Moj pes má asi panický strach z kúpania.. Od šťenata sa bál kúpania ale to som si myslela že prejde ked zistí, že to vlastne nieje nič zlé. Teraz má 2 roky a stále plače ako keby som mu robila niečo naozaj zlé. Vodu nemáva ani príliž horúcu ani príliž ľad
Načo ho potrebuješ kúpať? Veď to rob let toľko, čo vydrží, pokiaľ nie je celý úplne špinavý
Ani naše neznášajú vodu, tiež len omočiť labky a dosť. Toto leto sme ich prvýkrát v živote kúpali celé doma, aj to len kvôli tomu, že strašne zle znášali tie horúčavy. A to sme ich ale na dvore, čiže tam ich jeden držal na vodítku a druhý umýval Proste sme ich počas toho párkrát pustili, potom zase chytili a tak.
Chápem že v byte to máte ale ťažšie A ono to nesúvisí s tým, čo zažil ešte ako šteniatko so súrodencami, len proste to nemá rád. Ani ty nemáš všetky veci rada
a potrebuješ ho nutne celého kúpať? veď aj keď ho umývaš celého, tak ho proste len sprchuj prúdom vody následne odtekajúcej, nevyrábaj mu zbytočný stres, keď to nie je nutné...
@andulqa flyssera si nevsimaj je to uplny magor. Moj pes sa tiez boji vody, ale zas ked sa zacne kupat tak drzi ako hluchy dvere ale vobec sa mu to nepaci ale tak musi vydrzat. Skus mu dat studensiu vodu trosku, psa kup skor pre cloveka takej vlaznej az studenej vode. S tym placom neviem, niekedy ten plac psi pouzivaju len ako donucovaci prostriedok a vobec mu nemusi byt ublizovane, niektore psi su take, mozno aj jeden z tvojich je tiez, ak prestanej javit zaujem o jeho plac tak uz sa nebude pretvarovat.
Napriklad moj pes, vidi na balkone volaku fenku a ked su doma rodicia tak zacne stekat ako blazen lebo vie ze ked zacne stekat tak s nim idu von, ale ked som len ja doma, tak vie ze na mna taketo nieco nefunguje
@ress písala som, že psík má dovolené ísť na gauč a do postele a žije v byte nenechám ho smrdieť.... viem toho o psoch vela, viem ako často sa psy majú kúpať, nekúpem ho ked nieje treba, alebo len čistou vodou, ale ked je ho už cítiť tak ho nenechám smrdieť, moj byt nieje dvor predsa =D
@natus39 ked nemáš nič rozumné čo by si napísal tak nepíš nič.. prečo by som mala byť za to hlúpa, ked mi trhá srdce že plače a neviem prečo.... asiže mám nejaký citový vzťah k mojmu psovi ale tebe asi pes do rúk nepatrí a áno, som schopná spraviť všetko len aby sa nebál pretože si nechcem trápiť psa..... pre iných chovatelov je to pochopitelné, pre teba zjavne nie
@flysser už prestan pičovať a nevysvetluj mi komu patrí pes do rúk a komu nie. Ludom, čo si psy "pleskajú" nasilu do vody ked to pes nechce, sa dá pokojne nazvať týranie a komu tu nepatrí pes do rúk si ty. Nehraj tvrďasa. Vidno že nemáš žiadny cit k zvieratám a ani ludom. Ale život ťa ešte naučí, vážiť si tých čo ťa majú skutočne radi.
neskutočné, že ja chcem radu lebo sa bojím o mojho psa a nechápem prečo plače, od ludí ktorí mi k tomu naozaj majú čo povedať a ako poradiť a hlavne čo sa vyznajú, tak namiesto nich mi tu píšu zatvrdnutí hateri zvierat ktorí ked videli že vzniklo nové fórum tak cítili povinnosť napísať niečo, čo mi ani nepomože, ani nestojí za čítanie a je to odveci ... Založte si svoje fórum prosím, o týraní a nenávidení ľudí čo si slobodne chovajú zviweratá, ked ste takí bezcitní! :o neskutočné!
aj moj pes ked sme pri vode tak si namoci brucho max alebo si sadne na kraj a sedi ale vo vani iba stoji a ani sa nepohne.. skus mu dat za kazde okupanie nejaku odmenu mozno si zvykne lebo bude vediet ze dostane nieco
@andulqa Veď jasné, chápem To, že kňučí či čo to si nevšímaj. Zrejme to urobil prvýkrát keď bol ešte malý, vtedy ste ho nechali tak a keďže nie je sprostý to teraz skúša zas. Čiže by som ho dala do vane, čo najrýchlejšie okúpala a je Neviem čo iné chceš počuť, ale hovorím, podľa mňa žiadnu traumu nemá, nemusel nič zlé zažiť, len je mu to proste nepríjemné
@ress nie nie nevyhoveli sme mu samozrejme ked začal knučať a kúpali sme ho dalej skor som sa ho snažila dlhšie nechať vo vode aby pochopil že sa mu nič nestane že voda nieje zlá a na mna to vystrájanie neplatí.....samozrejme som ho hladkla a prihovárala sa mu ukludnovala som ho... a stále mi to robí =D nevie sa zbaviť toho strachu
@natus39 a ty musíš mať zlé skúsenosti so psami, asi si videla psa ešte len na reťazi, alebo ťa musel nejaký pohrýzť že ich tak nenávisíš, a ich milovníkov tiež moja mamka bola tiež taká zatvrdnutá ako ty kým sme si nekúpili psíka a ona pochopíla že je to vlastne citlivý tvor a že ju má hrozne rád a teší sa z nej tak ho má rada a vdaka nemu zmenila svoj pohlad na psy...... otvor oči dievča... odporúčam rýchlo sa spriateliť s dákym psíkom aby ti došlo že to niesu nemysliace necítiace štekajúce a agresívne tvory...... to sú skreslené myšlienky takej fajnovej paničky a ver mi pes to cíti, preto ťa nemajú v láske....... snaž sa zmeniť svoj postoj a nebudeš lutovať
ja by som naňho skúsila byť prísnejšia a okríknuť ho, keď začne robiť vo vani bordel. Možno je len moc rozmaznaný a je naučený, že mu ustupujete, keď začne zavýjať a tváriť sa, že je strašne týraný.
moje psy sa šarpú von z vane, kňučia, pištia (každý inak), zakričím, zakážem, a sú ticho a podržia tú chvíľu. a potom sa tešia ako blcha kožuchu, keď vyezú von
tiež som mal takého havkáča..nechcel si zvyknúť ani za boha.nie všetky psy maju radi vodu..tak som sa s nim nemaznal a proste som ho vyčvachtal, umyl a musel si to vytrpieť.to že máš psa rada neznamená že ho musíš rozmaznávať...v lete som mu robil zle a hádzal som ho do jazera a musel plávať či chcel či nie
@citroon nerozmaznávam ho, 2 roky do teraz som ho kúpala aj ja takto, ale len tak pre zaujímavosť som založila forum pretože by nebolo zlé mu to kúpanie trocha spríjemniť..... samozrejme že nieje rozmaznaný je velmi poslušný ovláda povely od výmyslu sveta, neboj pri kúpaní s ním vybabrem, ale to svedomie mi hovorí že by som sa mala snaziť mu to kúpanie spríjemniť ...
@soraya 6 psov paráda asi máš veselo =D nie nie príliž dlho, ale zase sa ani nesnažíme opláchnuť a hned vybrať, to by vyzeralo že ho my poslúchame na jeho vzlyky =D a je dosť huňatý musí sa kúpať aj česaať ale obe nemá rád... ale česanie vie pretrpieť... keby si stála pri dverách kúpelky a nevedela by si aký je moj pes tak by si si myslela že ho týram podla tých zvukov =D ale ja ho naozaj len oplachujem pomaly vodou =D
@soraya tak toho kocúra si nejdem ani predstavovať toho by som ani nechcela kúpať ved by mi to vyliezlo z vane na hlavu =D =D aj ma napadlo ako som spomínala že bolo pri tom potoku ked videl svojich kamarátov vo vode a išiel za nimi.... ale s labradorom ho asi ťažko vykúpem takú mega vanu nemám =D =D
@andulqa moja opica trebárs chodí do potoka po brucho, blázni sa tam ako šialená, ale hlbšie nejde ani za nič. ani do vody ktorú nepozná nevôjde. a je jedno, akých kamarátov tam má
@andulqa a ako ho kupes? aj ked ho len sprchujes aj vtedy sa boji? lebo moja len niekedy chce vyskocit ale si zvykla a drzi ked ju kupem..a dokonca je jej to prijemne. normalne osprchujem, namydlim šamponom pre psov takym aj proti blcham a vtedy je voda zastavena a na konci ju riadne oplachnem..skus takto neviem mozno ti to pomoze
@andulqa ty by si hlavne mala ísť k očnému - "natus39 17 ročný chalan" takže čo mi tu píšeš že otvor oči dievča. a áno, so psami mám zlé skúsenosti, nie síce také že by ma nejako dohrýzali, ale viackrát sa mi stalo že po mne začali bez dôvodu štekať, olizovať ma a dokonca raz na mňa skákali (boli to cvičené psy čo mi išli po krku, žiadne hravé skákanie) skrátka nemám rád psy, bez ohladu na to že niektoré plemená sú mieromiluvnejšie
ocividne nema rad kupanie,ale raz za cas treba psa umyt. ibaze on sa naucil ze trosku zaplace a nechas ho tak pripomina mi to jeden clanok- » procproto.cz/objevy-2/jsou-p...
proste obcas ho musis nasilu osplechnut vodou aj ked toi nema rad
@natus39 olizujú a skáču? olizovanie nieje útočná záležitosť a skákanie tiež nie, ak nieje sprevádzané vycerenými zubami a ďasnami..... Ja za to, že ty máš zlé skúsenosťami so psami nemožem, ja tie skúsenosti nemám, takže domna neskáč ak tu dám fórum o psoch. Skús sa skamarátiť so psami a brať ich pozitívne... ak si dopredu povieš: fuj pes, bojím sa a podobné veci tak pes s tebou nebude kamarát, lebo to cíti. Ja ked som bola malá iež som sa bála psov a všetky po mne štekali, hned ak som sa zbavila odporu a strachu sú moji verní kamaráti... ale nikdy som neskákala do niekoho, kto má rád niečo čo ja nie a hovorí o tom..... a ešte k tomu nie mne takže ... pozor na slová
@janehonda prečítaj si, prosím vyššie komentáre, asi 3 razy mi toto ludia napísali, a 3 razy som im odpovedala, že jeho plaču nevyhovejem a NIKDY som ho následne po zaskučaní nevytiahla z vane kým nebol poriadne okúpaný. Len nerozumiem, prečo tú vodu až tak nemá rád že pri nej tak piští a nevydrží byť ticho aj ked vie, že mu nevyhovejem :/ ...možno sa to aj vekom upraví je to ešte mladý chalan =D =D
U niektorých plemien psov je typické že sa boja vody. Môj napríklad tiež keď vidí kamoša labradora ísť do vody tak ide maximálne iba po brucho a plávať to definitívne nie! A keď ho kúpeme tak vlezie do vane s ovysnutým chvostom, nie moc dobrým výrazom tváre a vie že ma držať. A keď ide s vane tak bleskovo sa mi snaží utiecť z kúpelne. Tiež to neni také jednoduché! jednoducho nechaj svojho psa, nerob na ňom nijaké pokusy a keď ho okúpeš tak mu daj odmenu a on bude vedieť že bol dobrý a snáď sa naučí
neviem či je téma aktuálna ale skús to formou odmien. nechaj mu únikovú cestu keby sa veľmi bál. Na môjho psa to fungovalo. Privolaj ho k sebe, zatiaľ ďaleko od vane. a postupne sa stále jedným krokom približuj, pričom si ho každý krok privoláš. keď sa bude príliš báť a odýde, nechaj mu chvíľu na ukľudnenie na jeho bezpečnom mieste. keď bude kľudný skús ho zas privolať ale vráť sa o krok späť. keď budete v kúpeľni, daj ho do vane ale nebráň mu odýsť. keď bude vo vani a ostae tam dávaj mu odmeny. vodu pusti až keď bude kľudný. naskôr slabo a potom stále silnejšie. stále dávaj odmeny. pôjde to asi pomalšie ale výsledok sa dostavý ak budeš pristupovať správne..
keď ti pes so stiahnutými ušami a chvostom stojí vo vani bez pohnutia, je to síce dobré pre teba ale preňho nie. len sa tomu proste poddal. ale bojí sa stále. nútením mu len posilníš strach.. to len tak mimo toho
@flysser tebe by som dala high five..... o hlavu.... so stolickou
Inak skusala si ho kupat postupne?? Proste ze mu osprchujes brusko ...das mu dobrotku potom mu sprchnes boky das mu dobrotu... atd. alebo zeby si ho nekupala so sprchou ale skusila najprv dat do nejakeho vedra vodu a rukami len polievat mu chrbat mozno by sa potom nebal keby videl ze tej vody v ruke nemas vela... ono fakt nemozes vediet co si ten psik zazil alebo moze byt z plemien ktore vodu fakt neznasaju....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Ani naše neznášajú vodu, tiež len omočiť labky a dosť. Toto leto sme ich prvýkrát v živote kúpali celé doma, aj to len kvôli tomu, že strašne zle znášali tie horúčavy. A to sme ich ale na dvore, čiže tam ich jeden držal na vodítku a druhý umýval Proste sme ich počas toho párkrát pustili, potom zase chytili a tak.
Chápem že v byte to máte ale ťažšie A ono to nesúvisí s tým, čo zažil ešte ako šteniatko so súrodencami, len proste to nemá rád. Ani ty nemáš všetky veci rada
a potrebuješ ho nutne celého kúpať? veď aj keď ho umývaš celého, tak ho proste len sprchuj prúdom vody následne odtekajúcej, nevyrábaj mu zbytočný stres, keď to nie je nutné...
ľudská hlúposť nemá hraníc
Napriklad moj pes, vidi na balkone volaku fenku a ked su doma rodicia tak zacne stekat ako blazen lebo vie ze ked zacne stekat tak s nim idu von, ale ked som len ja doma, tak vie ze na mna taketo nieco nefunguje
hej, k psovi. k živému tvorovi, ktorý ti dá viac lásky a oddanosti ako 99% ľudí.
moje psy sa šarpú von z vane, kňučia, pištia (každý inak), zakričím, zakážem, a sú ticho a podržia tú chvíľu. a potom sa tešia ako blcha kožuchu, keď vyezú von
ja si myslím, že sa nebojí, skôr to len naozaj nemá rád a preto vystrája. nemá sa prečo báť, ak je v styku s vodou od malička
ale zas nedržte h vo vani viac než je potrebné, nech vie, že to nebude trvať večne, ale umyje sa, čo treba a môže ísť.
u nás je to najviac počuť, keď kúpeme kocúra
ale minule, keď videl, že sa hrám s mačkou, tak žiarlil a kúpanie hrdo pretrpel
ocividne nema rad kupanie,ale raz za cas treba psa umyt. ibaze on sa naucil ze trosku zaplace a nechas ho tak pripomina mi to jeden clanok- » procproto.cz/objevy-2/jsou-p...
proste obcas ho musis nasilu osplechnut vodou aj ked toi nema rad
Inak skusala si ho kupat postupne?? Proste ze mu osprchujes brusko ...das mu dobrotku potom mu sprchnes boky das mu dobrotu... atd. alebo zeby si ho nekupala so sprchou ale skusila najprv dat do nejakeho vedra vodu a rukami len polievat mu chrbat mozno by sa potom nebal keby videl ze tej vody v ruke nemas vela... ono fakt nemozes vediet co si ten psik zazil alebo moze byt z plemien ktore vodu fakt neznasaju....