Ktoré miesta v Paríži sú podľ vás najkrajšie ? Idem s rodinou na výlet a rozmýšĺam, ktoré parížske pamiatky im mám ukázať... v Paríži sme len jeden večer a jeden deň, ciže musím vybrať to naj z naj... Mne osobne sa najviac páči Eiffelovka, Sacre Coure a a
Eiffelovke by som sa vyhla obrovským oblúkom, viem o čom hovorím. Ináč už len prechádzka po Champs Elysées je krásna. No ak máš len jeden deň tak asi začať niekde pri Víťaznom oblúku, dolu po Champs Elysées, cez Canal saint martin ou quais de Seine a potom doľava k Eiffelovke (keď to už musí byť). Nevynechala by som ani Louvre a blízky Versailles ale to by si nestihla.
Champs Elysées,Eiffelovka, vo Versailles bolo tiež krásne...a potom Chambord ma očaril tiež,hlave ten svojský štýl akým bol postavený nooo Mont-Saint-Michel je tiež pekná zaujímavosť v podstate celý nočný Paríž je prekrásny
Kebyže tam idem teraz druhýkrát, tak sa zastavím pri hrobe Jima Morrisona...
Ale minule ma zo všetkého najviac očaril Sacre Coeur. A keď sme jedli bagety a delili sa o ne s parížskymi holubmi pred tou šialenou budovou Pompadour.
A k téme, určite Eiffelovku a celý Montmartre, nie len Sacre Coeur. Potom La Défense, víťazný oblúk, odtiaľ ísť po Champs-Élysées až do Louvru. A ešte Versailles.
A podľa možností ešte ten cintorín, kde sú pochované slávne osobnosti, názov mi nenapadne a invalidovńu.
víťazný oblúk. dá sa tam sedieť celé hodiny a pozorovať tú chaotickú dopravu. všetky tie busy a smartká za nimi aa najkrajšie je na každom meste, že sa v ňom dá stratiť. paríž musí byť úžasný. stratené brno je tiež krásne, dokonca aj blava
môj názor je, že vo Versailles je pekná len tá záhrada, v zámku je tristo rovnakých, strašne škaredých komnát. na vstup na Eiffelovku čakať 2 hodiny v dave asi tisíc ľudí? ďakujem, neprosím.
doslova ma uchvátila posvätná atmosféra v Sacré-Coeur. a nočná plavba po Seine a Musée d'Orsay.
ak sa tam ešte niekedy dostanem, mám jasný cieľ - Père Lachaise
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
inac tiez sa mi asi najviac pacila champs elysees az na tie ceny v kaviarnach a na terasach
ale eiffelovka, louvre, montmartre, invalidovna
Ale minule ma zo všetkého najviac očaril Sacre Coeur. A keď sme jedli bagety a delili sa o ne s parížskymi holubmi pred tou šialenou budovou Pompadour.
A podľa možností ešte ten cintorín, kde sú pochované slávne osobnosti, názov mi nenapadne a invalidovńu.
doslova ma uchvátila posvätná atmosféra v Sacré-Coeur. a nočná plavba po Seine a Musée d'Orsay.
ak sa tam ešte niekedy dostanem, mám jasný cieľ - Père Lachaise