Velmi malo ale keď už, tak jedine zoskupenia Snowgoons, jedi mind tricks alebo Army of the Pharaohs. Vlastne z týcho zoskupení je aktívne asi len Snowgoons a vsetky tri tieto zoskupenia tvoria viac menej ti istí hudobníci. Patrí tam aj Vinnie Paz spomenutý v @4
Dam sem napriklad jednu, ale od nich som svojho casu počúval aj cele albumy hlavne pri cvičení, kedze to malo celkom grady
Dávid ze senca je(zvuk prdu) nesahá mi po paty, skrachovaný odjebek, čo má kokot osratý, nemáš koncerty a úspech nikdy si nič nepredal. Zaspal si ve svojej dobe vandrák si sa pojebal!!! ...a nebo proti nám...
@mezomus Tak staci si nastudovat hudobnu teoriu a sam zistis, ze rap nezapada do definicie hudby. Kludne sa opytaj aj profesionalnych hudobnikov alebo profesorov z hudobneho konzervatoria. Odpoved bude rovnaka Navyse tvorit rap je ovela jednoduchsie ako napriklad taky rock a pod. Na to aby si ho robil nemusis byt hudobnik, mat hudobny sluch a pod. Staci ti len vediet rymovat a rytmicky recitovat do ukradnutej hudby. To je tiez isty talent, ale netreba na to nejak extra vela usilia ako pri hrani na nejaky nastroj alebo pri spievani. A jediny dovod preco je taky popularny je ten, ze ho pocuvaju primitivi ktorych je na svete velmi vela. Proste nechcem chrlit nenavist ale myslim, ze je fakt, ze na to aby bol niekto uspesny raper, musia ho obdivovat primitivni ludia, takze musi byt ich vzorom, teda byt uber-primitiv. A ked chce byt niekto inteligentny raper, resp. uvedomely raper ako sa im zvykne hovorit, tak nema v hudobnom priemysle sancu. Proste tito najviac popularni raperi su len sasovia, ktori sa predavaju a chodia za peniaze prednasat namyslene basnicky do kradnutych hudieb. Peniaze a slavu maju z toho, ze su vzorom pre spodinu.
@Darksider96 no prave ked si nastudujes hudobnu teoriu tak zistis ze sa aj s rapovanim daju robit zaujimave kusky (hlavne rytmicky ze jo?) , k tomu vacsina raperov ma nejakych producentov na beaty a ti teda musia vediet co a ako spravit aby ten beat mal u ludi ocakavanu odozvu ( ejkejej emociu aku tam chcu dat)
Toto hejtovanie inych zanrov len preto aby bol niekto edgy je na urovni antisystemu len preto aby clovek nebol ouca
A este si dabnem, urobit standardny klasicky rock pripadne kabatovsky alkorock nie je nijak extremne tazke, takze by som s tym nemaval ako s nejakou hudobnou nedotknutelnou modlou
@darksider96 nerozumiem, preco by rap nebol hudba ked hovoris ze je to rymovanie a rytmicke recitovanie do hudby. to ked zoberies hudbu a zacnes do nej rapovat tak z nej prestane byt hudba?
@etelnair A ty nehras nahodou na gitare a nie si hudobnik? Ci to si ta pletiem s niekym inym? Tak mne je uz nejaku dobu u riti ci je to hudba alebo nie. Ja som sa len zapojil do diskusie medzi Mezomusom a Kosmiklove a chcel som vysvetlit ako to Kosmiklove mysli kedze ocividne sa opieral o hudobnu teoriu. Proste niektore beaty mozu mat melodiu, takze sa taketo beaty mozu podla hudobnej teorie nazvat hudbou. Tieto beaty, resp. podmazy si ale robi strasne malo raperov a vacsina z nich vie len rapovat. Dokonca vela z nich este dokonca kradne podmazy. Tak aki su to potom hudobnici? To ma akoze celu skladbu zachranit len ten beat a raper sa na nom prizivi a bude z neho potom hudobnik? A ak neovladas hudobnu teoriu, tak si najdi nejake info. Podla toho co viem, tak hudba je nejaky zhluk tonov, kde prevlada nejake pravidlo - prisna harmonia... A co je to zvuk? Zvuk je napriklad aj to, ze buchnem po stole... Je to hudba? Nie, je to len zvuk... Ton musi mat nad 44hz, napriklad spodny ton E ma priblizne 82hz: ano, je to ton... Takze zjednodusene: rapovanie pozostava zo zvuku a nie z tonov. Rapovanie teda nie je podla hudobnej teorie hudba, ale je to miesany zhluk zvuku, ktory je usporiadany v nejakom pravidelnom tempe, rytme a ma aj obcasnu dynamiku... Viac ti poradi nejaky ujo profesor z hudobneho konzervatoria
@darksider96 kamo kere, drz sa svojich ducharin. tam si uzijes pocitu virazstva co sa ti len raci, lebo vsetci maju pici to po tebe co i len citat, nieto sa este snazit na to reagovat ale toto znasilnovanie hudobnej teorie, co tu predvadzas, to je dost sila. odzaciatku sa mi to nezdalo a kedze o tom vela neviem, tak som googlil. a vygooglil som, ze vlastne kazde tvrdenie, ktore si tu prezentoval, je kokotina.
btw noze nam sem pacni tu definiciu hudby, do ktorej rap nezapada, lebo zjavne pouzivas nejake supertajne zdroje, o ktorych google nevie. pls len nie reinkarnacia.sk
@darksider96 akoze, vobec nevidim dovod ti nieco argumentovat, bude ma boliet palec z pisania(na telefone), zabijem tym xy minut, ktore mi nikto nezaplati.
kazdopadne, vymuruj si nejaku izbietku, povesaj si tam svoje idoly, kludne tam zavri aj profesora z konzervatoria a potlapkavajte sa tam po chrbte, jak TO, alebo ono je, ci nieje hudba
a vobec odtial ani nemusis vychadzat von, aby si nevidel, jak primitivne opice pocuvaju tu strasnu nehudbu
@notmehofejk Ako som uz pisal, tak mi je jedno ci je to hudba alebo nie. A jj, znasilnujem hudobnu teoriu tym, ze tu napisem nieco co tvrdi x hudobnych teoretikov Pisem len to co tvrdia ti co to realne studovali a to je to, ze rapovanie neobsahuje melodiu ani harmoniu. Je to rymova schema. Moze to byt narocnejsie na vykon, ale je to aj tak akasi poezia s rytmom. Keby si precitas nieco o historii Hip-Hopu, tak by si sa mohol docitat, ze ranny rap vdaka ktoremu tu mame Hip-Hop a tento novodoby rap, tiez nebol na zaciatku povazovany za hudbu ani samotnymi predstavitelmi, resp. interpretmi. Niektori hudobni teoretici to neberu ako skutocnu hudbu, ale ako kombinaciu roznych umeni odlisnych od spravne definovanej hudby. Najlepsim prikladom moze byt to, ako grecki basnici „spievali“ svoje basne. Nebola to hudba, ale poezia sprevadzana hudobnym doprovodom. Podla nazoru takych teoretikov a hudobnikov to uplne odraza rapovu hudbu, ktora nie je hudbou, ale jej fuziou a poeziou.
Ale zas si sa pekne ukazal tym, ako si hned na mna nabehol a zacal tu picovat kvoli takymto malichernostiam a hrat sa tentokrat uz nie na psychologa, politologa, biologa, pravnika... ale dokonca na hudobneho experta! Takze chill, nepicuj tolko, nebud malicherny a ako by klasik povedal - zedol si mi nohy
@darksider96 to je kazdemu uplne jasne, ze to, co povies ty, vravia len ti najlepsi z najlepsich. to ani nemusis vraviet. vsetci vieme, ze einstein, kopernik, newton, davinci a faraday vo svojich dielach vraveli, ze rap nie je hudba. sokrates dokonca zasiel tak daleho, ze chcel rapperom vyzeravat hlasivky a krmit nimi prasata. o tom ziadna bro, ja vobec nespochybnujem, ze ty citujes najelitnejsiu elitu a sam medzi nu skromne patris.
kazdopadne, polozil som jednu jedinu otazku a ani len na tu si nebol schopny odpovedat. ale aspon sa mi dostalo veseleho monologu, so it's something.
inak @karlotiskot toto forum mi pripomenulo to, co sme sa nedavno bavili. jak som vravel, ze veci treba mat v prvom rade z vlastnej hlavy a az potom mozno eventualne nakuknut do prac inych. lebo ked clovek vela studuje a malo rozmysla, tak skonci ako tutok darkcider. ten ti sice odcituje vsetkych od krala salamuna po hawkinga, no akykolvek naznak uvazovania by si hladal marne. toto je sice fakt extremny pripad, ale myslim si, ze v principe sa rovnaky fenomen vyskytuje u vsetkych ludi, ktori cielene studuju myslienky inych ludi.
@etelnair@notmehofejk Ja nad tym praveze aj rozmyslam a nemozem za to, ze mi jeho nazory davaju logiku a su tak dokonale napisane... A hudobnu teoriu ovladam praveze ovela lepsie. Vlastne on o nej asi toho ani moc nevie. V podstate vdaka tomu, ze milujem hudbu ako je rock, metal a pod. som sa zacal zaujimat o hudobnu teoriu, co by v pripade ze by som pocuval rap moc neslo. Typek je urcite velka mozgova kapacita a rad sa nieco od neho dozviem na hocijaku temu, popripadne si necham v istych zalezitostiach poradit. Ale urcite sa nikym nenechavam manipulovat a ani nic take.
@veryhappyhippo@alpynus Pokial by ste chceli ad hoc nejake zdroje na toto, mozem vam dat kontakt na jedneho profesora alebo profesionalneho hudobnika z konzervatoria a opytajte sa ich na to
@darksider96 nie, ty nereprezentuješ názory veľa hudobných kritikov, ale ty kopíruješ len jeden názor, narayanov prosím ťa zobuď sa a nenasleduj ho tak slepo, vôbec nie je taký dokonalý, ako sa prezentuje
@Darksider96 "A jj, znasilnujem hudobnu teoriu tym, ze tu napisem nieco co tvrdi x hudobnych teoretikov Pisem len to co tvrdia ti co to realne studovali"
Ked to pise x hudobnych teoretikov nemal by byt problem najst normalne vyskumny clanok o tom, nie ze tu ti dam kontakt na nejakeho profesora a nejakeho hudobnika co budu prezentovat svoj nazor.
@darksider96 odrapotal si este aj jeho pokus o vtip a napriek tomu sa to stale snazis zachranit? o tom, ze tu so svojimi oficialnymi a velmi uznavanymi zdrojmi robis vacsie tajnosti ako s kontaktom na dealera sa ani nejdem rozpisovat
teba by mali pouzit ako absolutnu nulu na stupnici ludskej kredibility, to vidim ako nieco, kde by si sa konecne realne uplatnil
Jezis, v par vetach som tu niekoho parafrazoval, len sa neposerte Neskutocne
@notmehofejk Kde som skopiroval jeho vtip? Ved som tam napisal, ze ako by klasik povedal - cim som myslel jeho
@veryhappyhippo Ved si najdi nejaky vyskumny clanok Indicie som vam dal Ved som tu napisal definiciu hudby a co je podla definicii hudby rap, takze co viac chces? To ti povie hocijaki profesionalny hudobnik. Snad som si vymyslel, ze na to aby sa dalo nieco nazvat tonom to musi mat nad 44hz?
@notmehofejk Za to, ze napisem par jeho viet v diskusii kde padlo 73 komentov? A meni to nieco na tom, ze mam pravdu a ze si sem prisiel len preto aby si do mna picoval? Ved ty by si sa so mnou hadal aj keby tu napisem, ze Zem nie je plocha A toto forum je o rape kde som sa zapojil do diskusie argumentami a ty sa tu snazis niekoho presvedcit o opaku tym, ze ma nazves chatbotom. Alebo o co ti ide? To, ze som tu niekoho trosku parafrazoval na tom nic nemeni... Takze, uz tu nerob z toho tolko nejaku senzaciu birdzu a daj si pohov.
@darksider96 "Ved si najdi nejaky vyskumny clanok Indicie som vam dal Ved som tu napisal definiciu hudby a co je podla definicii hudby rap, takze co viac chces? To ti povie hocijaki profesionalny hudobnik. Snad som si vymyslel, ze na to aby sa dalo nieco nazvat tonom to musi mat nad 44hz?"
Stale cakam na nejake kredibilne referencie, to ze ty si nieco povedal neznamena nic a je to len tvoj nazor nie fakt ako to prezentujes. Taktiez "Ti to povie hocijaky profesionalny hudobnik" -> co myslis pod profesionalnym hudobnikom? Niekoho kto si zaraba tvorenim hudby na zivobytie?
Fakt by som chcel vidiet ten vyskumny papier, skusal som pogooglit a nejak som nenasiel ziaden vyskum ktory by vravel ze rap nie je hudba. Za to neni vsak tazke najst zatrpknutych ultra trve kvlt metalistov, co povedia ze rap neni hudba len preto ze ho nemaju radi a rapotaju si naucenu formulku lebo ved treba mat svojho "triedneho nepriatela"
add @74 " A toto forum je o rape kde som sa zapojil do diskusie argumentami " tvoj argument ked som ta poziadal o zdroje bol sak si to najdi sam, takze je na urovni antivaxerov, ked sa ich spytas nech ti daju zdroj/vyskum ich tvrdenia (vacsinou dostanes ako odpoved najdi si sam neni to tak tazke, nebudem ti to hladat)
V tomto by si mohol skusit zistit ako sa tam menia takty a spisat si vsetky zmeny
toto ma zaujimavy groove tiez v porovnani s tym jeho repovanim:
A an to ze rap neni hudba je zaujimave ze Jacob Collier (co je strasny makac a uznavany kedze mu pridu aj zlozite koncepty z teorie prirodzene) ju pouzil v jeho najnovsom singli ( dam ti tu rovno transkripciu, aby ked si taky hudobny teoretik si vedel ocenit aky makac je collier ):
@notmehofejk JJ, vsetko co som tu kedy napisal je odkopirovane. Dokonca ani neexistujem a som len akysi bug birdzu. Si clovek s velkym egom co nevie prehravat
@veryhappyhippo Aky moj nazor? Si po lobotomii alebo co? Napisal som tu strucnu definiciu hudby, ktora ma prisne pravidla a tie rapova hudba nesplna. Co viac chces? To je take tazke si najst nieco seriozne kde je napisana definicia hudby? Ved si precitaj aj to co pisem v @46 A hudobna teoria sa vyskumom rapu ani nezaujima. Ved naco. Tak co akoze chces? Navyse mnoho hudobnych teoretikov otvorene povedalo, ze rap nie je skutocna hudba. Napr. Ben Shapiro ktory je syn velkeho hudobneho teoretika a jeho tatko toto tiez tvrdil. Len moc odbornikov sa k tomu ani nechce vyjadrovat kedze hudobny priemysel povazuje (aj ked mylne) rap za hudbu. Ved aj ked sa k tomu vyjadrili, tak ich dobreze nie neukamenovali hudobni nevzdelanci a vselijaki raperi...
@77 A hento si vypocujem neskor. Ak je to nejaky hybrid medzi rapom a inym zanrom, tak to sem daval zbytocne.
@darksider96 ty nevies podat svoje argumenty svojimi slovami. resp. pochybujem, ze vobec mas nieco ako "svoje argumenty", ked uz sme pri tom takze skus pomlcat o tom, co kto nevie
@darksider96 jediny co posobi ako po lobotomii si tu ty jezisi kriste
ohanas sa tu vkuse nejakou zahadnou skupinou teoretikov a poziadal som ta o zdroj, tvoj zdroj je teraz ben shapiro lebo jeho tatko bol hudobny teoretik. STALE CAKAM NA NORMALNE VYSKUMNE ZDROJE nie ze toto povedalo ze to je hudba, ale normalny zdroj s nejakou redibilitou (rozumej VSMU a ekvivalenty, v principe vzdelavacie institucie ohladom hudby ako umenia)
V roznych slovnikoch som nasiel tieto definicie:
music:
a pattern of sounds made by musical instruments, voices, or computers, or a combination of these, intended to give pleasure to people listening to it
the written system of symbols representing musical notes
a pattern of sounds made by instruments or by singing or by a combination of both, or the written symbols representing these sounds
nic z toho rap neporusuje pokial viem, nasiel som aj papier z University of Puget Sound - Uncharted Progress: A Musical Analysis of the
Elements and Evolution of Rap - takze zjavne sa aj objavi vo vyskume/analyze
"Len moc odbornikov sa k tomu ani nechce vyjadrovat kedze hudobny priemysel povazuje (aj ked mylne) rap za hudbu." - akoze toto seriozne prezentujes ako fakt?
Zatial sa tu len snazis prezentovat svoje nazory a presvedcenia ako fakty a akoby si zozral mudrost sveta, ked sa zacnes viac hrabat v svete hudobnej teorie miesto toho ze "vsetci hudobni teoretici" tak zistis, ze vacsina sa prave snazi v roznych zanroch hladat zaujimave veci, aj ked dany zaner im napriklad nemusi byt blizky. A potom mas roznych elitistov ako ty, ktori potrebuju dokazovat ze oni su ti najlepsi s uzasnym hudobnym citenim a su viac ako ostatni, lebo maju ten najlepsi najsofistikovanejsi vkus.
Na to ti nakoniec odporucim video od Adama Neelyho (ak ho nepoznas, jeho YT channel je plny hudobno-teoretickych zaujimavosti, ma aj par jazzovych reharmonizacii a je aktivny v NY Jazz scene):
@veryhappyhippo Mna nezaujima co sa pise v bulvarnych clankoch alebo co hovori nejaky youtuber. Ja mam z tejto oblasti kvalitne knizky a co som chcel, to som uz napisal. A priznavam, ze neznasam Hip-Hop. Ved kto by aj nie keby ho celu pubertu sikanuju nejake hip hoperske socky. Tento styl robi z ludi takych kokotov. Netvrdim, ze vsetkok Hip-Hop a rap je zly, ale vacsina hej. A uz koncim v tejto diskusii kedze autorke tohoto fora vadi, ze sa tu diskutuje
@paracelsus whoa, kto by to bol povedal BS mozem, a VP mam napocuvane asi vsetko tak 10x, nieco snad tristo krat cele AOTP aj JMT som si kedysi neskutocne isiel, len uz som z toho okricany
Od mala Eminema, Separa, KF, Kaliho, Spirita, Boy wondera, Tona S.. Ale poslednou dobou si idem strašne moc Resta a teraz samozrejme OG album keď vyšiel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
v poslednom case u nas frci hugo toxxx, ma nalozeny novy album
Dam sem napriklad jednu, ale od nich som svojho casu počúval aj cele albumy hlavne pri cvičení, kedze to malo celkom grady
Linky sa mi nechce, podľa mňa si aj tak treba vypočuť viac, či ti to sadne.
@Sasi2680 neviem ktore myslis ja toho pocuvam vela. kludne obcas aj pop, rock, rozne soundtracky atd
@Aventine to je pekne. to ma tesi
kazdopadne, ked som mal 16, tak len metal bola hudba, akurat som z toho nastastie vyrastol
Ale teraz si idem Joyner Lucas, NF, MGK a tak pomenej Mac Miller a Logic
Toto hejtovanie inych zanrov len preto aby bol niekto edgy je na urovni antisystemu len preto aby clovek nebol ouca
A este si dabnem, urobit standardny klasicky rock pripadne kabatovsky alkorock nie je nijak extremne tazke, takze by som s tym nemaval ako s nejakou hudobnou nedotknutelnou modlou
btw noze nam sem pacni tu definiciu hudby, do ktorej rap nezapada, lebo zjavne pouzivas nejake supertajne zdroje, o ktorych google nevie. pls len nie reinkarnacia.sk
kazdopadne, vymuruj si nejaku izbietku, povesaj si tam svoje idoly, kludne tam zavri aj profesora z konzervatoria a potlapkavajte sa tam po chrbte, jak TO, alebo ono je, ci nieje hudba
a vobec odtial ani nemusis vychadzat von, aby si nevidel, jak primitivne opice pocuvaju tu strasnu nehudbu
Nejaké veci na vyplakanie sa od Lila Peepa:
A teraz nejaké veci na cravingy.
Tyler Durden: Sushi Boy
A ešte jeden z najlepších konceptuálnych fettt albumov vôbec:
TKX sú srdcovka
a jeho si idem tiež poslednú dobu
Inak je ešte aj tento darklyrický Edův Syn:
Ale zas si sa pekne ukazal tym, ako si hned na mna nabehol a zacal tu picovat kvoli takymto malichernostiam a hrat sa tentokrat uz nie na psychologa, politologa, biologa, pravnika... ale dokonca na hudobneho experta! Takze chill, nepicuj tolko, nebud malicherny a ako by klasik povedal - zedol si mi nohy
kazdopadne, polozil som jednu jedinu otazku a ani len na tu si nebol schopny odpovedat. ale aspon sa mi dostalo veseleho monologu, so it's something.
» reinkarnacia.sk/otazky/ahoj-mam...
nikto nema chraplavejsi hlas ako mongoli
@Darksider96 zaujima ma source na hudobneho teoretika idealne peer reviewed source co to tvrdi
Ked to pise x hudobnych teoretikov nemal by byt problem najst normalne vyskumny clanok o tom, nie ze tu ti dam kontakt na nejakeho profesora a nejakeho hudobnika co budu prezentovat svoj nazor.
teba by mali pouzit ako absolutnu nulu na stupnici ludskej kredibility, to vidim ako nieco, kde by si sa konecne realne uplatnil
@notmehofejk Kde som skopiroval jeho vtip? Ved som tam napisal, ze ako by klasik povedal - cim som myslel jeho
@veryhappyhippo Ved si najdi nejaky vyskumny clanok Indicie som vam dal Ved som tu napisal definiciu hudby a co je podla definicii hudby rap, takze co viac chces? To ti povie hocijaki profesionalny hudobnik. Snad som si vymyslel, ze na to aby sa dalo nieco nazvat tonom to musi mat nad 44hz?
Staci ti len vediet rymovat a rytmicky recitovat do ukradnutej hudby.
V princípe ti staci vediet rymovat a rytmicky recitovat do ukradnutej hudby.
tebe fakt sebareflexia nic nehovori dopice
Stale cakam na nejake kredibilne referencie, to ze ty si nieco povedal neznamena nic a je to len tvoj nazor nie fakt ako to prezentujes. Taktiez "Ti to povie hocijaky profesionalny hudobnik" -> co myslis pod profesionalnym hudobnikom? Niekoho kto si zaraba tvorenim hudby na zivobytie?
Fakt by som chcel vidiet ten vyskumny papier, skusal som pogooglit a nejak som nenasiel ziaden vyskum ktory by vravel ze rap nie je hudba. Za to neni vsak tazke najst zatrpknutych ultra trve kvlt metalistov, co povedia ze rap neni hudba len preto ze ho nemaju radi a rapotaju si naucenu formulku lebo ved treba mat svojho "triedneho nepriatela"
add @74 " A toto forum je o rape kde som sa zapojil do diskusie argumentami " tvoj argument ked som ta poziadal o zdroje bol sak si to najdi sam, takze je na urovni antivaxerov, ked sa ich spytas nech ti daju zdroj/vyskum ich tvrdenia (vacsinou dostanes ako odpoved najdi si sam neni to tak tazke, nebudem ti to hladat)
V tomto by si mohol skusit zistit ako sa tam menia takty a spisat si vsetky zmeny
toto ma zaujimavy groove tiez v porovnani s tym jeho repovanim:
A an to ze rap neni hudba je zaujimave ze Jacob Collier (co je strasny makac a uznavany kedze mu pridu aj zlozite koncepty z teorie prirodzene) ju pouzil v jeho najnovsom singli ( dam ti tu rovno transkripciu, aby ked si taky hudobny teoretik si vedel ocenit aky makac je collier ):
@veryhappyhippo Aky moj nazor? Si po lobotomii alebo co? Napisal som tu strucnu definiciu hudby, ktora ma prisne pravidla a tie rapova hudba nesplna. Co viac chces? To je take tazke si najst nieco seriozne kde je napisana definicia hudby? Ved si precitaj aj to co pisem v @46
A hudobna teoria sa vyskumom rapu ani nezaujima. Ved naco. Tak co akoze chces? Navyse mnoho hudobnych teoretikov otvorene povedalo, ze rap nie je skutocna hudba. Napr. Ben Shapiro ktory je syn velkeho hudobneho teoretika a jeho tatko toto tiez tvrdil. Len moc odbornikov sa k tomu ani nechce vyjadrovat kedze hudobny priemysel povazuje (aj ked mylne) rap za hudbu. Ved aj ked sa k tomu vyjadrili, tak ich dobreze nie neukamenovali hudobni nevzdelanci a vselijaki raperi...
@77 A hento si vypocujem neskor. Ak je to nejaky hybrid medzi rapom a inym zanrom, tak to sem daval zbytocne.
ohanas sa tu vkuse nejakou zahadnou skupinou teoretikov a poziadal som ta o zdroj, tvoj zdroj je teraz ben shapiro lebo jeho tatko bol hudobny teoretik. STALE CAKAM NA NORMALNE VYSKUMNE ZDROJE nie ze toto povedalo ze to je hudba, ale normalny zdroj s nejakou redibilitou (rozumej VSMU a ekvivalenty, v principe vzdelavacie institucie ohladom hudby ako umenia)
V roznych slovnikoch som nasiel tieto definicie:
music:
a pattern of sounds made by musical instruments, voices, or computers, or a combination of these, intended to give pleasure to people listening to it
the written system of symbols representing musical notes
a pattern of sounds made by instruments or by singing or by a combination of both, or the written symbols representing these sounds
nic z toho rap neporusuje pokial viem, nasiel som aj papier z University of Puget Sound - Uncharted Progress: A Musical Analysis of the
Elements and Evolution of Rap - takze zjavne sa aj objavi vo vyskume/analyze
"Len moc odbornikov sa k tomu ani nechce vyjadrovat kedze hudobny priemysel povazuje (aj ked mylne) rap za hudbu." - akoze toto seriozne prezentujes ako fakt?
Zatial sa tu len snazis prezentovat svoje nazory a presvedcenia ako fakty a akoby si zozral mudrost sveta, ked sa zacnes viac hrabat v svete hudobnej teorie miesto toho ze "vsetci hudobni teoretici" tak zistis, ze vacsina sa prave snazi v roznych zanroch hladat zaujimave veci, aj ked dany zaner im napriklad nemusi byt blizky. A potom mas roznych elitistov ako ty, ktori potrebuju dokazovat ze oni su ti najlepsi s uzasnym hudobnym citenim a su viac ako ostatni, lebo maju ten najlepsi najsofistikovanejsi vkus.
Na to ti nakoniec odporucim video od Adama Neelyho (ak ho nepoznas, jeho YT channel je plny hudobno-teoretickych zaujimavosti, ma aj par jazzovych reharmonizacii a je aktivny v NY Jazz scene):
btw keď poznáš Edovho syna, tak možno aj tohto kumpána
Keď chcem niečo rytmickejsie tak si pustím Maniaka:
Na Lil Peepa ma namotala Mayben:
A z komerčnejších veci môžem G-Eazyho, na tom som bola aj v Prahe:
Inak čo sa týka tej konverzácie osobne určite viac za hudbu považujem rap jak drnčanie a skriekanie v nejakých Deathmetaloch...