ahoojte umelci chcem sa spýtať, že či na plátno maľujete aj ceruzkou, ale nemyslím len obrysy, črty...ale celý obrázok ceruzkou, lebo ja kreslím akrylkami, ale ma tak napadlo, že či aj ceruzkou sa dá
určite sa dá ale nie som si istá, či je to veľmi praktické... to by sa dalo len naozaj mäkkou a nie som si celkom istá významom, načo budem míňať plátno keď ho ceruzkou pokreslím len? plátno je na farby, ktoré potrebujú pevnejší podklad podľa mňa (samozrejme môže sa s ním robiť čo sa chce ale vo všeobecnosti aby sme sa chápali), ceruzkou sa oveľa jednoduchšie kreslí na papier : )
dá sa všetko sa dá, v tvorení treba experimentovať...
len ti odporúčam urobiť si na plátne nejaký farebný podklad a ceruzou len dorábať - čiže kombinovanú techniku...môže to vyzerať dosť zaujímavo...
toto je napríklad kombinovaná technika akryl na plátne a ceruza...
je pravda že sa neoplatí ísť na pláne veľmi do detailov ale nejaké väčšie tvary môžu byť...len treba rátať so štruktúrou plátna keďže je iná ako papier.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
jo, a k pojmom, ceruzkou sa kreslí, nemaľuje.
Ale zase sú aj také plátna "jemnejšie", také hladšie, tam by sa tou ceruzkou možno dalo lepšie kresliť, ale aj tak by to asi nebolo pekné.
väčšinou som šla podľa skice z obyčajného
len ti odporúčam urobiť si na plátne nejaký farebný podklad a ceruzou len dorábať - čiže kombinovanú techniku...môže to vyzerať dosť zaujímavo...
toto je napríklad kombinovaná technika akryl na plátne a ceruza...
je pravda že sa neoplatí ísť na pláne veľmi do detailov ale nejaké väčšie tvary môžu byť...len treba rátať so štruktúrou plátna keďže je iná ako papier.