neodporúčam... je to nespoľahlivé (určite nepoužívať ako jediný antikoncepčný prostriedok), u niektorých báb to môže vyvolať dosť nepríjemné alergické reakcie (pálenie, svrbenie) a u chalanov taktiež... netreba sa spoliehať na to, čo o tom píšu na stránke pharmatexu a podobne... samozrejme že to tam vychvália a na negatíva "zabudnú"...
používala som viac ako pol roka, samozrejme nie na ostro, ale mne to schválil aj gynekológ a povedal, že ako také je to viac spoľahllivé ako samotný kondóm...ale v tomto ťažko radiť, je na každej žene aby si zvolila, aké riziko ešte znesie...
a vysádzam HAK, čiže za pár dní to opäť budem potrebovať
necital som este nikde na nete ze by niekto otehotnel aj napriek pouzivaniu pharmatexu..a zo srandy to neporovnavaju s HAK a doktori to asi zo srandy tiez neodporucuju... bolo nam odporucene pouzivat aj kondom ale to len kvoli pohlavnym chorobam..
@Kolini pár ich už otehotnelo pretože používanie pharmatexu má svoje pravidlá a nie každý je schopný ich dodržiavať... (no ale nakoniec, každá antikoncepcia má svoj návod na používanie). Mne to moja gynekologička neodporučila. Povedala mi, že má takýchto mastičiek už akurát dosť, lebo ľudia sa na to zvyknú spoliehať a potom zrazu fíha, akosi mi to mešká... a mám kamarátku, ktorá takúto masť používa, ale jej chalan kondóm mať musí aj keby nechcel - je na to proste alergický, chudák, mal z toho takú vyrážku, že týždeň ledva chodil - nechcem strašiť, ale aj takéto veci sa stávajú... mala som gynekológa, ktorý tento pharmatex veľmi propagoval - pretože mal s tou firmou uzavretú nejakú zmluvu... tak isto aj moja terajšia gynekologička všetkým predpisuje rovnakú HAK, lebo sú to jej "sponzori"... takže toľko k objektivite niektorých doktorov...
a čo sa týka toho čo si čítal na nete... no... internet je veru studnica múdrosti
nejde o ziadnu studnicu mudrosti.. predsa len je dobre si precitat prispevky pouzivatelov vyrobku...
ak vsetko dodrziavas a neurobis sa do partnerky tak nemoze byt problem, pretoze aj ak sa zatula pred ejakulaciou nejaka ta prtava spermia tak tolko tej masticky uz nieco spravi.. ja len chcem povedat ze ak sa kazdy 100% spolahne tak moze byt len a len prekvapeny..
nie pre kazdeho to je najidealnejsie..
a co ak par otehotnelo? tak nedodrzalo spravny postup
ved vies kolko inteligentnych ludi praktizuje pohlavny styk...
@Ewee nemám z tým žiadnu skúsenosť ale čo som si čítal » www.beremese.cz/forum/show.php?... tak sa na nepriaznivé účinky sťažovalo omnoho menej žien ako na hormonálnu antikoncepciu. A keby to nefungovalo tak ako píšu alebo by to bolo nebezpečné tak by to asi nebolo na voľný predaj....čisto logická úvaha.
@James114 nenapísala som, že je to nebezpečné - ale že pharmatex má aj svoje negatíva (tak isto ako HAk, prezervatív, vnútromaternicové teliesko a podobne) - zkopírované rovno zo stránky pharmatexu:
"Moja skúsenosť s Pharmatexom??? hehe
No bola zaujímavá, kapsule ma štípali a krém .... menej.
Je to vsak jediná nehormonálna možnosť pre pacientky, takže čo im chudatkám zostáva. "
a tiež som nenapísala, že nefunguje - ale že naozaj treba dodržiavať návod na použitie, čo je občas dosť komplikované, krém vie vytekať, aplikácia vie tak nejak pokaziť atmosféru, niekotrým babám spôsobujú čípky silný výtok...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a vysádzam HAK, čiže za pár dní to opäť budem potrebovať
necital som este nikde na nete ze by niekto otehotnel aj napriek pouzivaniu pharmatexu..a zo srandy to neporovnavaju s HAK a doktori to asi zo srandy tiez neodporucuju... bolo nam odporucene pouzivat aj kondom ale to len kvoli pohlavnym chorobam..
a čo sa týka toho čo si čítal na nete... no... internet je veru studnica múdrosti
nejde o ziadnu studnicu mudrosti.. predsa len je dobre si precitat prispevky pouzivatelov vyrobku...
ak vsetko dodrziavas a neurobis sa do partnerky tak nemoze byt problem, pretoze aj ak sa zatula pred ejakulaciou nejaka ta prtava spermia tak tolko tej masticky uz nieco spravi.. ja len chcem povedat ze ak sa kazdy 100% spolahne tak moze byt len a len prekvapeny..
nie pre kazdeho to je najidealnejsie..
a co ak par otehotnelo? tak nedodrzalo spravny postup
ved vies kolko inteligentnych ludi praktizuje pohlavny styk...
tak to doporucuju lekari..
"Moja skúsenosť s Pharmatexom??? hehe
No bola zaujímavá, kapsule ma štípali a krém .... menej.
Je to vsak jediná nehormonálna možnosť pre pacientky, takže čo im chudatkám zostáva. "
a tiež som nenapísala, že nefunguje - ale že naozaj treba dodržiavať návod na použitie, čo je občas dosť komplikované, krém vie vytekať, aplikácia vie tak nejak pokaziť atmosféru, niekotrým babám spôsobujú čípky silný výtok...
zaujímavé, že reagujú najmä chalani