Ahojte Budem mať o mesiac 15-násť a strašne sa mi páči pierc do brucha ale netuším ako si ho zaobstarať vlastne kde mi prepichnú dierku do brucha koľko to približne stojí a kde kúpim piercy a ešteže ak budem mať iba 15-násť asi nato potrebujem aj súhla
Súhlas potrebuješ. Ostatné si zistíš v hocijakom štúdiu, kde ti to prepichnú. Cena bude asi v rôznych mestách a štúdiách iná. Aj tak si myslím, že to neskôr oľutuješ ako 3/4 mojich známych
@simuulka112 Sima veeeď, si krásne dievča tak prosím ťa prestaň čítať tie teen časopisy a kukať v telke Hannu Montanu, podľa mňa máš odťial také nápady
počkaj ešte veď, možno si to rozmyslíš... viem že teraz povieš nie určite nie, ale aj ja som mala obdobie, že som chcela pírs do obočia a teraz som rada, že som si ho nedala. Veď počkaj do 18 a ked to stále budeš chcieť tak si ho dáš a nebudeš musieť riešiť také pi*oviny ako súhlas
daj si ho. ked to olutuješ alebo sa ti prestane páčiť, jednoducho to vyberieš keby som ja mala tak uvažovať nad každým piercom ktorý som si dávala... by som nemala do čilku nič..
Po druhé, proces: prídeš, pozdravíš, vysvetlíš, vyhrnieš tričko, piercer ti predznačí fixou bodky, kadiaľ bude šperk vstupovať a vystupovať do tela. Odsúhasíš alebo skritizuješ. Ľahneš si, piercer ti to vydezinfikuje, chytí ti to malé sadielko nad pupkom (alebo aj pod ním, ale to sa hojí komplikovanejšie) do klieští. Príde ti jemne grcno z toho, ako ti kožou prechádza ihla. Podľa použitých nástrojov ti tam narve šperk, utesní, očistí a vydezinfikuje. Bude sa ti snažiť predať aftercare prípravok.
Po tretie, 'na leto' to určite nechceš. Piercing sa hojí niekoľko týždňov a s čerstvo prepichnutým pupkom nemôžeš ísť do vody.
Po štvrté, cena a povolenie rodiča závisia od štúdia. Počítaj s 15-60 €. A každý má isteže napísané, že pod 18 nikoho neberie.
Po piate, nedávaš si implantovať titánovú kĺbovú hlavicu. Nebudeš piercing viac chcieť, vyberieš, necháš zahojiť, zabudneš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
1. zapojis vrtacku
2. das ju niekomu do ruky
3. a povies mu :"VRTAJ!!"
a problem vyrieseny
Ja som za pupok neplatila si pamatám ale už neviem presne koľko a neolutuješ je to krasne ♥
Po prvé, nechceš to do brucha, ale do pupka.
Po druhé, proces: prídeš, pozdravíš, vysvetlíš, vyhrnieš tričko, piercer ti predznačí fixou bodky, kadiaľ bude šperk vstupovať a vystupovať do tela. Odsúhasíš alebo skritizuješ. Ľahneš si, piercer ti to vydezinfikuje, chytí ti to malé sadielko nad pupkom (alebo aj pod ním, ale to sa hojí komplikovanejšie) do klieští. Príde ti jemne grcno z toho, ako ti kožou prechádza ihla. Podľa použitých nástrojov ti tam narve šperk, utesní, očistí a vydezinfikuje. Bude sa ti snažiť predať aftercare prípravok.
Po tretie, 'na leto' to určite nechceš. Piercing sa hojí niekoľko týždňov a s čerstvo prepichnutým pupkom nemôžeš ísť do vody.
Po štvrté, cena a povolenie rodiča závisia od štúdia. Počítaj s 15-60 €. A každý má isteže napísané, že pod 18 nikoho neberie.
Po piate, nedávaš si implantovať titánovú kĺbovú hlavicu. Nebudeš piercing viac chcieť, vyberieš, necháš zahojiť, zabudneš.