Niečo som už o ňom čítala, no stále v tom nemám akosi jasno - jeden text nazýva pentagram Šalamúnovou pečaťou, spomínanou v Biblii, ktorú vraj dal Šalamún vyryť do základného kameňa chrámu (aj keď ja osobne som tam nič také nenašla). Ďalší text hovorí o p
Pentagram je symbol prirody.. Neviem preco by mal byt znakom zla. Satanisti ho pouzivaju len niekolko desiatok rokov, pri tom jeho historia je podstatne dlhsia..
myslím ze toto je zaujímava téma,,,satanisti (ako hovorí tammyhot) to naozaj použivaju len kratko...ja by som o tom tiez velmi rada dozvedela niečo nové....od niekoho kto o tom aj niečo vie...
Ja len preto som to založila, lebo veľa článkov, či už na googli, či v knihách, sa v názore na pentagram rozchádza. Viem len, že pôvod ma ešte dávno dávno pred naším letopočtom a pôvodne bol symbolom prírody atď atď. Viem aj, že obrátený pentagram je znakom satanistov (aj keď oni si ho len privlastnili z Wiccy... nechápem prečo). Ale čo interpretuje pentagram v dnešnej dobe, zo ma zaujíma. Nie ten otočený, ten s troma cípmi hore.
obycajny pentagram s cipom hore je znak prirody, bielej magie, je branou medzi svetmi,znazornuje aj nekonecny kolobeh zivota a zavislost styroch elementov a duse......obrateny pentagram teda s dvomi cipmi hore je satanisticky, recesisticky, ktory ma znazornovat baphometa(diabla) ale vecsina ludi ho nosi ako znak black metalu
nj precitajte si Da Vinciho kod od Dan Brawn a verte comu z toho chcete ale mne sa to vysvetlenie pacilo celkom nato ze som krestan nevylucujem zeby musel byt ježis bez potomkov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Či už symbol plodnosti, ženskosti, či už diabla, alebo mágie...
Spýtaj sa Langdona
v prvom rade to bol vraj symbol ženskosti a Venuše
@20 a čomu verís?