Chcem kúpiť priateľovi na narodeniny nejakú počítačovú hru a keďže vôbec neviem ktorá by zato stála tak vás prosím o radu .. Akú by ste mi odporučili alebo aká by vás potešila ?
(Pre chytrákov, ktorí už majú nastavené protiargumenty: nie, univerzálne hry pre gamerov neexistujú. Taký Battlefield/CoD/WoW by napríklad mňa absolútne nechytili).
@andegor prikláňam sa k @8 a @9 , tiež ma 3-ka podľa reviews akosi neberie, sympatiami ostávam pri svojom avatare.
@235531 nikdy si ho ani nevidela nič hrať? Nevieš mu pozrieť odkazy na ploche v kompe, poličku s hrami? Nevšímaš si, či niečo medzi rečou alebo s kamarátmi nespomína?
tak naposledy hral nejaké kamióny tuším že Euro Truck Simulator ale aj strielačky má rad, GTA, Farming simulator, závodne .. .. ja sa v tom fakt nevyznám
To závisí od toho koľko peňazí si do toho ochotná dať a samozrejme od toho aký silný má tvoj miláčik svoj počítač. Tak napíklad, nejakou hrou zo série Call of Duty určite nič nepokazíš, ak máš 60€ tak mu kúp čerstvo novú Co Black Ops 2. Ak máš 40-50 € tak kľudne Co Modern Warfare 3. Ak máš iba 20€-30€ tak asi nič nepokazíš s Call of Duty: Black Ops, to je asi najstarší ročník CoD ktorý stojí za hranie.
Ak by nebol na hranie akčných hier ale je skôr rozmýšľajúci typ, tak by som asi volil radšej stratégiu ako je Company of Heroes alebo Heroes of Might & Magic, inak HoM&M má mimo úplne posledného dielu aj celkom benevolentné nároky na počítač, takže by mu to šlo i keby ho mal starší.
No ale vôbec nič nepokazíš ani krabicovou verziou hry Worms: Reloaded, alebo Worms: Revolution, ak nájdeš.
@bleskostroj ale indie hry sa predávajú digitálnou distribúciou, ona chce niečo čo bude mať darčekovú hodnotu, niečo čo môže zabaliť a uviazať na to mašľu ... predpokladám
@bleskostroj iste, rozumiem a súhlasím, ale my nevieme čo má rád, tka môžeme iba predpokladať. Okrem toho, indie žáner hrávajú viac-menej herní fajnšmerki, a medzi nich on patriť nemusí. Na druhú stranu, o CoD už dakedy isto počul, aspoň od kamarátov, ak to sám nehral.... rozumieš, nie?
@kosay to je asi najstarší ročník CoD ktorý stojí za hranie.
Tymto si si podpisal rozsudok smrti, kazdy gamer ta ubije ciapkou. COD 2 je suverenne najlepsia zo serie, jedna z najlepsich FPS vsetkych dob. 1 bola fajn, ale ten hp system, co ja viem. World at War mala tak isto super hratelnost,fajn pribeh a ovladal si viac zbrani.
@sob3k jediné čím sa COD2 môže chváliť je dĺžka singleplayer časti, Multiplayer je je neporovnateľne nudnejší oproti mladším COD. Suverenne najlepšie zo série? Pche, nechci ma rozosmiať. HP systém nemusí sedieť každému ale oproti novčím CoD je dvojka v MP totálny O D P A D. Navrhujem aby si si skúsil Black Ops v MP a potom porovnával počet a možnosti zbraní. A nie, nemyslím si že každý gamer ma ubije čiapkou, lebo tým by dával najavo že preferuje shitnú dvojku oproti lepšej BO, čo by bol pre nich dosť veľký trapas ktorý sa spolieham nebudú riskovať
Multiplayer v BO som hral len tak zbezne ale zostal som radsej pri multaku z mw1 alebo CoD 2 ktore nemaju chybu takze hodnotim to prevazne podla kampane a ta okrem ovladania vrtulniku ( ktore tiez nebolo nejak svetaborne) nema co nove ponuknut takmer vsetko tu uz bolo
hral som cod black ops a musim vam povedat ze je najhorsi hnus zo serie cod. grafika je taka ista ako v cod world at war ja si myslim ze na modern warfare 2 to nema lebo ten pribeh a hratelnost je o nicom takze tejto hre nedam ani jeden bod
Tak zklamanie. Síce to mam na full a na 1080 ale vyzerá to ako 3 roky stará hra, pohyb postav ako z pred 5tich rokov. Hratelnosť dobrá, ale znova odfláknuté, misie a celkové hranie ako pre 10 ročné decko. Niektoré scény sú síce dobré, ale pred týmto odpadom som dohral Bad company 2, a ak by som povedal že BC2 je 10, tak toto dostane horko ťažko 1 bod. Je to fakt odpad na ktorom sa snažia len zarobiť vďaka menu.
Hamba celej COD série. Grafika z doby kamennej, absencia loadovania checkpointov, príliš rýchly singleplayer, oničom hlavný dej. Mizerný podpriemer, max. 3/10. Oproti Bad Company 2 alebo Medal of Honor neporovnateľné.
Hnus, hnus, hnus... tie videa, tie musela navrhovat nejaka polointeligentna opica. Ved to len preblikava jak na diskoteke. Uplna traposina cely Black Ops. 50€ ani nahodou, mozno 5...
9,3 vs 8,5 na sectore.
Skoc si na sector a precitaj si komenty, tato hra je povazovana za legendu FPS zanru a BO jej nesiaha nikam Najlepsi MP maju MW, BO zaostava, no treba si vziat, ze to je rok 2005 a v tej dobe mala omnoho vacsi uspech ako BO v jej Ak si to zhrniem, COD2 sa moze porovnavat len a len s MW 1 a 2 (hlavne 1) a tam su niekde narovnako
@sob3k tak kď už nič iné, tak multiplayer v BO je omnoho vyváženejší ako v MW2 či v MW3, nevime na akom počítači si hral Black Ops, ale má to ešte lepšiu grafiku ako MW3 ktorá vyšla rok po tom, a to som obe hral na najlepších komponentoch ktoré sa do európy dovážajú. Niesú tam žiadne extrémne prehnane silné killstreak odmeny, ale nieje ich tam ani tak málo ako v MW1 alebo World at War. Kampaň je tak isto omnoho lepšia ako v CoD2, už len z toho dôvodu že to máý logický príbeh rozprávaný v retrospektíve, ktorý oproti MW sérii nieje problém sledovať a pochopiť. To že tu už všetko už bolo je v podstate jedno, pretože hra nemusí byť originálna na to aby bola dobrá, čo samozrejme dzegenerované masy kvázy "gamerov" nedokážu pochopiť, rovnako aj grafika má s kvalitou hry pramálo spoločného. Zaujímavé že sa oháňaš Bad Company 2, keďže posledné dva diely Battlefieldu boli inšpirované práve CoD, aby sa im mohli približovať v predajnosti, Battlefield do BC nikdy nemalo, a okrem toho, jediné v čom bolo BC2 originálne bol zostup z kopca s čiernou skrinkou uprostred snehovej búrky, takže ak nazývaš odpadom kampaň Black Ops, tak Bad Company 2 je potom ultra mega total brutal killer šit.. Nebudem sa hádať či je lepšíe MW2 alebo BO, je to asi vec osobnej preferencie, avšak v BO niesú chujoviny typu neobmedzený šprint a podobné veci ktoré sú smiešne, dokonca aj v sérii ktorá sa nikdy nehrala na simulátor. Inak tiež neviem o akek absencii loadovania Checkpointov hovoríš, checkpointy sa loadovať dajú, ako na PC i na PS3, ak hranie prerušíš, akurát si pri výbere misie nemôžeš vybrať odkiaľ presne začneš, začínaš vždy od začiatku, čo je nepodstatné, a fakt že na to poukazuješ ukazuje ako silou mocou hľadáš argumenty prečo je táto hra zlá. Inak ak ti nešli checkpointy loadnúť aby si mohol pokračovať v rozohranej misii, tak si buď hral na najťažšiu obtiažnosť alebo si mal nejakú stiahnutú pirátsku verziu. Ešte sa vrátim k tej grafike, hovoríš že to vyzerá ako tri roky stará hra. No lenže ono to JE tri roky stará hra. Mám ti prezradiť koľko rokov má CoD2? A s MoH by som to neporovnával, on mal lepšiu grafiku a serióznejší príbeh, ale kratší (ak hovoríme o MoH2010), a multiplayer sa iba opičil po CoD štandarde, nehovoriac o tom že za tú istú cenu ponúkalo CoD omnoho viac (lebo BO a MoH vyšli zhruba naraz. A nie, nepotrebujem komenty tristo ľudí ktorí si hru stiahli a ani ju nedohrali a cítili potrebu vyjadriť svoj názor, aby so mvedel že toto je jednoducho lepšie ako CoD2, a po multiplayerovej stránke je to jednoznačne najlepší diel série a kto tvrdí opak tak jednoducho hral maximálne counter strike. Howk!
@kosay Nerad ti do toho kecam, to boli nazory ludi na sectore, skopcil som ich z komentov. Koment o 3 roky starej hre bol niekedy z 2010.
V MW mi nerobilo ziaden problem pochopit pribeh, ak si to hral od 1ky, tak si vedel o co sa jedna. 2ka bola genialne situovana do obdobia, ktore vojnovym hram sedi najlepsie. Je to subjektivny nazor, ale ked si pozries nazory inych ludi ide MW serie, potom COD 2 a WaW a potom BO V zasade mi to je jedno, no BO by som nekupoval Ak to je gamer, uz to ma prejdene... BO II mozno, ale zalezi na tom co hra. Z tohtorocnych titulov asi urobi najvacsiu radost Dishonored, AC3 a GW 2
@sob3k hej hej, AC3 vyzerá dobre, no ja nemám dohratú ani dvojku hoci na Steame už mám kúpenú aj brotherhood a revelations. Ale skorej asi siahnem po novom Xcome.
Hej, Modern Warfare sériu som hral podstivo od jednotky a príbeh je dokopy samozrejme lepší ako BO, ale BO ho má jednoducho lepšie podaný. V dvojke mi bolo len ľúto že misia v Afganistane bola iba jedna (plus tá jeden a pol misie z konca hry, ale to veľmi nepočítam). Ja viem, potom mi došlo, že to sú názory cudzích ľudí, ale ja osobne môžem povedať že dosť neopodstatnené veci tam píšu, a grafika sa mi mimochodom páči do dneštného dňa a dodnes to hrávam, naozaj neviem kde videli v roku 2007 takú grafiku, buď to hrali na minimálnych derailoch, alebo neviem. Má to engine ako MW3 ale MW3 grafika jednoznačne zaostáva za rok starou hrou. Toto je samozrejme môj osobný názor, ale stojím si za ním, pretože nech sa pozriem na tie veci čo tam sektoráci napísali akokoľvek, tak ja 80% z toho čo hre vytýkajú proste v tej hre nevidím, a to hrám okrem vyslovene logických hier obsolútne všetko.
Čo sa BO2 týka, tak so mvoči tomu skeptický. Kúpiť si to kúpim, lebo s kamarátmi hráme radi Zombies a BO sa nám už opozeralo. Na kampaň som samozrejme zvedavý, ale tu radšej upustím od očakávaní a nebudem sklamaný Inak nechcem v žiadnom prípade povedať že CoD2 je hra zlá, to nie. Ale multiplayer to má proste fádny, to vo svojej dobe ponúkala každá FPS v podstate rovnaké, neviem prečo toľko ľudí nadáva na tú novú formu MP čo zaviedlo CoD4
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
(Pre chytrákov, ktorí už majú nastavené protiargumenty: nie, univerzálne hry pre gamerov neexistujú. Taký Battlefield/CoD/WoW by napríklad mňa absolútne nechytili).
napis ake hry hrava ak vies
@235531 nikdy si ho ani nevidela nič hrať? Nevieš mu pozrieť odkazy na ploche v kompe, poličku s hrami? Nevšímaš si, či niečo medzi rečou alebo s kamarátmi nespomína?
Ak by nebol na hranie akčných hier ale je skôr rozmýšľajúci typ, tak by som asi volil radšej stratégiu ako je Company of Heroes alebo Heroes of Might & Magic, inak HoM&M má mimo úplne posledného dielu aj celkom benevolentné nároky na počítač, takže by mu to šlo i keby ho mal starší.
No ale vôbec nič nepokazíš ani krabicovou verziou hry Worms: Reloaded, alebo Worms: Revolution, ak nájdeš.
ale fakt je to individuálne
popr. football manager 2013
Tymto si si podpisal rozsudok smrti, kazdy gamer ta ubije ciapkou. COD 2 je suverenne najlepsia zo serie, jedna z najlepsich FPS vsetkych dob. 1 bola fajn, ale ten hp system, co ja viem. World at War mala tak isto super hratelnost,fajn pribeh a ovladal si viac zbrani.
U mna: 2
World at War
1
BO
MW
MW3
MW2
BO2 som este nehral a 3 nebola na PC
Multiplayer v BO som hral len tak zbezne ale zostal som radsej pri multaku z mw1 alebo CoD 2 ktore nemaju chybu takze hodnotim to prevazne podla kampane a ta okrem ovladania vrtulniku ( ktore tiez nebolo nejak svetaborne) nema co nove ponuknut takmer vsetko tu uz bolo
hral som cod black ops a musim vam povedat ze je najhorsi hnus zo serie cod. grafika je taka ista ako v cod world at war ja si myslim ze na modern warfare 2 to nema lebo ten pribeh a hratelnost je o nicom takze tejto hre nedam ani jeden bod
Tak zklamanie. Síce to mam na full a na 1080 ale vyzerá to ako 3 roky stará hra, pohyb postav ako z pred 5tich rokov. Hratelnosť dobrá, ale znova odfláknuté, misie a celkové hranie ako pre 10 ročné decko. Niektoré scény sú síce dobré, ale pred týmto odpadom som dohral Bad company 2, a ak by som povedal že BC2 je 10, tak toto dostane horko ťažko 1 bod. Je to fakt odpad na ktorom sa snažia len zarobiť vďaka menu.
Hamba celej COD série. Grafika z doby kamennej, absencia loadovania checkpointov, príliš rýchly singleplayer, oničom hlavný dej. Mizerný podpriemer, max. 3/10. Oproti Bad Company 2 alebo Medal of Honor neporovnateľné.
Hnus, hnus, hnus... tie videa, tie musela navrhovat nejaka polointeligentna opica. Ved to len preblikava jak na diskoteke. Uplna traposina cely Black Ops. 50€ ani nahodou, mozno 5...
9,3 vs 8,5 na sectore.
Skoc si na sector a precitaj si komenty, tato hra je povazovana za legendu FPS zanru a BO jej nesiaha nikam Najlepsi MP maju MW, BO zaostava, no treba si vziat, ze to je rok 2005 a v tej dobe mala omnoho vacsi uspech ako BO v jej Ak si to zhrniem, COD2 sa moze porovnavat len a len s MW 1 a 2 (hlavne 1) a tam su niekde narovnako
V MW mi nerobilo ziaden problem pochopit pribeh, ak si to hral od 1ky, tak si vedel o co sa jedna. 2ka bola genialne situovana do obdobia, ktore vojnovym hram sedi najlepsie. Je to subjektivny nazor, ale ked si pozries nazory inych ludi ide MW serie, potom COD 2 a WaW a potom BO V zasade mi to je jedno, no BO by som nekupoval Ak to je gamer, uz to ma prejdene... BO II mozno, ale zalezi na tom co hra. Z tohtorocnych titulov asi urobi najvacsiu radost Dishonored, AC3 a GW 2
Hej, Modern Warfare sériu som hral podstivo od jednotky a príbeh je dokopy samozrejme lepší ako BO, ale BO ho má jednoducho lepšie podaný. V dvojke mi bolo len ľúto že misia v Afganistane bola iba jedna (plus tá jeden a pol misie z konca hry, ale to veľmi nepočítam). Ja viem, potom mi došlo, že to sú názory cudzích ľudí, ale ja osobne môžem povedať že dosť neopodstatnené veci tam píšu, a grafika sa mi mimochodom páči do dneštného dňa a dodnes to hrávam, naozaj neviem kde videli v roku 2007 takú grafiku, buď to hrali na minimálnych derailoch, alebo neviem. Má to engine ako MW3 ale MW3 grafika jednoznačne zaostáva za rok starou hrou. Toto je samozrejme môj osobný názor, ale stojím si za ním, pretože nech sa pozriem na tie veci čo tam sektoráci napísali akokoľvek, tak ja 80% z toho čo hre vytýkajú proste v tej hre nevidím, a to hrám okrem vyslovene logických hier obsolútne všetko.
Čo sa BO2 týka, tak so mvoči tomu skeptický. Kúpiť si to kúpim, lebo s kamarátmi hráme radi Zombies a BO sa nám už opozeralo. Na kampaň som samozrejme zvedavý, ale tu radšej upustím od očakávaní a nebudem sklamaný Inak nechcem v žiadnom prípade povedať že CoD2 je hra zlá, to nie. Ale multiplayer to má proste fádny, to vo svojej dobe ponúkala každá FPS v podstate rovnaké, neviem prečo toľko ľudí nadáva na tú novú formu MP čo zaviedlo CoD4