Namaste , viete mi nekto poradiť nejaku skupinu ktora robí piesne z mantier ? buddhisticke mantry... take ako robí napr Krishna Das ale to je Krishnaizmus a o ten sa nezaujímam aj ked je to určite pekne dakujem Subham astu sarvadžagatam
@sadistrom može byť pokial nepoznam mantru a jej vyznam byt pre mna nebezpečne ?
pretože vraj mantry dokažu aktivovať čakry a tak sa može uvolniť aj kundalini... čo si o tom myslíš ?
@sadistrom poznáš nejaku literarne diela pri ktorých by si mohol dosiahuť osvietenie ? myslím take ako haiku ale neni som si istý ... proste anekdoty metaforicke básne príbehy osvietených majstrov učitelov buddhov ...nad ktorými musíš premýslať čo skutočne znamenajú ...
@tomiq254 nevyznavam žiadne naboženstvo ... lebo vsetky naboženstva maju spoločne to iste ... ibaže buddhizmus je jedine naboženstvo ktore nič neskryva a je pre cloveka zrozumitelnejsie
@tomiq254 Boh, Alah, Buddha , Brahman, God, Tao , Gaspadin, je jedno ako to nazveš ... aj tak sa žiadny boh nedá pomenovať .. je to to iste ... neexistuje že ja mam ineho boha ako ty to je primitivne .. a smutne ... dufam že sa ludstvo raz prebudi hlavne krestanstvo a islam
@zajkousko Ja verím v jedinu pravdu .. a za pravdu sa nikdy hanbiť nebudem absolutne ma netrapi co si o tom druhy myslia ... viem čo je pravda ... pravdu dokaže vidieť človek ktory ma malé alebo žiadne ego ... ten ktorý vidí iluziu .. nakoniec našej cesty každý dojdeme k tomuto poznaniu ... k osvieteniu ... v priebehu našich reinkarnacii je len na nás v ktorom živote sa prebudime
Všetko utrpenie a zlo pochádza z nedostatku poznania
Buddha
myslm že toto hovorí za vsetko ... Gautama buddha sám bol askétom a v živote trpel ale nakoniec zistil že utrpenie vedie k osvieteniu ... musíme trpieť aby sme sa prebudili ... musíme sa dostať na hranu nášho života aby sme prestupili na druhu stranu
@samuelkopecky123 možno budeš v budúcom živote mačka
uvedomuješ si aké sú to hlúposti? A keď tak súdiš kresťanstvo študoval si ho že ho odsudzuješ? Nevieš nič o kresťanstve.
@tomiq254 čítam bibliu ak ta to zaujima .. a neodsuzujem žiadne naboženstva lebo ešte raz opakujem že by som tym išiel proti sebe .. kedže su všetky z jedneho zdroja myslienky skusenosti ... všetci zakladatelia dosiahli osvietenia a tym padom spoznali vyssiu inteligenciu ktoru Vy hrdý fanatický krestania volate Boh ... ok .. ja nikoho neodsudzujem .. čo je podla teba Boh ? a druha otazka ako je možné spoznať božské v sebe ? a povedz mi to z vlastných skuseností nie z cudzích info a skuseností ktorým určite nerozumieš
@tomiq254 a vieš čo je buddha ? kolko o tom vieš ? prosím ťa ... nesúd nič pokial o tom nič nevieš .. nebud zbytočne hlupy ... konaj dobro a lásku to je všetko čo treba robiť
@samuelkopecky123
Áno viem Boh Ježiš a duch svätý sú svätá trojica čo znamená že v Bohu sú 3 božské osoby otec syn a duch svätý.
Dobro treba robiť to máš pravdu.
Čo je Boh? Boh je láska. Je to všemocný svätý duch. Je všadeprítomný.
Božské v sebe spoznáš keď sa modlíš chodíš do kostola a robíš dobré skutky vtedy pocítiš Boha v svojom živote.
Za ďalšie neviem veľmi čo je Budha ale je niečo také ako Mohamed šíril falošné náboženstvo. A aby bolo jasné ja nič neodsudzujem ale Boh je len jeden kto sa klania iným bohom klania sa diablovi tak to je veď v prvom Božom prikázaní je
Ja som pán tvoj Boh nebudeš mať okrem mňa iných Bohov ktorím by sa sa klaňal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
pretože vraj mantry dokažu aktivovať čakry a tak sa može uvolniť aj kundalini... čo si o tom myslíš ?
kundalini
inac dost uvolneny vyzera byt
Ty v čo veríš? V budhu?
Buddha
myslm že toto hovorí za vsetko ... Gautama buddha sám bol askétom a v živote trpel ale nakoniec zistil že utrpenie vedie k osvieteniu ... musíme trpieť aby sme sa prebudili ... musíme sa dostať na hranu nášho života aby sme prestupili na druhu stranu
možno budeš v budúcom živote mačka
uvedomuješ si aké sú to hlúposti? A keď tak súdiš kresťanstvo študoval si ho že ho odsudzuješ? Nevieš nič o kresťanstve.
Aj budha je teraz buď v nebi alebo pekle.
sorry vyššie som chcel označiť teba a označil som sa sám
Ak by sa budhisti toľko ako sa modlia modlili k Bohu Ježišovi a duchu svätému boli by spasení.
jasne, ver si čomu chceš, ale hrozne sa to číta, chápeš, no
Áno viem Boh Ježiš a duch svätý sú svätá trojica čo znamená že v Bohu sú 3 božské osoby otec syn a duch svätý.
Dobro treba robiť to máš pravdu.
Čo je Boh? Boh je láska. Je to všemocný svätý duch. Je všadeprítomný.
Božské v sebe spoznáš keď sa modlíš chodíš do kostola a robíš dobré skutky vtedy pocítiš Boha v svojom živote.
Za ďalšie neviem veľmi čo je Budha ale je niečo také ako Mohamed šíril falošné náboženstvo. A aby bolo jasné ja nič neodsudzujem ale Boh je len jeden kto sa klania iným bohom klania sa diablovi tak to je veď v prvom Božom prikázaní je
Ja som pán tvoj Boh nebudeš mať okrem mňa iných Bohov ktorím by sa sa klaňal.