preto, lebo je to cisto populisticka tema.. pri odluceni by prisla politicka strana, ktor aby to mala na svedomi o par percent preferencnych hlasov v nasledujucich volbach...
Odlucit, sú to peniaze a nie malé, a môžu sa využiť na niečo prospešnejšie ako na platenie stovky farárov.. Cirkev ma peňazí jak pedofilných farárov tak nech sa stará
Je tu jeden problem. cirkev vlastni mnoho budov a pozemky, kde sidlia alebo su postavene statne a verejne institucie. Takze bud by im to museli vratit a vystahovat sa odtial (napr. by museli prestahovat skolu, lenze kde?), alebo ich vyplatit, no a uz vidim tento stat ako ich vyplati
A kto to komu kaze aby sa im davali, ako hovoris stovky mega, cirkev moze argumentovat ze stat to robi dobrovolne a ze oni do toho nikoho nenutia a nech im len stat da to co je ich (tie majetky). Navyse argumentuju aj ze tie peniaze pouzivaju aj na opravu kostolov/pamiatok, ze ich pouzivaju na pomoc ludom o ktorych sa stat nestara. No a za prvej Dzurindovej vlady Slovensko uzatvorilo zmluvu s Vatikanom, a aj tym sa argumentuje ci by to nebolo porusenie zmluvy, ja teda neviem co vsetko sa tam nachadza ale viem ze tym argumentuju, nielen cirkev ale aj KDHaci (oni tu zmluvu v tej vlade vtedy pretlacili)
@kassiar nic z toho nepovazujem za validne argumenty. faktom je, ze existuju ludia, ktori musia proti svojej voli prispievat na chod cirkvi. vsetky medzikroky su absolutne irelevantne. ale to nehovorim vobec nic nove, oni sami si podla mna velmi dobre uvedomuju, ze ich argumentacia nestoji na nicom. cas je na ich strane a cim dlhsie dokazu dristat, oblbovat, ututlavat a predlzovat, tym lepsie pre nich.
@kassiar nuz, ja som uz velakrat povedal, co si myslim o snahe o civilizovany dialog so vsemoznymi extremistickymi zmrdmi pocnuc diktatormi konciac cirkvami. ale kedze slovac je vo vseobecnosti prilis predposrata co i len na to, aby pripustila moznost, ze s extremistami sa nevyjednava, nieto este aby podla toho konala, sme kde sme.
@marleymt ja som včera akurat čitala diskusiu, kde ich bolo ako poktt a argumenty boli na štyl: keď to chcete zrusit, tak podme zrusit aj vasim neveriacim detom vianocne a velkonocne prazdniny
@annyejnji j, to je ich oblubeny argument. keby tak len tusili, ze vianoce a velka noc su povodne pohanske sviatky, ktore im katolicka cirkev udrbala niekedy okolo ranneho stredoveku. cize ked uz by to niekto nemal oslavovat, tak krestania. tupe lebene vypatlane.
Pokiaľ nebudú navratene a spenazene zničené kultúrne pamiatky a zhabane majetky tak je podľa môjho názoru nezmysel žiadať odluku od cirkvi. Ak je jediný argument usetrenych 50 miliónov ročne, tak je to hlúposť,lebo pri navratení majetku by bol štát na tom ešte horšie. Vid príklad v Česku, tiež a tým mali problémy. Plus, necítim nejaký významný spoločenský tlak, na Slovensku je 75% veriacich, ktorí sú spokojní so súčasnou situáciou. Plus, počas karantény kostoly a cirkvi nemali žiadne príspevky z milodarov keď neboli omše, hoci mali stále výdavky a nemali žiadne odškodnenia ako iné subjekty,takze nie sú momentálne v dobrej finančnej situácii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov