"Ignorujte negativitu druhých. – Ak dovolíte ľudom, aby z vášho živote viac brali, ako doň vkladali, budete mať veľký problém nájsť rovnováhu a začnete rozmýšľať negatívne skôr, než sa nazdáte. Ignorujte nekonštruktívne, bolestné komentáre. Nikto nemá právo súdiť vás. Možno počuli váš príbeh, ale necítili to, cez čo ste si museli prejsť. Nemôžete kontrolovať to, čo povedia ostatní, ale môžete kontrolovať to, či im dovolíte, aby vám hovorili tieto veci. Vy sami dokážete prekonať ich jedovaté slová a zachovať si pozitívnu myseľ a srdce."
pousmejem sa a v buducnosti svojimi skutkami a dosiahnutymi cielmi ukazem, ako velmi sa mylili. rada dokazujem ludom, ze som lepsia, nez si myslia, v lepsom pripade, ze som lepsia ako oni. pretoze clovek, ktory je naozaj lepsi ako ja nema potrebu mi podkopavat sebavedomie.
o svojich nedostatkoch viem takze neriesim ked mi niekto tieto veci vycita..ak poukazuje na nieco o com si nie som vedomy tak si to preberiem a snazim sa o napravu
naši mi celý zimný semester opakovali ako ma vyrazia zo školy, ako to nezvládnem a aká som neschopná. v podstate v tom pokračujú, s rozdielom, že zimný som zvládla, momentálne mám odovzdanú aj bakalárku a už mám pred sebou nie tak veľa ako keď mi už neverili. maminine slova "uverím, že to zvládneš, až keď zoštátnicuješ"... tak asi tak, ale nebyť podpory od iných ľudí, tak to nejde až tak jednoducho
Buď ma to nakopne štýlom "a teraz ti just dokážem, že na to mám!" alebo potom potrebujem spoločnosť niekoho, kto mi to sebavedomie zase trochu zvýši...
plus take reci som pocuvala od zakladnej, pomaly cely ucitelsky vzor mi vysvetloval ze nech na prijimacky nejdem elbo to proste nedam, tiez pri sutaziach na strednej a neviem kde vsade a nic z toho sa nevyplnilo, tak naco... plus doma to tiez od sestry/mamy pocuvam
Zvyčajne jednym uchom von, druhym dnu. Záleží, čo povedia. Ak je to niečo, čo sa ma fakt dotkne, tak nad tym rozmyslam a pochybujem o sebe. Potom sa hnevam, že sa vobec zamyslam nad rečami debilov.
Často som počúval, že zo mňa nič nebude, aký som sprostý, že nič neviem, atď., atď... Aj doma som počúval, že zo mňa nikdy nič nebude. Ale aspoň som mal motiváciu sa snažiť aby som im to všetko mohol hodiť do tváre .
Ja neviem záleží na tom od koho to počujem.. poznám ľudí ktorý mi v živote nepodkopávali sebavedomie vedome.. proste napr sa akoby tešili z čo ja viem dobrej známky a ja som mal horšiu známku a začínal som o sebe pochybovať že ako sa so mnou môžu baviť keď oni chytia z ľahkej písomky same super znamky a ja zlú... ale také napr keď niekto o kom viem že provokuje každého a že je to obyčajný sráč čo fakt len podpichuje tak ignorujem prípadne nastane riadna hádka o mojom názore na neho a potom sa minimálne pol roka na seba ani nepozeráme čiže mam pokoj
Stáva sa mi to denne, najhoršie je že akýmsi nekonečným zdrojom podkopávania sebavedomia som ja sám. Vyhýbam sa zrkadlám, situáciám, v ktorých by som sa mohol o niečo viac prejaviť ako je priemer a musím sa do takých situácií nútiť. Je to asi tým, že som odmalička trpel abnormálne nízkym sebavedomím a nech dosiahnem akokoľvek veľký úspech, tak mám stále pocit losera. Bojím sa neúspechu a že nebudem dostatočne dobrý, tak sa držím v dave a nevystŕkam príliš nos
ignoruj to alebo ich treba poslať.. neriaď sa názormi ostatných, lebo ľudia sú väčšinou neprajní a závistliví.. sam vieš čo chceš a čo dokážeš.. ak ma aj niekedy niečo zaskočilo, tak ma to sralo tak max deň a potom keď som si uvedomila, čo je to za pixlovinu, tak už ma to nevzrušovalo.. väčšinou sa zasmejem alebo človeka vybrešem ešte viac
Mama mi povedala, že nemám na to, aby som sa dostala na anglickú univerzitu. Takže teraz na sebe makám ako vládzem, robím si certifikáty aby som jej o pár mesiacov mohla ukázať list so slovíčkom ACCEPETD
Pokiaľ je to nejaká blbovina tak si také osoby nevšímam.
Ako píše @imoceans prečítaj si 4 dohody a tam sa pokús stotožniť s názorom "neberte si nič osobne" ...neber vážne ak ťa niekto chváli a rovnako ,ked ťa niekto ponižuje. Nevnímaj názory ľudí. Sebavedomie budeš mať také,aké ho chceš mať....
môj otec mi celý život hovorí, že som hlúpa, že nič nedosiahnem, všetky moje koníčky mi dopredu zrušil,lebo na to nemám , že sa nedostanem na strednú, na vysokú ...atď . najprv mi to vadilo a podceňovala som sa, ale dosiahla som ( zatiaľ ) všetko, čo som chcela, teraz sa mu len za to smejem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
v podstate ma posuvaju vpred
ale potom mi niekto povie, že som fasa a som spokojná
ked niekto povie pravdu, hold, zlozim mu pukerlik dvakrat spravim piruetu na mieste a ide sa dalej
neviem, proste som si voci tomu vybudovala nezaujem
proste som si vedoma toho co dokazem a co nedokazem a riadim sa podla toho, nie podla nazorov inych...
ak viem ,ze na to mam tak ma nik nezastavi blbymi recami
alebo sa dá použiť i tvoj jazyk nato aby si ich nejako oddrbal ale to treba vedieť ako
ale tak,väčšinou mi to hovoria ľudia, ktorí nič v živote nedokázali a len závidia, hateri vymrdaní... tak tých neberiem vážne
keby sa mi snazil podkopnut sebavedomie niekto, koho uznavam/respektujem/obdivujem, brala by som to dost tazko (a prestala by som ho uznavat)
a hlavne sa mi to nestalo.
hlavne je takych ludi strasne malo.
to ja si ho podkopavam sama radsej -.-.-.-.-.-.-.-.-
Pokiaľ je to nejaká blbovina tak si také osoby nevšímam.
A za druhé ich podkopnem ja..