@3mm ten komu zaplatia rodičia vodičák je rozmaznaný jebko? Podľa mňa je to úplne normálne, väčšina ľudí čo robia vodičáky sú študenti, nemajú vela prachov, takže považujem za rodičovskú povinnosť zaplatiť aspoň to minimum... A nie, mne to rodičia neplatili, ale chceli.
ako 18 ročná určite nebudem mať prácutakže z vlatného ťažko..môjmu bratovi teraz prispeli naši aj starí rodičia, takže predpokladám že pri mne to bude také isté...
@3mm no hej, zdravotny kurz je povinny.... robi sa to v cervenom krizi alebo si autoskola tych ludi odtial zavola k sebe(tak to bolo aj v mojom pripade)
@3mm čo je na tom rozmaznané??? Dostala na vodičák a čo? Považujem jej otca za správneho človeka, ktorý proste nerobí čurbes okolo veci, ktorá je úplne normálna. To dievča sa môže starať teraz o školu a nemusí lietať po brigádach a otročiť niekde celé leto za 2,50 na hodinu. Za pár rokov sa to vráti jej, a rovnako aj jej otcovi.
Asi mi ho zaplatia rodičia. Ale preto sa nepovažujem za rozmazanú, už na strednej škole som začala zarábať, všetko som si platila a aj platím sama, aj jedlo, takže myslím, že aspon na vodický mi môžu dať.
u mňa to bolo takým zaujímavým spôsobom takže sa jednoznačne nedá povedať či som si ho platila naši mi kúpili drahší bike namiesto vodičáku.. a potom som si vodičák o dva roky zaplatila zo svojich ..
neviem, naša finančna situacia momentálne neni bohvieako ružová ale aspon prispieť by mi mohli kedze vodicak si chcem robiť na začiatku prazdnin popri brigáde.
@weeman ja len tvrdím ze ej rozdiel medzi "neviem, naša finančna situacia momentálne neni bohvieako ružová ale aspon prispieť by mi mohli kedze vodicak si chcem robiť na začiatku prazdnin popri brigáde."
@3mm a čo je na tom, keď to niekomu zaplatia rodičia? sa mi zdá, že v tvojich očiach je niekto taký doslova podradná bytosť!
ja som v tom veku mala iné priority než ako si umelo zvyšovať ego tým, že si začnem v 17tich platiť celé svoje živobytie.
kto má na to dôvody - OK - je to predsa len každého vec, ale neznášam ľudí, ktorí to robia len preto, aby sa tým mohli chváliť, že oni sa už v takomto veku dokážu uživiť sami.
Ja mám teraz 20 a veľa vecí sa podstatne zmenilo, no a ten zaplatený vodičák som ja už dávno splatila - a nie peniazmi na ruku.
Samozrejme je úctyhodné keď si naňho niekto zarobí sám, ale jednoducho je to úplne fuk... Bežný študák na to bude drieť celé prázdniny ako blázon, a normálny zarábajúci človek tých pár korún za dva mesiace ani nespozná...
Jednoducho určite by som to nenazýval rozmaznanosťou... Rozmaznanosť je úplne niečo iné.
Takúto minimálnu finančnú podporu zo strany zarábajúceho rodiča považujem za samozrejmosť. Preto aj ja, pred tým než si urobím deti, najprv zvážim či som schopný im všetko zabezpečiť, aby sa potom nestalo, že moje decko sa rozkrikovaním vo fóre ako si na to sám zarobil, bude kompenzovať to, že mu na to nebudem chcieť, alebo v horšom prípade nebudem môcť dať prachy...
@ayreen@weeman prave preto som v tom prvom prispevku napisal ze myslim toho konkretneho a nezovseobecnujem a @e12 mi len pripada ako taky isty pripad (ako som uz pisal, mozem sa mylit, aj ekd is nemyslim)
@3mm Hlavne nezáviď!! Ak niekomi závidiš to, že žije v rodine, kde mu zaplatia všetko čo chce, ber to z tej strany, že taký človek raz v živote padne na hubu kvôli tomu, že bol naučený, že ak niečo chce, má to automaticky, nemusí sa o to sám pričiniť.
Ale aj tak si myslím, že často študent strednej školy ani nemá kde pracovať. Hlavne v tejto dobe, ked je práce málo. Samozrejme ak nemyslím rozdávanie letákov,ale to by si na vodický musel šetriť z tých pár € čo za to dostane dlho a často si napríklad z toho financuje aj oblečenie, ak ide z kamarátmi na kofolu a podobne.
Teraz je toľko ľudí bez práce, že málokto zamestná nejaké napríklad 16-ročné "decko", ktoré má ledva ukončené základné vzdelanie. Lebo na tú brigádu sa mu hlási aj plno ľudí, ktorí majú často vzdelanie v odbore, prípadne majú aj prax. A je logické, že zamestnávateľ si skôr vyberie ich...
@d170 nezavidim ... zavist mi nikdy nesla.. ja zavidim ľuďom iné veci než peniaze ... ale máš pravdu.. aj ja som to mal len tak tak ... tu brigadu myslim.
fotrik mi povedal : "ak chces vodicak tak si nan nasetri a rovno si nasetri aj na auto lebo to nase ti nepoziciam aby si ho rozbil" a mal pravdu ,, doteraz nemam vodicak (nie ze by som si nan nevedel odlozit) a zijem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
A preto by ma zaujímalo ako ste to riešili vy ? ...
(Plus ma trochu štve spolužiak, ktorému to komplet potiahnu rodičia(rozmaznaný jebko) (áno som trocha závistlivý ale skôr ho len nemám rád)
ale pochybujem
a nevravím, že všetci .. dost z kamaratov budu mat tiez zaplatený od rodicov...
Ja som tiež študent ... a nemám s tým problém... (aj ked uznavam, ze az raz budem spominat na moje letne prazdniny tak si skor zanadavam)
@icefist zdravotnicky kurz ?? ... to ako naozaj ? ...
Sorry tým, ktorý (zo zdravotných, pripadne iných rovnako podstatných dovodov) nemozu ?
@weeman pozri si 10... ak to nezaváňa rozmaznanosťou tak už nvm @e12 ak sa mýlim (nemyslí si) tak prepáč
zaplatím si sama a preto mi treba na leto brigádu, lebo si chcem cez zimu začať robiť..
ja som si za svoje kupoval bundu a topánky cca 100€ takze hadam mi doplatia k tým 200.. dufam ...
ale vyzera to ze budem amt brigadu tento rok...
@14michelle03 ak ta bdue bavit nosit tehly ci v 35kach teplotach ci v dazdi ... s tym ze dbues mat doondene ruky .. tak uvidime ...
a
"ocko mi ho zaplatí" ...
nic viac
ja som v tom veku mala iné priority než ako si umelo zvyšovať ego tým, že si začnem v 17tich platiť celé svoje živobytie.
kto má na to dôvody - OK - je to predsa len každého vec, ale neznášam ľudí, ktorí to robia len preto, aby sa tým mohli chváliť, že oni sa už v takomto veku dokážu uživiť sami.
Ja mám teraz 20 a veľa vecí sa podstatne zmenilo, no a ten zaplatený vodičák som ja už dávno splatila - a nie peniazmi na ruku.
Samozrejme je úctyhodné keď si naňho niekto zarobí sám, ale jednoducho je to úplne fuk... Bežný študák na to bude drieť celé prázdniny ako blázon, a normálny zarábajúci človek tých pár korún za dva mesiace ani nespozná...
Jednoducho určite by som to nenazýval rozmaznanosťou... Rozmaznanosť je úplne niečo iné.
Takúto minimálnu finančnú podporu zo strany zarábajúceho rodiča považujem za samozrejmosť. Preto aj ja, pred tým než si urobím deti, najprv zvážim či som schopný im všetko zabezpečiť, aby sa potom nestalo, že moje decko sa rozkrikovaním vo fóre ako si na to sám zarobil, bude kompenzovať to, že mu na to nebudem chcieť, alebo v horšom prípade nebudem môcť dať prachy...
Ale aj tak si myslím, že často študent strednej školy ani nemá kde pracovať. Hlavne v tejto dobe, ked je práce málo. Samozrejme ak nemyslím rozdávanie letákov,ale to by si na vodický musel šetriť z tých pár € čo za to dostane dlho a často si napríklad z toho financuje aj oblečenie, ak ide z kamarátmi na kofolu a podobne.
Teraz je toľko ľudí bez práce, že málokto zamestná nejaké napríklad 16-ročné "decko", ktoré má ledva ukončené základné vzdelanie. Lebo na tú brigádu sa mu hlási aj plno ľudí, ktorí majú často vzdelanie v odbore, prípadne majú aj prax. A je logické, že zamestnávateľ si skôr vyberie ich...
@d170 nezavidim ... zavist mi nikdy nesla.. ja zavidim ľuďom iné veci než peniaze ... ale máš pravdu.. aj ja som to mal len tak tak ... tu brigadu myslim.