Prosím vás, potrebujem si spraviť úlohu z informy z programovania v pascale. V škole máme na pascale zapnutú slovenskú klávesnicu, rovnako to mám u seba v ntb, avšak ntb je v oprave a na pc mm anglickú klávesnicu.
tiez by ma zaujimalo na co ti je slovenska klavesnica pri programovani som sa kedysi stretol iba s problemom ako zmenit SK na EN kedze so slovenskou sa nedalo programovat
ale tipol by som ze asi ju nemas tam v tej ponuke klavesnic ktore prepinas pomocou alt+shift ... ta skratka by mala fungovat len tam treba slovensku klavesnicu pridat ... ako? ... no mas win poklikaj na tie jazyky tam na liste tam sa to nejak da urobit win uz nastastie nemam takze presne si to uz nepamatam
no na win s ami to dá zmenit bez problemov ale ekdze turbopascal je dosová aplikácia ako si ho to nezaujíma
A som zvyknutý proste programovať na anglickej, a dat sa daklo aj ked je pravda ze niektoré znaky si zadávam cez alt a kod znaku v ascii tabulke, nnapr apostrof.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale tipol by som ze asi ju nemas tam v tej ponuke klavesnic ktore prepinas pomocou alt+shift ... ta skratka by mala fungovat len tam treba slovensku klavesnicu pridat ... ako? ... no mas win poklikaj na tie jazyky tam na liste tam sa to nejak da urobit win uz nastastie nemam takze presne si to uz nepamatam
A som zvyknutý proste programovať na anglickej, a dat sa daklo aj ked je pravda ze niektoré znaky si zadávam cez alt a kod znaku v ascii tabulke, nnapr apostrof.
ctrl+alt+F1
ctrl+alt+F2
ctrl+shift+F1
ctrl+shift+F2
ctrl+alt+shift+F1
ctrl+alt+shift+F2
ak nefunguje, tak si potrebuješ najprv vo windows pridať do klávesníc slovenskú.
@piter09 @jozo100
programujem na slovenskej odjakživa, nevidím v tom žiadny problém, rovnako ako pri anglickej je to len otázka zvyku.
{} - alt+b, alt+n
[] - alt+f, alt+g
' - alt+p
(& - alt+c,
| - alt+w,
- alt+, alt+.
$ - alt+ô (pre php-čkárov)