Iste každý obyvateľ Karlovej Vsi (Dlhých dielov) či aj celej Bratislavy pozná lúku, pasienok či ľudovo Kukuričák nad Dlhými Dielmi. Je možné, že si túto lúku už veľmi dlho neužijeme. Poviem to jednoducho J&T nám ju chce zastavať obytným komplexom Kráľ
čo to má s nejakým zháňaním bytu? bytov je po milu jarmilu. ľudia sa sťahujú, stavajú domy, neustále je na trhu dostatok realít. bývam v meste, kde sa stavajú byty ako králikárne, s tým rozdielom, že dnešné králikárne majú všetko a hlavne nezanedbateľný panaromatický výhľad na hory. pre exkluzivitu všetko. a pre koho je tá exkluzivita. developeri si len trhajú parcely medzi sebou, aby mali na čom otáčať výnosy. jeden obytný komplex poskytuje kapacitu minimálne štyri roky!
za štyri roky pribudne toľko nových komplexov, že je to na zaplakanie
@aguri ... vieš o tom, že v novostavbách (aj niekoľkoročných) chodia večer zažínať svetlá realitní makléri, aby to nevyzeralo opustené? byty sú potrebné, ale skôr tie cenovo prístupné/nájomné/štartovacie a o tie sa v tomto prípade určite jednať nebude.
@chesterka5 J&T? neverím veľmi na úspech, ale držím palec.
@drejka ano nestavaju byty pre beznych ludi ale z beznych ludi sa urcite percento vypracuje tak ,ze si kupi taketo byvanie a uvolnuju sa tym lacnejsie byty.
@kemuro pozri kazdy byt sa hodi plus stavbarsky priemysel treba podporovat a mysli ,ze luk je na slovensku stale dost...cim viac sa bude stavat tym lepsie.
Nechápem čo má každý s J&T, veď chcú zarobiť prachy ako každý normálny človek. Problém je, kto im to podpísal, kto zmenil územný plán, a kto im dovolil stavať v CHKO. Čo ste si zvolili, to máte...
Ak by ste si o tom niečo na nete našli, zistili by ste, že to nie je naša vina. Pasienok nad Dlhými Dielmi patril podľa územného plánu Devínu. Časť, o ktorú sa jedná kúpili od bývalého starostu Devína, ktorý dostal Devín do nútenej správy a aby našiel na svoje projekty peniaze, ešte pred nútenou správou rozpredal „za výhodných podmienok“ majetok. Medzi ním bola aj časť Kráľovej hory. Samozrejme neustále sa snažia dokúpiť ďalšie územia, chceli aj vrch lúky, lebo je tam jednoduchší prístup. Celá oblasť patrí do nadnárodne chránenej prírodnej lokality Devínska Kobyla s výskytom mnohých vzácnych endemitov. Do petície je zapojená BROZ (Bratislavské regionálne
ochranárske združenie) i SZOPK (Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny). Treba už len získať rozhodnutie územného plánu o prinavrátení pôvodného funkčného využitia na „lesy, rekreácia“ z terajšej „občianskej vybavenosti“. Zamedziť prístupu na miesto zo strany Karlovej Vsi (inač sa tam nedá dostať). No najlepšie by bolo udeliť kompletnú stavebnú uzáveru aby sa nič podobné už nikdy neopakovalo. V roku 2003 sa tam malo tiež stavať, ľudia to samozrejme odmietali a taktiež spísali petíciu a výsledok...nič sa nestavalo (J&T nechcelo ísť proti verejnosti, ale to bol rok 2003 teraz to chodí všetko inak, nikoho nezaujíma ako veľmi je toto územie významné...) Ale toto bude ťažký boj s J&T, ktorý u nás v Karlovke už toho dosť narobili...
@aguri500 ale je úplne choré, že považuješ stavbárov za OTROKOV, ktorí sotva dorobili maturu. tí ľudia sú totižto živitielia, ktorí majú rodiny, tie rodiny, ktoré potrebujú byty!!
úprimne ti poveim, že jediné čo by ma sralo, by bol ten hluk pri stavaní.. a mali by spraviť aj novu cestu, lebo však hentá čo tá máte by bola uplne zajebana autami
no ja neviem, ja na luky moc nechodim, jedine na tury a chodievali sme aj odtial z dlhych dielov.. a tak no.. ale zas keby som to ja projektovala tak myslim že by ma jeblo, keby sa spisovala peticia.. ne poviem takto že je mi to jednO nenašla som ani žiadnu maketu jak to bude vyzerať
@kemuro je fajn ze mas take silne socialne citenie ale bohuzial stavbar a jeho plat je v platovom rebricku na poslednom mieste... on to odmaka lebo nema ziadnu skolu na to aby mohol vymyslat a rozhodovat a aby na jeho prikaz makali druhi...
keby studoval , mohol by byt inde , kazdy si je strojom svojho osudu... a ja fakt nevidim dovod na to aby nejaky robos co je permanentne na stavbe opity dostal viac ak je minimalna mzda...
@aguri500 opitý roboš je archetyp. a je smutné, že archetypmi sa vytvárajú škatule na každé jedno povolanie. a si myslíš, že každý si je strojcom svojho šťastia?
buď rád, že žiješ tam kde žiješ a s kým žiješ. že nemusíš cítiť v dvadsiatich rokoch frustráciu a môžeš otvárať ústa vďaka tomu, že demokráciu si vysvetľuješ ako "otvorím si hubu naplno a všetkých mám piči na lehátku"
@kemuro pozri jasne ,ze su aj stavbari ktori beru svoju pracu vazne ale komunizmus uz skoncil a robotnicka trieda uz chvalabohu nerozhoduje.
ano kazdy si je strocom svojho stastia. K tomu co si napisal v zavere je zbytocne sa vyjadrit lebo ani ma nepoznas a uz ides hodnotit moje spravanie... v zivote by som si neotvoril hubu na niekoho kto je moj nadriadeny. a zrejme si mylis pojmy s dojmy...
@chesterka5 ... vacsina tu komentujucich tam nikdy nebola, nevie kde to je a ani netusi ako to cele zacalo a v akom stadiu sa to nachadza.
Jeden z predoslych starostov spravil chybu, ktora mala za nasledok zadlzenie MC Devin ... nasledna nutena sprava, ozdravovanie, drazba majetku ... v ramci drazby majetku Devin prisiel o niektore uzemia (jednym z nich je Kralova hora, aj luka pre obyvatelov Dlhych dielov /MC Karlova Ves/ a MC Dubravky znama ako Kukuricak).
Kralova hora patri spolocnosti Kralova hora, s.r.o., ktora vydrazila toto uzemie za zobracke drobne. Spolocnost J&T je pravdepodobne v uzadi. Podobne firmy nesuce nazov ulice, oblasti, casti nejakeho uzemia su po celom Slovensku. Vsade sa bude stavat. Lukrativne projekty. Kralova Hora ma byt jednym z nich, nizkopodlazna zastavba, "vilova" stvrt s odpadovymi domkami, rekreacne zony a drobna vybavenost.
Hovorime o uzemi v CHKO Male Karpaty, ... . Nechce sa mi to cele vypisovat. Ale mam pocit ze projekt uz je namalovany, su vizualizacie a mozno sa uz aj predavaju byty.
@aguri500 komunizmus si nežil, nežil som ho ja. a v živote som nehodnotil režim ani len ironicky, ktorý som nepocítil. nech sa už o ňom píše a hovorí čokoľvek. ty posudzuješ režim a robotnícku triedu a ani si sa v nej neocitol....
čo to má spoločné s tým, či je ti niekto nadriadený alebo nie. to je hierarchia a nie demokrácia!!!!
Ak niekto založí podnik-.to si cením najviac a potom z toho ťažia jeho deti, tak deti sa nevypracovali, vypracoval sa len ich otec. Avšak ak zveľadia ten majetok aj deti-teda ak zväčšia podnik, alebo obrat, tak potom s aj oni vypracovali.
Preto sa nedá povedať, že všetci, ktorí si kupujú tie byty sa vypracovali, pretože sa stáva, že kopukrát deti len ťažia zo šikovnosti otca.
@matheusko Áno plány sú viacmenej vypracované, ešte ich síce konkrétne nemám v ruke, ale čoskoro budem. Mali by tam stáť tieto budovy: hotel, škôlky, byty pre veľvyslancov, penzión pre starých a polyfunkčné domy. V petícií potrebujeme vyzbierať aspoň 10 000 podpisov čo najskôr a zatlačiť na príslušné orgány, prinútiť starostku p. Hanulíkovú aby vydala stavebnú uzáveru zo strany Dlhých Dielov, pretože iná ľahká cesta tam nevedie. Od všade inde by to bolo také drahé, že by zo stavbou ani nezačali. Tí ktorí to tam poznáte viete o čom hovorím.
J&T si ten pozemok kupila pekne krasne, bolo treba vtedy nariekat, ked im ho viac menej zadara (+ pekny balik majitelom na cierno do vacku ) predali... proti tomu by sa malo protestovat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
za štyri roky pribudne toľko nových komplexov, že je to na zaplakanie
@chesterka5 J&T? neverím veľmi na úspech, ale držím palec.
architekt to uz je nieco ine
ochranárske združenie) i SZOPK (Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny). Treba už len získať rozhodnutie územného plánu o prinavrátení pôvodného funkčného využitia na „lesy, rekreácia“ z terajšej „občianskej vybavenosti“. Zamedziť prístupu na miesto zo strany Karlovej Vsi (inač sa tam nedá dostať). No najlepšie by bolo udeliť kompletnú stavebnú uzáveru aby sa nič podobné už nikdy neopakovalo. V roku 2003 sa tam malo tiež stavať, ľudia to samozrejme odmietali a taktiež spísali petíciu a výsledok...nič sa nestavalo (J&T nechcelo ísť proti verejnosti, ale to bol rok 2003 teraz to chodí všetko inak, nikoho nezaujíma ako veľmi je toto územie významné...) Ale toto bude ťažký boj s J&T, ktorý u nás v Karlovke už toho dosť narobili...
no ja neviem, ja na luky moc nechodim, jedine na tury a chodievali sme aj odtial z dlhych dielov.. a tak no.. ale zas keby som to ja projektovala tak myslim že by ma jeblo, keby sa spisovala peticia.. ne poviem takto že je mi to jednO nenašla som ani žiadnu maketu jak to bude vyzerať
keby studoval , mohol by byt inde , kazdy si je strojom svojho osudu... a ja fakt nevidim dovod na to aby nejaky robos co je permanentne na stavbe opity dostal viac ak je minimalna mzda...
buď rád, že žiješ tam kde žiješ a s kým žiješ. že nemusíš cítiť v dvadsiatich rokoch frustráciu a môžeš otvárať ústa vďaka tomu, že demokráciu si vysvetľuješ ako "otvorím si hubu naplno a všetkých mám piči na lehátku"
ano kazdy si je strocom svojho stastia. K tomu co si napisal v zavere je zbytocne sa vyjadrit lebo ani ma nepoznas a uz ides hodnotit moje spravanie... v zivote by som si neotvoril hubu na niekoho kto je moj nadriadeny. a zrejme si mylis pojmy s dojmy...
Jeden z predoslych starostov spravil chybu, ktora mala za nasledok zadlzenie MC Devin ... nasledna nutena sprava, ozdravovanie, drazba majetku ... v ramci drazby majetku Devin prisiel o niektore uzemia (jednym z nich je Kralova hora, aj luka pre obyvatelov Dlhych dielov /MC Karlova Ves/ a MC Dubravky znama ako Kukuricak).
Kralova hora patri spolocnosti Kralova hora, s.r.o., ktora vydrazila toto uzemie za zobracke drobne. Spolocnost J&T je pravdepodobne v uzadi. Podobne firmy nesuce nazov ulice, oblasti, casti nejakeho uzemia su po celom Slovensku. Vsade sa bude stavat. Lukrativne projekty. Kralova Hora ma byt jednym z nich, nizkopodlazna zastavba, "vilova" stvrt s odpadovymi domkami, rekreacne zony a drobna vybavenost.
Hovorime o uzemi v CHKO Male Karpaty, ... . Nechce sa mi to cele vypisovat. Ale mam pocit ze projekt uz je namalovany, su vizualizacie a mozno sa uz aj predavaju byty.
čo to má spoločné s tým, či je ti niekto nadriadený alebo nie. to je hierarchia a nie demokrácia!!!!
ty si pletieš pojmy a dojmy!!
--
» www.kukuricak.szm.com/...
» www.facebook.com/pages/KR...
ĽOVÁ-HORA-Oficiálna-stránka-proti-zástavbe/124620837621049
jedoducho stavbar je ten najbazalnejsi clanok a preto ma najnizsi plat to je normalne vsade vo svete tak co tu riesis???
ci podla teba by mal dostat rovnako ako hlavny architekt???
a ked je raz dana statom minimalna mzda tak je urcena prave pre tento spodok hierarchie...
Ak niekto založí podnik-.to si cením najviac a potom z toho ťažia jeho deti, tak deti sa nevypracovali, vypracoval sa len ich otec. Avšak ak zveľadia ten majetok aj deti-teda ak zväčšia podnik, alebo obrat, tak potom s aj oni vypracovali.
Preto sa nedá povedať, že všetci, ktorí si kupujú tie byty sa vypracovali, pretože sa stáva, že kopukrát deti len ťažia zo šikovnosti otca.
O vypracovaní je to najmenej.