Rada by som sa dozvedela od tých, čo už niekedy nejaké planetárium alebo hvezdáreň navštívili, kde ho navštívili, ako to v ňom vlastne vyzerá, ako to prebieha, a či to podľa nich stojí za to
Ja som bola v planetariu v Disneylende, no bolo to uz dost davno, mohla som mat takych 9, 10 rokov max., takze si to uz moc nepamatam, ale viem, ze sa mi tam velmi pacilo.
bola som v Košiciach v jednom centre voľného času... no... bol to podľa mňa pohodový, skvelý pocit, chvíľami si mala pocit, že si niekde v teplúčku vonku a fakt sa pozeráš na oblohu...
potom Ti nejako došlo, že to je len nejaká vypuklina nad Tvojou hlavou, ale nejako si sa nad tým nesnažila zamýšľať- radšej (pre dobrý pocit) medzitým nám tam hatlal nejaký týpek o súhvezdiach...
ale všeobecne je to fajn pocit... mne osobne sa odísť nechcelo, rsp. som mala pocit, že chcem vidieť teraz skutočnú oblohu...
Ja som bola vo hvezdarni, Hurbanovo aj Hlohovec-jednoznacne stalo za to, je to perfektne, lahnes si do takych fajnych kresiel, zotmie sa, taky ujko bude vypravat o hviezdach a ty sa na tu nadheru budes kukat a nebudes chciet odist
Ja som bola v Kosiciach v planetariu pri technickom muzeu uz 3 krat a este by som kludne sla Strasne sa mi to tam paci. Mäkucke kresla, prijemna hudba pri "stmievani",teta rozprava zaujimave pribehy o suhvezdiach a nad tebou nadherna obloha skoro ako ta skutocna. Ak si nebola urcite chod
ja som bola v hlohovci ale to len preto lebo mi spoluziaci povedali ze pojdeme tam kde sa vyrabaju lieky a ze dostaneme vzorky zdarma!(vtedy som strasne cela lieky na chudnutie zdarma) ale inak je to celkom pekne a zaujimave ked sa nehras s mobilom!
bola som tam ešte dávno a pamätám si, že teta planetarička ukazovala s takým červeným laserom na súhvezdia, ale ja som žiadne nevidela... a všetky deti pritom hovorili "aháá"..."vááu"
v prešove je veľmi pekné planetárium, okrem náučných prezentácii tam premietajú aj špeciálne hudobné napr. o Beatles, Mike Oldfieldovi atď v Žiari nad Hronom je moderne zariadené-nové, ale myslím, že zamerané len náučne... to jest, že premietajú nočnú oblohu s odborným výkladom na tej veľkej kopuli cez špeciálnu premietačku a v Bystrici viem odporučiť hvezdáreň... malá, útulná, ale milý personál, ktorý vás s radosťou prevedie (nie, za reklamu mi neplatia
@Lojla no s tým by bol zrejme problém, lebo otváracie hodiny v noci zrejme nemajú a cez deň to možné nie je, ale v tom planetáriu je to skoro ako naživo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
potom Ti nejako došlo, že to je len nejaká vypuklina nad Tvojou hlavou, ale nejako si sa nad tým nesnažila zamýšľať- radšej (pre dobrý pocit) medzitým nám tam hatlal nejaký týpek o súhvezdiach...
ale všeobecne je to fajn pocit... mne osobne sa odísť nechcelo, rsp. som mala pocit, že chcem vidieť teraz skutočnú oblohu...
Ale určite nie je taký výlet na škodu, tobôž nie, ak ťa aspoň trošku zaujíma vesmír.
aleboa j vy ostatni, ak mi viete povedat... @kikusiceq dalo by sa take nieco v hlohovci?
predstavujem si nejaky teleskop alebo take nieco