Čaute mám taký problém že chcem psa ale rodičia ho nechcú. Otec moc zvieratá nemusí ale dávnejšie nám kúpili škrečka a hovoril že sa o neho budeme starať len my, a nakoniec sa o neho stará aj on. Mama ho tiež moc nechce.Bývame v paneláku a brat je za. Mam
Myslím že alergia na roztoče by nemala byť prekážkou, pokial si vyberieš krátkosrsté plemeno a budeš ho pravidelne kúpať. Ako prehovoriť...to je ťažko, nepoznám tvojich fotrovcov.....Ale skus to cez otca (vlastna skusenost.....)
ja som tak šťastná, že som nikdy nemusela o psa žobrať
ale, keď rodičia raz nechcú, s tým asi nepohneš možno keby si im ukázala, že sa fakt dokážeš o živého tvora postarať sama a starala by si sa oňho TY a nie niekto iný... alergie na roztoče sa báť nemusíte, pokiaľ ten pes roztoče nebude mať a to sa stráži dobrou starostlivosťou a pravidelným odčervovaním, čiže v tom problém nevidím.. a keď do paneláku tak určite LEN malého psa.. yorkšir, toy/trpasličí pudel...tí ani nepĺznu treba asi nájsť čo najviac pravdivých argumentov
omg tieto male plemena...k čomu je to dobré...len sa o to človek potkýňa ,neber to v zlom, to je len moj nazor. btw, daj im argument že je to vlastne rovnako velké ako škrečok.
@13 aa po dvadsiatom plyšovom možno pochopia, že po ňom vážne túžiš! ...
Ja som to urobila tak, že som si o mojom psíkovi všetko naštudovala a potom to celý rok hádzala pri rôznych situáciach (taký nepriamy nátlak), no nakoniec som sa zmierila s tým, že vlastne sa to nedá a nemôžem mať všetko čo chcem. Ustúpila som. A pred narodeninami som dostala návrh či by som nechcela toho psa.
Ale zase je pravda, že my sme mali zverinec od nepamäti.
stačí ti presvedčiť aspoň jedného z rodičov, ktorý je v tomto smere benevolentnejší a dokáže robiť ústupky (to už ty vieš či je to u vás mama alebo otec)...ak sa ti to podarí, máš viac menej vyhraté...aj keď je druhý rodič zo začiatku veľmi proti, ešte som nevidela takého, ktorý by sa s tým časom nezmieril a nového spolubývajúceho si taktiež neobľúbil....alebo priprav šokovú terapiu pre oboch, sám si nejakého zaobstaraj a priveď ho domov....len tu by si nemal žiadnu záruku ako by takáto situácia asi mohla dopadnúť...
Aj ja som mal taky podobný problem......... vyriesil som ho tak ze som postavil budu nakupil jedlo a doviedol domov psa otec bol proti ale o dva týzdne s nou chodil na precadzky a kupoval jest
@fraqer len vieš, keď chodíš do školy, tak si veľmi dobre to s tým psom premysli, lebo doobedu ho budú musieť venčiť buď rodičia alebo bude sám doma, ak budú v práci, potom možno budeš chcieť ísť na výšku do iného mesta, ale čo so psom? alebo za prácou niekde do iného mesta, kde budeš musieť žiť najprv na priváte, lebo určite z prvého platu nedáš 500 eur na podnájom a čo so psom? ostane na krku tým, čo ho nechceli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale, keď rodičia raz nechcú, s tým asi nepohneš možno keby si im ukázala, že sa fakt dokážeš o živého tvora postarať sama a starala by si sa oňho TY a nie niekto iný... alergie na roztoče sa báť nemusíte, pokiaľ ten pes roztoče nebude mať a to sa stráži dobrou starostlivosťou a pravidelným odčervovaním, čiže v tom problém nevidím.. a keď do paneláku tak určite LEN malého psa.. yorkšir, toy/trpasličí pudel...tí ani nepĺznu treba asi nájsť čo najviac pravdivých argumentov
vezmite si mačiatko. Nie je o to až toľko starostí. Úplne minimálne a koľko lásky Vám to vráti
Ja som to urobila tak, že som si o mojom psíkovi všetko naštudovala a potom to celý rok hádzala pri rôznych situáciach (taký nepriamy nátlak), no nakoniec som sa zmierila s tým, že vlastne sa to nedá a nemôžem mať všetko čo chcem. Ustúpila som. A pred narodeninami som dostala návrh či by som nechcela toho psa.
Ale zase je pravda, že my sme mali zverinec od nepamäti.
ja by som decku psa tiez nekupila kebyze ho nechcem aj ja
Yorkshirský teriér
Cavalier King Charles španiel
atď. Skús prehovoriť svojich rodičov a ukáž im na internete týchto psov .