Mate k dispozicii vela vriec. V kazdom vreci kludne aj nekonecne vela minci. Ale v jednom vreci su vsetky mince falosne. Falosna minca ma mensiu hmotnost (napr. prava ma X a falosna X-1). Inak
Napadlo mi iba: Ked budem mat napriklad 10 vriec, tak vsetky vrecia odvazim naraz...da mi to napriklad 350 kg...kedze 9 vriec je vahy x a jedno je vahy x-1, tak musim to vsetko dat do rovnice: 9x + (x-1)=350....ale neviem, nie som dobry v matike
A naco takto rozmysalat? zavolam 158 nech si to zoberu nech zistia kde je falsona minca a potom nech mi spiatocne zavolaju kolko vazi. A je po probleme
12 preo by to mal byt trapny komentar? som sa iba vyjadril a jedine koho tym zdrziavam si asi len ty. a pokial viem, tak je to svet maldych a moze sa hocikde kazdy vajadrit pokial viem tak co sa seres?
nepride vam matfyzakom uz troska trapne a protivne kazdemu davat taketo priblbe logicke ulohy? mam uz z vas dojem ze sa chvastate aki ste mudri. aj tak bude riesenie iba nejaka kravina, nad ktorou kazdy "smrtelnik" len preguli ocami... uz som sa napocuval podobnych "genialnosti". jezin koho trapia nejake mince, ked vonku je kopec inych a, bohuzial, ovela strasnejsch problemov.
a dufam ze greenhorn oznaci moj komentar za trapny...
nikomu nic nezavidim (myslim ze inteligencie mam dostatok)... ani sa s nikym nebavim o opilstve. len mi uz s tymito prikladmi matfyzaci lezu na nervy. ale neberte to prosim osobne, mam dnes dost na hovno den, nemyslim to na priamo na vas, i ked to fakt povazujem za hluposti. hluposti v tom zmysle, ze niektorym z vas citit z toho textu co pisete, taky, nechcem povedat ze namysleny, lebo je to asi dost silne slovo, len taky mne nie velmi sympaticky nadych nadradenosti ze "ved to je lahke, ja to viem aj s tazsimi mincami hohoho" jezin no a co... chodte si toto rozpravat na tie vase sustredenia a olympiady, ktore mi btw zobrali najlepsieho kamosa, a bavte sa aj s veducimi s kompotmi a sifrovackami.
Na tej hluposti si cvicis mozog, logiku ktoru potom vies aj pouzit na zachranu svete.
Sereme ta, a co? Mna seru dnesne deti hlupe tak taga, sexuju v 13, spijaju sa 12 a x dalsich s tym spojenych veci.
Sereme ta, ved sme ti nic neurobili. Svet sa vdaka mat-fyzu posuva dalej a dalej...
S tazsimi mincami som dal pre ludi,co maju skusenosti s matikou, lebo tam treba pouzit inu fintu aj ked je to jednoduche ale nenapadne bo "bezneho cloveka". Ale ak ma skusenosti s matikou tak ho napadne. No takych ludi je malo.
Bojujes za neviem ake vazne problemy (aj ked neviem ako) a ty ides nas ides vyhadzovat??? Hovorit co mame robit???
Neprehnal si to?
Len tak na margo, nijaky mat-fyzak si nemysli ze ma dost inteligencie, ale ty ano...
vyraz "srat" by som na matfyzakov nepouzil. I ked na tie tebou spominane deti ano (a prosim ta nehovor mi o hentom akoby som taky bol ja). A ja verim tomu ze vdaka matike, fyzike, chemii sa hybe svet dopredu, povedal som, ze nie? Velmi tebe aj inym prajem, aby ste v buducnosti vela dokazali co sa tyka vyskumov. A to myslim skutocne uprimne.
A co sa tyka te inteligencie, myslim ze si pleties vyrazy vela a dost. Slovom dostatok som nemyslel, ze som nejaky super inteligentny clovek, ale ze mi moje IQ staci. IQ netvori iba matiku a pod. a rovnako cloveka netvori len IQ.
Mierne prekrucas moje slova, Greenhorn, a to ty z nich robis to, co je prehnane.
z prveho vyberiem jednu, druheho dve ... z desiateho desať ... vypočítam si kolko gramov by som mala ak by boli vsetky prave, zistim aka je skutočna hmotnost, odpočitam si a rozdiel vydelim hmotnostou falosnych .... ak je falosnych napriklad 8 , viem ze ôsme vrece je to prave ....(vyrazy x a x-1 sa sa mi nepačia, cisla mam radsej
a mas jedno ktora je tazsia ... princip je rovnaky
PS: mam skoro 15 nespijam sa, nesexujem ... asi som zaostala
Riesenie malo byt: vybrat z I-teho vreca i minci, polozit na vahu.
No po diskusiach s Insomya a jednym kamosom, sme dosli na to, ze sa to neda Aspon sme trochu porozmyslali. Nefunguje ani v rovine prirodzenych cisiel ani za pouzitia prvocisiel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@Insomnya : Posli mi riesenie TS ak je falosna tazsia Potesim sa
11 a podobni. To sa fakt neviem zdrzat trapnych komentov od veci? Musite nimi zdrzovat ludi???
a dufam ze greenhorn oznaci moj komentar za trapny...
nebol to trapny, ale zbytocny komentar...zavidis matfyzakom inteligenciu a logiku alebo co?
Mimochodom, ty osobne prispievaš nejakým spôsobom k riešeniu tých "iných a oveľa strašnejších problémov"?
Sereme ta, a co? Mna seru dnesne deti hlupe tak taga, sexuju v 13, spijaju sa 12 a x dalsich s tym spojenych veci.
Sereme ta, ved sme ti nic neurobili. Svet sa vdaka mat-fyzu posuva dalej a dalej...
S tazsimi mincami som dal pre ludi,co maju skusenosti s matikou, lebo tam treba pouzit inu fintu aj ked je to jednoduche ale nenapadne bo "bezneho cloveka". Ale ak ma skusenosti s matikou tak ho napadne. No takych ludi je malo.
Bojujes za neviem ake vazne problemy (aj ked neviem ako) a ty ides nas ides vyhadzovat??? Hovorit co mame robit???
Neprehnal si to?
Len tak na margo, nijaky mat-fyzak si nemysli ze ma dost inteligencie, ale ty ano...
A co sa tyka te inteligencie, myslim ze si pleties vyrazy vela a dost. Slovom dostatok som nemyslel, ze som nejaky super inteligentny clovek, ale ze mi moje IQ staci. IQ netvori iba matiku a pod. a rovnako cloveka netvori len IQ.
Mierne prekrucas moje slova, Greenhorn, a to ty z nich robis to, co je prehnane.
a myslim ze mas iba na exktrement den
tých "vela" vriec si zamenim co ja wem tak za 10
z prveho vyberiem jednu, druheho dve ... z desiateho desať ... vypočítam si kolko gramov by som mala ak by boli vsetky prave, zistim aka je skutočna hmotnost, odpočitam si a rozdiel vydelim hmotnostou falosnych .... ak je falosnych napriklad 8 , viem ze ôsme vrece je to prave ....(vyrazy x a x-1 sa sa mi nepačia, cisla mam radsej
a mas jedno ktora je tazsia ... princip je rovnaky
PS: mam skoro 15 nespijam sa, nesexujem ... asi som zaostala
ved ked chces napisem ti do TS, alebo aj sem...
Riesenie malo byt: vybrat z I-teho vreca i minci, polozit na vahu.
No po diskusiach s Insomya a jednym kamosom, sme dosli na to, ze sa to neda Aspon sme trochu porozmyslali. Nefunguje ani v rovine prirodzenych cisiel ani za pouzitia prvocisiel.
Teda tak