No mas dve moznosti, bud sa naucis Pascal, ktory ti dalej na nic nebude, akurat tak v nom pochopis programatorske myslenie, alebo sa na pascal vykasles a naucis sa nieco s cim sa aj uplatnis. Osobne by som ti odporucal, C#, Javu, alebo C++. Mne najsympatickejsie je C#.
hmm.....c++ mam, ale zda sa mi zlozitejsie. a plus do ntb ho nemozem nainstalovat lebo je na disketach ( ako mam original borland c++) pythona mam tu v compe, v ntb a aj na pda dal by som si ho aj na mobil ale je len pre os symbian60 a ja nemam taki mobil . trchu mi nanom vadi ze verzia ktoru mam tuna a aj na ntb (3.0) nieje 100% kompaktibilna z starsimi verziamy ( z tou ktoru mam na pda ) pascal zatial nemam, ale uvazujem ze si ho aspon vyskusam aki je a potom sa rozhodnem .
Python je interpretovaný objektový programovací jazyk, zdrojový kód sa nekompiluje, ale potrebuješ interpreter na preklad a prevedenie.
Pascal je štrukturovaný programovací jazyk, dobrý na naučenie ako podať počítaču čo chceš robiť. Objektové rozšírenie Pascalu je Object Pascal a? Dephi. Po skompilovaní sú programy už spustiteľné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
teda aspoň čo mi spomínal jeden vysokoškolák, on to sám na sebe zažil...
tak ale nebude na škodu naučiť sa obed, nie?
Chceš programovať viac aplikácie pre Linux => Python
Chceš programovať viac aplikácie pre Windows => C#, C++
Pascal je štrukturovaný programovací jazyk, dobrý na naučenie ako podať počítaču čo chceš robiť. Objektové rozšírenie Pascalu je Object Pascal a? Dephi. Po skompilovaní sú programy už spustiteľné.