Viem, že som už včera otravovala, ale ešte by som veľmi potrebovala jednu vec. Mám vrstvu pozadia, kde je pôvodný obrázok (objekt spolu s pozadím) a ďalšiu vrstvu, kde je ten objekt už bez pozadia. Dá sa nejak (gumou, štetcom alebo niečim) vrátiť do tej d
Pokiaľ som správne pochopila otázku, nastav si vrstvu bez pozadia ako "aktívnu" a potom môžeš použiť napríklad aj gumu, aby si sa "dogumovala" do tej vrstvy, na ktorej pozadie je a chceš ho použiť... to by malo byť najjednoduchšie
@defender Ďakujem a ako nastavím tú gumu, aby negumovala na nejakú konkrétnu farbu ani aby úplne neodstaraňovala pozadie, ale aby vracala to pozadie čo tam bolo predtým?
Mám taký dojem, že ešte sa to nejako dá aj inak, ale neviem si spomenúť ako. Lebo takto by mi vlastne splývalo to nové pozadie so starým, keďže vrstvu pozadia musím mať viditeľnú, keď je aktívna.
@azizi po @4 mám pocit, že neviem, čo presne chceš
Pre istotu: vrstva 1 objekt s pozadím; vrstva 2 objekt (ten istý? iný?) bez pozadia; chceš, aby objekt bez pozadia mal A: pozadie z vrstvy 1 B: časť pozadia z vrstvy 2 alebo....? A výsledok má ako vyzerať?
@defender Skúsim vysvetliť, že prečo to potrebujem Ja som vyberala objekt z pozadia, ale niekde som ubrala trochu viac, tak by som to teraz chcela doladiť. Teda mám kosť na modrom pozadí, to modré pozadie som odstránila, ale niekde som povedzme ubrala aj trochu z kosti, tak tam chcem ten kúsok vrátiť a potom ešte doladiť.
@defender Ono je to už dosť dobré, len na niektorých miestach by som to chcela ešte trošku upraviť. Musí to byť úplne presné, bo je to na diplomku. Ja to robím po častiach pri dosť veľkom zväčšení a obávam sa, že vždy by som spravila znovu nejaké malé chyby, ktoré si všimnem až neskôr. Kedysi mi to niekto ukazoval, ale ja si už vôbec nepamätám, ako na to.
@azizi Neviem si to aj tak presne predstaviť, aké malé časti chýbajú... alebo tak... Ale ak máš aj pôvodoný obrázok, tak ho tam skrátka nacap ako ďalšiu vrstvu, daj do pozadia a okolo kosti to, čo ti chýba, vygumuj presne tak, ako potrebuješ, veď sa to dá nastaviť na pixel. Alebo to urob s lasom, alebo akokoľvek... V čom je problém?
@defender No problém je asi v tom, že ja vo photoshope moc robiť neviem Ide o to, že ja keď gumujem, tak to má vždy nejakú farbu (alebo ani to nie). Ale ja nechcem farbu, ja by som potrebovala to pôvodné pozadie. Že by tá guma mala vzor tej spodnej vrstvy, alebo nejak tak.
@defender mno hej som, ale aj keby to išlo bol by tam asi ten problém čo som písala v @4 teda nevidela by som tie zmeny. Ja neviem, asi to robím nejak blbo
@defender Zatiaľ to mám uložené v .psd a robím ďalšie veci. Ach, akože teraz som zas celý deň robila štatistiku v statgrafiku a som z toho ešte viac mimo než z photoshopu Prečo len musí byť všetko také komplikované
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Pre istotu: vrstva 1 objekt s pozadím; vrstva 2 objekt (ten istý? iný?) bez pozadia; chceš, aby objekt bez pozadia mal A: pozadie z vrstvy 1 B: časť pozadia z vrstvy 2 alebo....? A výsledok má ako vyzerať?