zakonov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale myslím si, že existuje množstvo vecí, o ktorých existencii teraz nevieme ani nepremýšľame, pretože nás to proste ešte nenapadlo (ako napríklad nikoho v 10. storočí nenapadlo premýšľať o elektrickom prúde alebo antibiotikách). prípadne aj veci, ktorým prikladáme iného činiteľa, než aký ním skutočne je, a podobne
ja nehovorim ze je to dokaz telepatie, ale mozno okrem tych piatich zmyslov ktore uz veda pozna dokazeme komunikovat aj na inej urovni. to ze veda zatial nieco neobjasnila neznamena ze to nebude objasnene nikdy .
napr.
» www.aufob.szm.com/MJ12SK.htm...