ja len otvorím knihu a hneď viem, že je to márne na to treba mať fakt náladu... ale tak približne 4 hodiny sa dokážem max sústrediť a potom off. Najlepšie bez prestávok lebo to aj tak ptm vedie k prokrastinacii
je to ofc individualne a este aj u toho isteho clovek zalezi od viacerych faktorov, najdlhsie som sa "bez prestavky" ucil 28hodin, to uz ma ozaj tlacil cas a myslim, ze posledne 4 hodiny uz boli dost neefektivne
Nedokážem sa učiť vkuse. Oveľa efektívnejšie a dlhšie sa dokážem učiť, ak robím popritom niečo iné - brouzdám netom, mám zapnutú telku, počúvam hudbu, atď. Vtedy je to pokojne aj 12 hodín a naučím sa. Intenzívne učiť sa dokážem tak do hodiny.
Ja sa viem pomerne intenzivne ucit tak 2-3 hod, ze sa na to sústredim. Potom mam pauzicku a robim si svoje, dosť dlhu a potom si to zopakujem, resp.doopakujem, ci som si to zapamatala. Ale nastastie mam fajn pamat, takze viac ako 5 hodin som sa tusim za den ani neucila...
ja vydržím tak hodinu, aj to sa musím fakt dosť snažiť ale málokedy sa stáva, že sa mi treba niečo tak veľmi bifliť, väčšinou stačí dávať pozor na hodine a potom si to doma ešte chvíľku pozrieť
neviem sa koncentrovať, po pol hodine moje telo začne robiť všetko pre to, aby som zničila tie skriptá z hlbín pekla, zošity dala do zberu a išla predávať cukrové vaty
v predvečer skúšky sa to, samozrejme, snažím zachrániť, inak nie som dobrý príklad pre mládež
najlepsie je ucit sa po kuskoch a nie hodiny sediet na zadku. lebo tym ze je ta cinnost monotonna tak aj pozornost klesa...cize stale nieco ked napadne take ze treba vstat, spravit si kratucku prestavku.
podla mna hodina ucenia denne je akurat, lebo clovek prestavat vnimat cokolvek po 30 minutach, nikdy som sa na nic neucila viac ako 2 hodiny vkuse, radsej si ucivo rozdelim aj na 7 dni pred, aby som sa ucila den pred polku dna
@airotciv Bratislava Ale v Olomouci mám kamošku na zubarine, prváčka je teraz O plakaní ani nehovor, svaly som sa dnes 3x pokúšala otvoriť a 3x som ich zavrela aj Aj keď zase na druhej strane zápočty supeer, len sa bojím ten skúšky no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Momentálne v druhom, ale teraz je dobre, prvák bol hrôza, vtedy bola skúška z anatky
a nech sa páči, tvoj názor
na vyske som sa ucila mozno tak polovicu z toho za den
nastastie skola je uz za mnou a nemusim riesit premahanie sa a veselo osprostievam...
v predvečer skúšky sa to, samozrejme, snažím zachrániť, inak nie som dobrý príklad pre mládež
V lete mas? Olomouc ci Praha?
Ja som zubárik . Resp. nie som, ale hadam o 3 roky budem . Ale zvládneš, nebooj . Len si este vela poplačes