Chcela by som strašne piercing do jazyka, ale mám trošku strach. Nie z toho prepichnutia, ale z toho ako sa budem musieť o to prvé týždne starať, aby som nemala veľké problémy.Ten najväčší je, že rodičia mi to nedovolia a ja to chcem spraviť, tak aby na t
moji rodicia 5krat vsimavy na take veci niesu ... nevedia ani kolko dier mam v uchu no je im to jedno ale keby si dam pirsing do jazyka tak si to vsimne aj debil fakt
Ani mne ho rodičia nedovolili,ale aj tak som si ho dala,a neľutujem.
Informácie ako sa o to starať a tak sa opýtaj v piercingovom štúdiu,ale napr.ja som si to čistila po každom jedle ústou vodou a každý večer som si na miesto prepichu dala alkohol.Čistiť to musíš vždy,nie že to zanedbáš lebo potom budeš mať problémy....Prvý týždeň bol dosť krutý,nemohla som nič jesť,jazyk som mala strašne opuchnutý,šušľala som ale po týždni to bolo preč...To šušľanie sa nedalo prehliadnuť,preto mi na to prišla matka..ale zobrala to celkom fajn a otec o tom nevie,veď keby vedel,tak je po mne ....Tak veľa šťastia Ti prajem,nech Ti to výjde a nech Ti na to rodičia neprídu
ja som si 2x prepichla ucho a rodicia si to nevsimli vobec..aj po tom co nosim casto vlasy v chvoste a pochybujem ze by si to vsimli v jazyku ja si chcem dat na peru ale to uvidia a mama raz vravi ze mozem raz ze v ziadnom pripade
Hlavne nech na to ocko nepríde mamka, by to ešte aj nejak prekapala ale ako vidím nie je to vôbec ružová záhrada...ale chcem to ! každý mi povie, že to stojí za to, takže
kamoska ma tiez...pokial ide o jej rodicov,sfalsovala matkin podpis,aby jej ho dali doteraz si to nevsimli...pravdupovediac,ja som si to tiez nevsimol,kym mi o tom nepovedala a potom som si z nej robil furt prdel,ze "vyplaz jazyk"
A inak aj zomrieť môžeš, ale to ti nehrozí dokiaľ máš dobrého piercera a ten piercing nezanedbávaš. Nejaké dievča zomrelo keď jej to kamoška prepichla zicherkou na schodoch v bytovke. Bohvie čo tam trafila, vieš..
zlatko @antifunebracka samozrejme, oralik si nevies vynachvalit, ale moj nick pokazit to ti ide jedna radost!
inac je to jeba, napriklad mna bolel prepich, potom ani opuch, ani suslanie(teraz obcas, ale tak 2 cm tyc je dost dlha no niiic proste jedla som normalne, len trosku pomalsie aaaaa..potom sa mi urobil ten pluzgier ale uz je vsetko v poriadku
mozno budes suslat prve dni,ja som moc nesuslal,ale to je individualne...a to jedenie..ani sa nepokusaj jest tuhe jedla,ja som mal problem s polievkou kde boli kusky zeleniny...jedine detske vyzivy sa relativne lahko jedli ale po tyzdni to bolo v pohode..ale ten prvy tyzden uz som mal aj chute si ho vybrat ale da sa to nejak prezit a hlavne treba dezinfikovat a kocky ladu cmulat casto (a btw fajcit by si aspon tyzden nemala a zevraj sa nema alkohol pit ani ale mne dokonca piercerka povedala ze si MAM DAT ale len tvrdy ! ) vela stastia,ked prejde ta bolest a vsetko, je to super
Zatiaľ som nepočula o žiadnom piercingovom štúdiu, kde robia piercingy od 15 bez povolenia rodičov (myslím podpis). Čo som počula aj od kamarátok, tak do 18tky podpis rodiča potrebovali. Ale tak neviem, možno niekde robia bez problémov aj od 15.
@erika1994 ja som si dal piercing do jazyka pred 3 rokmi... ked si budes davat pozor, dlho na to nepridu... ale raz urcite
starat sa o to nejako extra nemusis, sliny uz maju liecive ucinky, takze aj samo by sa ti to malo dobre hojit... ale ak mas napr. Stopangin, tak rozriedit vodou (tusim je pri nom aj navod) a vyplachnut vecer...
mam 17,dal som si to robit v spominanom Aidyle v BA nepytala si odomna vobec nic..ta piercerka je dost znama,taka starsia tetka ale dost prijemna a dobra ,pochvaluju si ju ludia
@pavlinkaa tak napr. v tých našich MA čo robí ten chlap zo zlatníctva musíš prísť s rodičom, aby to potom nebolo na neho, keby má z toho zle(tá baba)...lebo veď podpísať to vieme aj sami ale aj tak tu si to v žiadnom prípade nedávaj. jedine v kvalitnom pierc štúdiu
Ha! Drahá, ak chceš, aby Ti na to neprišli, tak choď niekam na prázdniny, lebo podľa mojich skúseností (a to mi chalanisko, ktorý mi to robil povedal, že to ešte nie je extrém opuchnutia) budeš rozprávať prinajmenšom ako primitív, budeš jesť len tekutú stravu, lebo nič iné do huby nedostaneš a tak ďalej. Je s tým sranda Ale napr. zas som mala dôvod sa bozkávať, lebo pri tom ma to nebolelo, dokonca som mala pocit, že mi to nejakým spôsobom upokojuje.
@acvd43xa7w Preboha aký pľuzgier? Ja som 15 minút po prepichnutí pila vodku a fajčila a hojilo sa mi to tak 8-9 dní,to už som nadávala jak chorá vrana, nie ešte aby sa mi tam pľuzgier spravil
No hej, aj do jazyka stojí okolo 30€. Lenže problém je v tom, že mamina mi pierc dovolila iba pod podmienkou, že ma zoberú na školu a sama si ho zaplatím. A ja jednoducho peniaze šetriť nedokážem, lebo hneď ako dostanem peniaze tak to miniem. Buď na oblečenie, alebo vonku niekde.
Ja som platil za chirurgickú oceľ 11€ už aj s prepichom v tatoo štúdiu a ono stačí keď budeš po jedle vyplachovať rozriedenú ústnu nealkoholickú vodu s vodou n_n
Ja som si dala dnes zase pierc. A boli ma ale co s
Som pocula a citala nebudem vediet jest ? Ved ja som zjedla vlašsky salat aj rozok a nic .. po kazdom jedle si musim cistit jazyk .. v BA u Aidyl (lydia) je super piercerka (tetka) ona nepotrebuje suhlas nikoho a mam 16 rokov .. dufam ze rodicia mi pierc. Neuvida .. uz mam v bruchu aj tattoo mam .. ale nenadavali zvykli si suslat budes .. ja suslem trichu .. fajcit nemozed cca 1 tyzden a ani mliecne vyrobky .. vymena piercingu je zadarmo a na opuch si daj lad (ladovu vodu)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Informácie ako sa o to starať a tak sa opýtaj v piercingovom štúdiu,ale napr.ja som si to čistila po každom jedle ústou vodou a každý večer som si na miesto prepichu dala alkohol.Čistiť to musíš vždy,nie že to zanedbáš lebo potom budeš mať problémy....Prvý týždeň bol dosť krutý,nemohla som nič jesť,jazyk som mala strašne opuchnutý,šušľala som ale po týždni to bolo preč...To šušľanie sa nedalo prehliadnuť,preto mi na to prišla matka..ale zobrala to celkom fajn a otec o tom nevie,veď keby vedel,tak je po mne ....Tak veľa šťastia Ti prajem,nech Ti to výjde a nech Ti na to rodičia neprídu
a ja nvm naco to chcete robit tajne ja som vzdy mame zavolala 5 min pred...cau idem do pirsingoveho
Buď ich presviedčaj, až kým ti to nedovolia. Alebo počkaj ešte dva roky do 18tky. A potom ich súhlas nepotrebuješ. Veľa šťastia.
Inak prídu na to, opuchnutý jazyk, šušlanie a budeš jesť strašne pomaly, ak vôbec budeš.. to sa nedá len tak skryť..
inac je to jeba, napriklad mna bolel prepich, potom ani opuch, ani suslanie(teraz obcas, ale tak 2 cm tyc je dost dlha no niiic proste jedla som normalne, len trosku pomalsie aaaaa..potom sa mi urobil ten pluzgier ale uz je vsetko v poriadku
a ze preco sa mne hojil mesiac.. (ale tak on bol v poriadku, len ten pluzgier)
Zatiaľ som nepočula o žiadnom piercingovom štúdiu, kde robia piercingy od 15 bez povolenia rodičov (myslím podpis). Čo som počula aj od kamarátok, tak do 18tky podpis rodiča potrebovali. Ale tak neviem, možno niekde robia bez problémov aj od 15.
starat sa o to nejako extra nemusis, sliny uz maju liecive ucinky, takze aj samo by sa ti to malo dobre hojit... ale ak mas napr. Stopangin, tak rozriedit vodou (tusim je pri nom aj navod) a vyplachnut vecer...
Tak ja neviem, možno to je v každom štúdiu inak..
Keď už raz na to našetrím peniaze (čiže nikdy , tak pôjdem pravdepodobne do BA
Môže byť, nehádam sa.. Proste iba viem z toho, čo mi kamarátky, ktoré majú piercing, hovorili.
Všetko je sila zvyku,ide to rýchlo .
Čo sa týka starostlivosti, podľa mňa to bolo nenáročné, vyplachovala som to ústnou vodou po každom jedle, neskôr len 2-3 x do dňa.
Cena piercingu vrátane šperku bola 30 €, v Prešove v pierc a tattoo štúdiu.
S rodičmi je to už ťažšie, pokiaľ nebudeš veľmi otvárať papuľku a nedáš si fosforové guličky, bude to ok
Odporúčam.
No hej, aj do jazyka stojí okolo 30€. Lenže problém je v tom, že mamina mi pierc dovolila iba pod podmienkou, že ma zoberú na školu a sama si ho zaplatím. A ja jednoducho peniaze šetriť nedokážem, lebo hneď ako dostanem peniaze tak to miniem. Buď na oblečenie, alebo vonku niekde.
Som pocula a citala nebudem vediet jest ? Ved ja som zjedla vlašsky salat aj rozok a nic .. po kazdom jedle si musim cistit jazyk .. v BA u Aidyl (lydia) je super piercerka (tetka) ona nepotrebuje suhlas nikoho a mam 16 rokov .. dufam ze rodicia mi pierc. Neuvida .. uz mam v bruchu aj tattoo mam .. ale nenadavali zvykli si suslat budes .. ja suslem trichu .. fajcit nemozed cca 1 tyzden a ani mliecne vyrobky .. vymena piercingu je zadarmo a na opuch si daj lad (ladovu vodu)