Ak, dalo Vám to niečo? Pamätáte si, akú hudbu majú Vaši rodičia radi, aký máte ich vkusu postoj Vy?
K ankete ma inšpirovalo uvedomenie si, že môj otec (okrem rádia v práci) si sám od seba nepustí nič, ale mama - aspoň kedysi - počúvala dosť často doma svoju obľúbenú hudbu. Dosť ma to ako dieťa ovplyvnilo, sranda, že už viacmenej prestala.
netusim, ako teraz, lebo s nim nebyvam, ale ked este hej, tak oco si kazde rano lahol do mojej postele a na cely byt pocuval charlesa aznavoura a ine veci 50rokov.
moja mama a oco v poslednej dobe stale youtubuju ci mama ma v notebooku asi cez 6gb hudby odo mna a co oco natahal ... Oco hlavne Black Sabbath (na tom som vyrastal, ), ACDC, Uriah Heep, Deep Purple, Bon Jovi atd. a mama sa zas nachytala ked som jej odporucil, takze teraz fici na Nightwish, Within Temptation, Sonata Arctica, Avantasia, Loorena McKennit, Enya a pod.
dokonca ma na mobile cast z jedneho songu Within Temptation ako zvonenie,
@nikoll92 nestazujem sa teda, lebo ja som uplne hudobne po ocovi ... a ked som mal 12 a tak ma aj braval na koncerty von a tak a v 15tich mi uz pivo kupil obcas na nich,
pamätám si ako mama púšťavala elán, kabát, landu, grigorova, tublatanku (na vianoce sme si obyčajné koledy púšťali málokedy...púšťali sme si tublatankové helloween a tak... teraz raz za čas si mama niečo pustí :/ ale je to fakt par krat do roka a len song, dva... kedysi aspon rádio púšťala (nie že by som ho ja potrebovala) ... myslím si, že proste hudba vie človeku nepriamo, aj ked si to neuvedomuje, aj ked to môžu byť sračky, zlepšiť náladu a troška osviežiť a naladiť život... preto mi je lúto že nepočúva....
ale vlastne počúva mne furt jede winamp, repráky mám dobré, čiže pasívne počúva 8)
@lowinqa To musí byť super. Zaujímavé, že spolu sú, ja neviem, či si to viem vôbec predstaviť - žiť s niekým, kto má úplne mne cudzí žáner a hud. vkus. Teraz to znie ako ústredné kritérium, ale proste.. Podľa mňa to zohráva rolu, proste ! Hlavne, ak obaja radi počúvajú to svoje a aj, ak je doma ten druhý. Ešte nikdy kvôli tomu nemali žiadne.. roztržky ?
(Inak aké srandovné, takéto dva nicky za sebou . Nič v zlom.)
@matwejo Tak to máš dobrý vplyv na rodičov . Len neviem, či oni na Teba, keď tak čítam tú @20 .. Pivo! Tak mladý a od rodiča.. Ja, že na to človek musí prísť sám, normálne, poza chrbát.. 8)
@sheily Medial Banana .. Spoznal to od Vás, alebo Vy od neho? Je to opodstatnená otázka, lebo mňa s Xindlom X napr. zoznámila mama .. A to by som do nej nebola povedala.
@vladqog K napaľovaniu sa verejne nepriznávaj .. Ale nevyzradíš, čo?
@lawey Pasívne poslucháčstvo .. Kým nemá výhrady, je dobre. Nikdy Ti pri ničom neprišla povedať, nech to stlmíš, že by jej to prekážalo?
@flussica haha on odo mňa, som bola na nejakom ich koncerte a došla som taká nadšená domov, som si pustila jednu pesničku z youtubu a on to hneď išiel sťahovať a fičal na tom
ano , otec ked je doma tak Metallicu , ACDC , Iron Maiden , Guns n Roses a podobne , a manka tiež stale počuva tie jej hudby , povačšine balkanske veci
@flussica nie...a vieš ja mám izbu aj s trojročnou sestrou... čiže tu mama chodí napr. dať jej veci do skrine a tak.,.. ale pri
mi povedala že čo tpo počúvam, že je to hrozné .... a som prekvapená lebo Archive je úplný progresívne alternatívny chill a mnohý ich označujú za následovníkov pink floydovcov
a proste sa čudujem... lebo ja počúvam aj dosť riadne psycho fakjt všeličo...a na to nepovedala nič možno že sa jej v kutiku duše take psycho lubi
@1 moji rodicia tiez zvykli - beatles, queen a podobne vecicky, co ficali.. ked uz bola tv, casto sme mali pustene vh1, cize dalsie stare skladby, ale po prestahovani ho uz nechytame..
teraz si uz svoju hudbu z cd-ciek prilis nepustaju, ale pustame si nemecke rock antenne, fajn veci tam chodia, preco sa radio nerata?
s tatkom nebývam, ale zvykol púšťať si také svoje, napr. Boba Marleyho, The Specials, nejaké ľudovky aj a také občas aj hral na gitare a tak.
mamka občas v lete púšťa rádio, alebo ju niekedy chytí na nete nálada, tak sa striedame vždy po jednom songu a dáva Pearl Jam, Nirvanu a Texas a barsčo a v aute niekedy Robbieho Williamsa
@sheily Ej, máš ale nákazlivú energiu.. Teraz by som si to mala pustiť, po Tvojej inšpiratívnej reči, možno by ma to tiež viac oslovilo.
@vladqog Aa, si milý syn, že kupuješ rodičom CD-čká .. Tomu vravím vďačný dar, ak sa ešte vieš trafiť do vkusu .
@shit Balkánske veci môže byť z časti aj Hafner, tak neviem..
@sugy1 No, veď teraz, keď sa tu nedá ani registrovať (údajne), tak sa Ti ani nečudujem, že mu o tejto super stránke nehovoríš - ešte by si ho navnadil a potom by bol sklamaný, že sa nevie pridať k uzatvorenému kolektívu .
@lawey Tuším si ma priviedla k novej kapele (a za to vďaka). No inak, aj mne raz mama prišla na niečo povedať také, že čo počúvam, že to je hrozné .. Ale to bolo niečo.. neviem, v podstate niečo tvrdšie, ale vôbec, to sa neráta, lebo to je zákon vkročenia mamy. VŽDY v naj"horšej" pasáži nejakej skladby/filmu/čohokoľvek príde mama do izby a vysvetlí si to ako celkový obraz o svojom dieťati - to sa proste neráta, nie, nie je to fér.
@lowinqa ! A presne takto mohli čakať už na začiatku, že to dopadne !
@hoperpohroma Nechcela som, aby rádio patrilo celkom k tomu, lebo tam si konkrétnu hudbu nevyberáš sama, ale Ti playlisty tvoria ľudia "z vonku," ale jasné, no.. môžu byť rádia vybraných štýlov, na to som tiež pozabudla.
tatko ten júťubuje skoro každý deň. aj si sťahuje pesničky . jj dalo, určite že áno.
doma zvykne hrať napr. Nirvana, mi zvykol hovoriť že ako malá som zaspávala vždy na something in the way Metallica, Boney M, Bob Marley, C.C Catch, a-ha, Duran Duran, Modern Talking, Bon Jovi, Sandra a tieto klasiky 80´s / 90´s, ešte sem tam taký Senzi Senzus
ale počúva aj nové vecičky, Lanu Del Rey má veľmi rád, a čo som mu ukázala Ben Howard, Mumford & Sons sa mu tiež ľúbi, a teraz ho zmotávam na islandskú hudbu, tak uvidímce.
Ale moja mama , tú som nikdy nevidel ako počúva hudbu , nikdy si nekúpila CD obľúbeného speváka/speváčky , maximálne keď idem autom si dá potichu nejaké sračky z rádia len aby zaplnila ticho , čo ja absolutne nechápem pretože ja denne počúvam hudbu od 4 do 6 hodín už pekných pár rokov ... Mne to príde normálne a nechápem ako môže niekto fungovať ak moja matka .
keď sme ešte mali obývačku a v nej vežu, oco každodenne niečo púšťal, od Bez ladu a skladu cez Avantasiu k Vangelisovi - odmalička ma zásoboval cédečkami a na všetkých rodinných oslavách a silvestrovských chatách robil dídžeja teraz pomenej, ale stále jútubuje, aj Čokovoko sa mu páčia
mama počúva len rádio, ale pre rockové sóla nemá pochopenie
On stíha počúvať okolo 100 kapiel. Aj slovenské rockovopunkové (hlavne Horkíže Slíže, Smola a Hrušky atď) a potom aj také rockové, metalové zahraničné.. ani neviem jak sa to všetko volá ale okrajovo počúva aj to čo ja.. folkmetal a folkrock.. ale nie tie kapely čo ja..
celkovo sa nemusím hanbiť za jeho hudobný vkus ale v aute to vždy vypeckuje a to sa mi moc neľúbi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
K ankete ma inšpirovalo uvedomenie si, že môj otec (okrem rádia v práci) si sám od seba nepustí nič, ale mama - aspoň kedysi - počúvala dosť často doma svoju obľúbenú hudbu. Dosť ma to ako dieťa ovplyvnilo, sranda, že už viacmenej prestala.
Hm, ešte som mohla dať možnosť "V aute.."
mama si rada púšťa UB40, Simona a Garfunkela, Shaniu Twain a podobne.
nebývam teraz doma, ale keď prídem, tak mamka si rada púšťa aspoň z youtube
Dosť často, ale každý deň asi nie ; Metallicu, Kabát, Olympic, také "novodobé ľudovky",...
dokonca ma na mobile cast z jedneho songu Within Temptation ako zvonenie,
a ocino si púúšťa bárčo naposledy si tuším sťahoval album medial banana to bol hardcore
Rock a tak.
Mama gospel.
Boney M., Saragossu a podobné veci.
Takže pohodička.
A presne viem, na com ficia, sam som im napaloval CDcka, mama ich teraz pocuva pri upratovani
ale vlastne počúva mne furt jede winamp, repráky mám dobré, čiže pasívne počúva 8)
@nicoolka Čo počúva?
(Inak aké srandovné, takéto dva nicky za sebou . Nič v zlom.)
@matwejo Tak to máš dobrý vplyv na rodičov . Len neviem, či oni na Teba, keď tak čítam tú @20 .. Pivo! Tak mladý a od rodiča.. Ja, že na to človek musí prísť sám, normálne, poza chrbát.. 8)
@sheily Medial Banana .. Spoznal to od Vás, alebo Vy od neho? Je to opodstatnená otázka, lebo mňa s Xindlom X napr. zoznámila mama .. A to by som do nej nebola povedala.
@vladqog K napaľovaniu sa verejne nepriznávaj .. Ale nevyzradíš, čo?
@lawey Pasívne poslucháčstvo .. Kým nemá výhrady, je dobre. Nikdy Ti pri ničom neprišla povedať, nech to stlmíš, že by jej to prekážalo?
mama pocuva hlavne ABBA-u a take tie hity, co leteli v 70. - 80. rokoch a otec country a ludovky
ale co si, on ani nevie co je to birdzó.hu
a proste sa čudujem... lebo ja počúvam aj dosť riadne psycho fakjt všeličo...a na to nepovedala nič možno že sa jej v kutiku duše take psycho lubi
teraz si uz svoju hudbu z cd-ciek prilis nepustaju, ale pustame si nemecke rock antenne, fajn veci tam chodia, preco sa radio nerata?
mamka občas v lete púšťa rádio, alebo ju niekedy chytí na nete nálada, tak sa striedame vždy po jednom songu a dáva Pearl Jam, Nirvanu a Texas a barsčo a v aute niekedy Robbieho Williamsa
a s tatkom si pamätám počúvali sex pistols
@vladqog Aa, si milý syn, že kupuješ rodičom CD-čká .. Tomu vravím vďačný dar, ak sa ešte vieš trafiť do vkusu .
@shit Balkánske veci môže byť z časti aj Hafner, tak neviem..
@sugy1 No, veď teraz, keď sa tu nedá ani registrovať (údajne), tak sa Ti ani nečudujem, že mu o tejto super stránke nehovoríš - ešte by si ho navnadil a potom by bol sklamaný, že sa nevie pridať k uzatvorenému kolektívu .
@lawey Tuším si ma priviedla k novej kapele (a za to vďaka). No inak, aj mne raz mama prišla na niečo povedať také, že čo počúvam, že to je hrozné .. Ale to bolo niečo.. neviem, v podstate niečo tvrdšie, ale vôbec, to sa neráta, lebo to je zákon vkročenia mamy. VŽDY v naj"horšej" pasáži nejakej skladby/filmu/čohokoľvek príde mama do izby a vysvetlí si to ako celkový obraz o svojom dieťati - to sa proste neráta, nie, nie je to fér.
@lowinqa ! A presne takto mohli čakať už na začiatku, že to dopadne !
najhorsie na tom je, ze sa mi to zacina dost lubit
@antifunebracka Ty úbožiatko. Nakaz ho na oplátku niečím Tvojim, budete si kvit.
doma zvykne hrať napr. Nirvana, mi zvykol hovoriť že ako malá som zaspávala vždy na something in the way Metallica, Boney M, Bob Marley, C.C Catch, a-ha, Duran Duran, Modern Talking, Bon Jovi, Sandra a tieto klasiky 80´s / 90´s, ešte sem tam taký Senzi Senzus
ale počúva aj nové vecičky, Lanu Del Rey má veľmi rád, a čo som mu ukázala Ben Howard, Mumford & Sons sa mu tiež ľúbi, a teraz ho zmotávam na islandskú hudbu, tak uvidímce.
@matwejo Within Temptaion sú úplne boží.
mamča ľudovky a tiež ma ovplyvnila
Ale moja mama , tú som nikdy nevidel ako počúva hudbu , nikdy si nekúpila CD obľúbeného speváka/speváčky , maximálne keď idem autom si dá potichu nejaké sračky z rádia len aby zaplnila ticho , čo ja absolutne nechápem pretože ja denne počúvam hudbu od 4 do 6 hodín už pekných pár rokov ... Mne to príde normálne a nechápem ako môže niekto fungovať ak moja matka .
mama počúva len rádio, ale pre rockové sóla nemá pochopenie
On stíha počúvať okolo 100 kapiel. Aj slovenské rockovopunkové (hlavne Horkíže Slíže, Smola a Hrušky atď) a potom aj také rockové, metalové zahraničné.. ani neviem jak sa to všetko volá ale okrajovo počúva aj to čo ja.. folkmetal a folkrock.. ale nie tie kapely čo ja..
celkovo sa nemusím hanbiť za jeho hudobný vkus ale v aute to vždy vypeckuje a to sa mi moc neľúbi
ale odkedy má počítač tak si to púšťa aj z youtubu