no jasné od Landu milujem album 9mm argumentů...a celkovo je to slušná muzika...orlík poznám, dokonca mám aj tie albumy, ale nejako ma to neoslovilo...
a čo sa týka songov tak milujem napr. Obsidián, Vltava
noo ano tak pocuvala som orlik a landu si vypocujem hocikedy... ale myslim si ze su a lepsie kapelky ako je buldok, biely odpor, NS band, ancestors.... no a vieš o tom že fašisti sú proti drogám? to len tak naokraj,lebo tvoja najoblubenejsia rastlina je ganja...
Orlík ja veľmi rád... Skinheadskej stát je proste super pesnička
@Johnny1488 podľa tvojho nenápadného kodu zistujem ze ty budes asi nejaký ten hitlerjugend týpek s totálnou absenciou znalostí historie a hlavne rozumu btw vies vôbec, že Orlík je protifašistický ? Alebo nahodou tú skutočnosť, že skíni pochádzajú z Jamajky vidim ze asi nie
@tunidlo Orlík nie je fašistický keď o tom naspievali pieseň a ešte to do telky vyhlásili. Ale podla niektorých textov smeruju minimalne aspon k tomu rasizmu co ma moc netesi
@rampa to je síce pekné byť proti drogám, ale tí fašisti sú aj proti slobode. A tí už svoju šancu mali... po 60rokoch vidíme kam to viedlo. Takže fašizmus ? nie ďakujem!
Ako ja by som oficiálne myšlienky skupiny fakt nebral ako niečo sväté pre členov, veď sú to všetko ovce, z ktorých určite polovica nič nevie, len to, že ich kamaráti sú tiež fašouni a že je to cool a že možno niekoho zbijú a vybijú si testosterón ...
A teraz síce pekne generalizujem, ale taká je moja predstava o rôznych týchto expertoch ...
@tunidlo ak myslíš, skínov, tak to si myslí o nich väčšina ľudí. Teraz myslím, tých pravých Skutočnosť je uplne iná, ale kašlať na to. Každý ma svoje vlastné hodnoty...
Ja som konkrétne reagoval na alpyna s tými protidrogovými náckami ...
Inak o skinheadoch som videl nejeden "úžasný dokument" v rovnako úžasných správach na jojke o tom ako ich strašne mrzí, že si ich pletú s neonacistami a aké majú oni vznešené myšlienky, ale mňa tá realizácia tých skvelých myšlienok nejak míňa, nezaregistroval som, že by niekedy niečomu nejak pomohli ani nič iné ...
Ale zato som sa stretol s nejakými tými vyholenými indivíduami, ktoré si ak si dobre pamätám hovorili hooligans, skinheads a neviem ešte čo a bola to parta prerastených deciek, ktorí vyzerali, že by si dosť radi udreli do nejakých tých podrastených deciek ...
landu pocuvam v pohode..teda moja mam to pocuva a jaksik ked som bola mala, tak to pocuval brat..tak sa to na mna nalepilo..a mam rada Chcipli dobri vili.. /neviem ake i/y tam maju byt /
@tunidlo aha no keby si chcel tak o skínoch je dobre spravený film... vlastne je to nieco ako dokument mozno to poznas vola sa to skinhead attitude a je to fakt dobree
landa v orlíkovi bol primitív ... a teraz sa z toho už nevie vymotať ... ale všetky pesničky z jeho sólovej mám napočúvané od valčíku cez krysařa až po kvasku o.s.t .. texty má pekné zmysluplné ... najlepšie pecky : chcílpy dobrý víly, protest song, bíla hora ...
No samozrejme, Orlik bola prva taka kapela,ktoru som pocuvala. Bila liga,bilej jezdec,zahradka,dvoji metr...to su vynikajuce pesnicky,ktore doteraz velmi rada pocuvam
a Landu pomenej,niektore penisnicky ma uzastne,ale nejako cielavedomo ho nepocuvam,no Ulice,Motylek,Ona, Bila Hora alebo Chcilpli dobry vily mam naozaj rada
Orlík a celkovo Landa je velmi diskutabilná téma pretože ho počúvajú punks aj nackovia a každý z nich tvrdí,že má bližšie k nim ale podla mna je fajn,Orlík bol niečo iné a priniesol dobré i zlé. Mám rada niektoré ich piesne (Zahrádka, Fashos, My proti nám, Viktorka Žižkov, Zpráva pro tisk...) A Landa je podla mna dobrý spevák,páčia sa mi najma jeho staršie albumy...
skinheadi sa radili k robotnickej vrstve na jamajke ruka v ruke zo svojimi čienejšími bratmi.Dosraly ich stupidny nedozrety zakomplexovanci.orik je proti fašizmu a nazvy songov ako Bílý jezdec,bíla holka, bíla hora k tomu len nasvedčujú mf rasist bitches niesme zaostalci
@31 To s tou Jamajkou si asi nemyslel vážne, čo by robil biely občan, a ešte k tomu skinhead, na Jamajke?
Jav, ktorý si opísal sa dial v Anglicku asi okolo 1960.
A to, že je niekto primitívny rasista nevyvracia aj to, že je primitívny fašista (orik je proti fašizmu a nazvy songov ako Bílý jezdec,bíla holka, bíla hora k tomu len nasvedčujú)
ze inkriminuju k bielej farbe,pastelky a tak.Z razizmom to nema určite nič spoločne ..hudba je hudba ale miešat hudbu primitívnymi nazormi či ideologiou? kazdopadne Landa vyhlasil ze sa už neviaže k ziadnym extremisticky m nazorom hnutia ,atd.kazdopadne sa uz nezbaví ikony fas,skinheadskej hudby.No prajem mu.
nj.smile niekedy nestači .odvolavam nevyznam sa v tomto ,reprodukujem svoje vlastne poznatky ktore su niekedy s velkou moznsotou chybne, skinheadi vznikli v VB sry..no ako vravim niečo na tej jamajke bude ako som vravel, Wikipedia zdroj:Hnutie skinheads bolo vo svojej podstate antirasistické a apolitické. Boli to belosi, ako aj príslušníci ostatných rás. Večer čo večer sa tieto skupinky schádzali pri počúvaní reggae, či štýlovo spriazneného ska - hudby, ktorá svojimi koreňmi siahala až k brehom vzdialenej Jamajky
no je fakt ze korene z velkej britanie skinheadi siahali az po jamajku co neznamena ze pocuvali len tu hudbu,(zgoogluj ak trápi)..no mne je to jedno ostanem pri tom ze autor témi sa chcel spítat na hud.názor.a ja si idem lllahnut .cafte
Chcem sa vyjadrit k tomu co ste tu popisali....tak najskôr: ked som si prečítal že skini sú z Jamajky asi 10 minut som sa smial...som iba čakal kedy tam ďalší "inteligent" napíše že boli z Nového Zélandu.....Mne sa tak zdá že na pár jednotlivcov tu nikto nevie čitať...otázka bola jasná: Počúvate Orlík a Landu??????????.........a vy ste to premenili na niečo čomu sami nerozumiete... @trtken keby si trošku vedel čo 14/88 znamená tak tam nenapišeš nič o Hitlerjugent... Je tu toho ešte veľa k čomu by sa trebalo vyjadriť...ale nemam slov na vás...niekoľko ľudí má môj rešpekt(antropofobia,hel14,aryan88knight,pershing363,rampa) ostatný skúste nad sebou porozmýšľať a vráte sa do prvého ročníka na ZŠ aby vás tam naučili čítať...len tolko som chcel
@johnny1488 vidím, že o skinheads vieš veľké H***O a skinheads nie sú náckovia pre tvoju informáciu A ked uz tak pocuvas orlík tak si vypočuj ty aj všetci podobný pesničku FASCHOS "Čechy, ty vám byly dycky trnem v oku
K votevřený nenávisti zbejvá jen par kroků
Můžete tu klidně chlastat pivo na korbele
Ale s křížem hákovým jděte do prdele!
Faschos, faschos, faschos tu nechceme"
viem co znamena ten kod nie som blby. Len ja nemam potrebu sa klanat nejakemu "uzasnemu vodcovi" ktory to ledva dotiahol na slobodnika a poslal bojovať aj kryplov a deti len aby si zachranil vlastny zadok. Zbabelcov ja zasadne nerešpektujem.
Totálne primitívna hudba a stupídne texty. Za jedinú dobrú pesničku z tých dvoch grciek čo nahrali považujem SKINHEAD lebo má chytľavú melódiu a refrén, a ešte sa dá aj Alib Agil a to je všetko. Keď sa k tomu pridajú moje nesympatie ku Landovi je jasné že toto isto nebudem počúvať
@johnny1488 očúvaj šak ty si náky inteligent... Keď už tak cigani patria medzi árijcov a maďari zrejme takisto keďže sú miešaní so Slovanmi a Germánmi xD no toto už fakt nema chybu radšej prestaň drístať a sup sup nas5 do skoly
Hadate sa tu o blbostiach, proste su ludia, ktori si pamataju landu ako 19 rocneho, ked zalozil s Mataskom kapelu orlik, co na tom, ze odvtedy uplinulo vyse 20 rokov, ved vsetci su rovnaky a maju rovnake nazory od 19 do 39 rokov, vsak? ako by sa mohol clovek zmenit a zmenit pohlad na svet a realitu. niektori by si mali vypocut cely orlik a dat pozor o com je, je proti fasizmu a proti utokom na cesko, respektive v pociatkoch na ceskoslovensko, kedze vznikla v ´87. upozornuje na problemy pristahovalectva - o tom je cela piesen Bila liga, ak si to podaktori pustali pod vodou a zaculi len slovo ´´bila´´.
Nikdy sa landa neradil k naciszmu, fasizmu, ani k inym extremistom. radil sa skor k naturalistom, resp. kalisnikom. - naturalizmus=prehnane vlastenectvo - viz. slovnik cudzich slov...
Chcel, aby si ludia vazili svoju vlast a branili si ju, v jeho pripade ceskoslovensko. Nepopieram, ze mal trosku skreslene predstavy, ci skor zidealizovane, ale ako som uz napisal, bolo to pred 20 rokmi. Teraz sa sice snazi tiez o to iste, ale otocil to proti vlade, tzv. mocipanom, pretoze pochopil, uz davno, ze tam je prava hrozba...no co, o nieco sa aspon snazi, nesedi doma na zadku a nelamentuje. nikomu tym fyzicku neublizuje, ani k tomu nenebada. To ze sa par tzv. nackou a fasounou priklana k jeho hudbe, len preto, ze ma vyholenu hlavu, neznamena, ze je nim aj on.
Len zial, zijeme vo svete, kde ludom staci malo, aby nenavideli, u landu by im stacilo, keby si dal v dakej kaviarni priniest bielu kavu a uz by bol v titulkoch vsetkych novin "landa preferuje bielu farbu, lebo si objednal bielu kavu a pohrdol turkom"...
Alobo povie, ze slovaci v cerajsom zapasi zle hrali a voulez " landa neznasa slovakov"...
et cetera, et cetera, et cetera...
tak zatial a budem cakat na vasi utoky na moj prispevok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Veľmi prostí ľudia sú to, ako málo im stačí ku šťastiu..
a čo sa týka songov tak milujem napr. Obsidián, Vltava
Ale mám v kompe Landov album 9mm a to si vypočujem rád
@Johnny1488 podľa tvojho nenápadného kodu zistujem ze ty budes asi nejaký ten hitlerjugend týpek s totálnou absenciou znalostí historie a hlavne rozumu btw vies vôbec, že Orlík je protifašistický ? Alebo nahodou tú skutočnosť, že skíni pochádzajú z Jamajky vidim ze asi nie
@tunidlo Orlík nie je fašistický keď o tom naspievali pieseň a ešte to do telky vyhlásili. Ale podla niektorých textov smeruju minimalne aspon k tomu rasizmu co ma moc netesi
A teraz síce pekne generalizujem, ale taká je moja predstava o rôznych týchto expertoch ...
Ja som konkrétne reagoval na alpyna s tými protidrogovými náckami ...
Inak o skinheadoch som videl nejeden "úžasný dokument" v rovnako úžasných správach na jojke o tom ako ich strašne mrzí, že si ich pletú s neonacistami a aké majú oni vznešené myšlienky, ale mňa tá realizácia tých skvelých myšlienok nejak míňa, nezaregistroval som, že by niekedy niečomu nejak pomohli ani nič iné ...
Ale hlavne, že sa grupia do skupín ...
@12 - pekne si to vystihol
a inak landu počúvam, orlík už ani nie, ale počúval som a páči sa mi to... len niektoré tie texty , s nimi nesúhlasím
Google: chcíply dobrý víly .. Síce som to náhodou uhádol, ale český pravopis je divný, fuj
@22
Nepoznám a popravde sa mi ani moc nechce pozerať, ale nejaké praktické fakty mi môžeš zhrnúť ak si z mimoriadne aktívnych jedincov
a Landu pomenej,niektore penisnicky ma uzastne,ale nejako cielavedomo ho nepocuvam,no Ulice,Motylek,Ona, Bila Hora alebo Chcilpli dobry vily mam naozaj rada
Jav, ktorý si opísal sa dial v Anglicku asi okolo 1960.
A to, že je niekto primitívny rasista nevyvracia aj to, že je primitívny fašista (orik je proti fašizmu a nazvy songov ako Bílý jezdec,bíla holka, bíla hora k tomu len nasvedčujú)
Aha, ja som proste prehliadol iróniu
Stane sa
No ja by som fakt rád vedel, čo také antihitlerjugendovské tých 14/88 znamená ...
K votevřený nenávisti zbejvá jen par kroků
Můžete tu klidně chlastat pivo na korbele
Ale s křížem hákovým jděte do prdele!
Faschos, faschos, faschos tu nechceme"
viem co znamena ten kod nie som blby. Len ja nemam potrebu sa klanat nejakemu "uzasnemu vodcovi" ktory to ledva dotiahol na slobodnika a poslal bojovať aj kryplov a deti len aby si zachranil vlastny zadok. Zbabelcov ja zasadne nerešpektujem.
Trtnen - súhlasím, čo si písal
Polka ľudí tu by si mala naštudovať Oi! kultúru až potom tu niečo drístať.
A skinheadská hudba vznika s jamajskej keď už..
mimochodom, podla teba by mal byt kazdy slovak neonacista, alebo co? a vsetci ostatni su romovia alebo madari? to je ale zaujimave..
Nikdy sa landa neradil k naciszmu, fasizmu, ani k inym extremistom. radil sa skor k naturalistom, resp. kalisnikom. - naturalizmus=prehnane vlastenectvo - viz. slovnik cudzich slov...
Chcel, aby si ludia vazili svoju vlast a branili si ju, v jeho pripade ceskoslovensko. Nepopieram, ze mal trosku skreslene predstavy, ci skor zidealizovane, ale ako som uz napisal, bolo to pred 20 rokmi. Teraz sa sice snazi tiez o to iste, ale otocil to proti vlade, tzv. mocipanom, pretoze pochopil, uz davno, ze tam je prava hrozba...no co, o nieco sa aspon snazi, nesedi doma na zadku a nelamentuje. nikomu tym fyzicku neublizuje, ani k tomu nenebada. To ze sa par tzv. nackou a fasounou priklana k jeho hudbe, len preto, ze ma vyholenu hlavu, neznamena, ze je nim aj on.
Len zial, zijeme vo svete, kde ludom staci malo, aby nenavideli, u landu by im stacilo, keby si dal v dakej kaviarni priniest bielu kavu a uz by bol v titulkoch vsetkych novin "landa preferuje bielu farbu, lebo si objednal bielu kavu a pohrdol turkom"...
Alobo povie, ze slovaci v cerajsom zapasi zle hrali a voulez " landa neznasa slovakov"...
et cetera, et cetera, et cetera...
tak zatial a budem cakat na vasi utoky na moj prispevok