Chcel by som sa spytat ci by vedel ako zacat s php jazykom a ako sa to naucil a za kolko a kde sa to naucil...a hlavne ako zacat , lebo moj jedniny problem je v tom ako zacat a kde zacat...dakujem za ochotu
Buď si prečítaj nejakú knižku alebo tutoriál, alebo si vymysli nejakú stránku a potom ju postupne podľa knižiek alebo tutoriálov začni robiť. (druhý postup síce nie je jednoduchý, ale naozaj sa týmto spôsobom dá veľa naučiť...)
@0 prosiiiim, ak sa chces serioznejsie tomu venovat, nezacinaj s PHP. Nauc sa robit v C najprv, aby si chapal ako funguje pamat, premenne atd. inac sa z teba stane "tuctovy placac 2 na 3, ktory nevie, co robi"
@Toms "prosiiiim, ak sa chces serioznejsie tomu venovat, nezacinaj s PHP. Nauc sa robit v C najprv, aby si chapal ako funguje pamat, premenne atd."
A to je co za nezmysel? Chalan nepisal, ze chce byt programator, on chce vediet php, tam ho ani pamat, pointre ci deklaracia premennych nemusi absolutne trapit. A aj keby zacne najskor Cckom to z neho automaticky nerobi dobreho programatora..
@0 ja uprednostnujem knihy pred pdfkami.. Predsa kniha ma svoje caro. Potom ked chytis zaklady tak si stiahni na zaciatok napriklad phpBB2 (maju celkom pekny prehladny kod a neni to prepchate objektami) a rob tam upravy. Na metode pokus omyl sa da velmi lahko pochopit co a ako funguje.. Takisto nezabudni na php.net kde mas popis jednotlivych funkcii..
@toms učiť sa najprv C a potom PHP, je ako spraviť si vodičák na autobus a potom auto.
jasne, PHP je napísané v Céčku, potom by sa mu lahšie z toho C učili aj iné veci (javascript, C++, bla bla..)
kde začať inak s PHP? najskôr v knižnici, požičiať si nejakú literatúru, naučiť sa pracovať s premennými, poliami, formátovaním výstupu, spolu s tým sa učiť aj SQLko...
treba pochopiť ako a čo pracuje, potom máš napol vyhrané. Ďalej len prax prax a prax. Príklady trénovať na reálnych aplikáciach, ktoré majú potenciál, nech je to zaujímavejšie..
HTML je o niečom inom ako php. HTML je značkovací jazyk, v ktorom vlastne definuješ, "čo je čo". Dá sa tam tvoriť nejaký vzhľad, ale len dosť ťažkopádne. PHP je zato serverovo orientovaný programovací jazyk a naučiť sa ho nie je problém. Programujem v niekoľkých jazykoch vrátane tých na vývoj desktopových aplikácií a PHP je jeden z najjednoduchších, s akými som sa kedy stretol. Ja by som ti odporučil knihu PHP + Apache + Mysql z vydavateľstva Computer Press. Naozaj skvelá kniha, ktorá rozoberá väčšinu z toho, s čím sa ako programátor v PHP môžeš stretnúť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Alebo potom nejaké kurzy ak existujú...
Inac na linuxsoft.cz je kvalitny serial o PHP.
A to je co za nezmysel? Chalan nepisal, ze chce byt programator, on chce vediet php, tam ho ani pamat, pointre ci deklaracia premennych nemusi absolutne trapit. A aj keby zacne najskor Cckom to z neho automaticky nerobi dobreho programatora..
@0 ja uprednostnujem knihy pred pdfkami.. Predsa kniha ma svoje caro. Potom ked chytis zaklady tak si stiahni na zaciatok napriklad phpBB2 (maju celkom pekny prehladny kod a neni to prepchate objektami) a rob tam upravy. Na metode pokus omyl sa da velmi lahko pochopit co a ako funguje.. Takisto nezabudni na php.net kde mas popis jednotlivych funkcii..
jasne, PHP je napísané v Céčku, potom by sa mu lahšie z toho C učili aj iné veci (javascript, C++, bla bla..)
kde začať inak s PHP? najskôr v knižnici, požičiať si nejakú literatúru, naučiť sa pracovať s premennými, poliami, formátovaním výstupu, spolu s tým sa učiť aj SQLko...
treba pochopiť ako a čo pracuje, potom máš napol vyhrané. Ďalej len prax prax a prax. Príklady trénovať na reálnych aplikáciach, ktoré majú potenciál, nech je to zaujímavejšie..
No ja sa prave ucim php + java, a ucim sa z knihy. Myslim že je to najrozumnejsi sposob ucenia + este neake kurzy by boli dobre ak mas prachy
@8 pisane trochu emocionalne, ale potom polka ludi nevie, co robi...
@9 to, ze je php interpreter napisany v C nema moc s tym spolocne, skor ide o, co vytkol Tommy v @8