Podľa čoho sa dá určiť, či je žáner nejakej pesničky napr. rock, hardrock alebo heavy metal, či je to soul alebo R&B? Sú na to nejaké tabulky/stupnice? Alebo by to mal vedieť človek rozoznať podľa suchu (čo sa podľa mňa úplne presne nedá)?
@annemarie aku tematiku maju texty,aka je rychlost,struktura piesny,spev,styl spevu,epika,rouzmanitost,sóla...atd....metal=tvrde gitary,bicie.....rock=ac/dc,van halen,take meksie ako metal,melodickejsie a jemnejsie a sepv je iny.....disco=sample bicych a roznch tonov robenych na PC alebo klavesoch ard.....sak ako pisem..zalezi na milion faktoroch..ale jednotvarne ŠKATULKOVANIE NEEXISTUJE...neda sa povedat ze to a to je presne taky a taky styl..lebo pisne sa lisia aj od seba aj ked su od tej istej kapely a mozu byt stylovo rozne a ted aje tazke tomu prisudit jediny styl...rammstein-feuer frei-komercna tvrda hymncika piesen....chytlava melodia...rammstein-roter sand-romanticka nadherna balada ktora ma krasne lubozvocnu gitaru a spev a rohy lesne...skus si to vypocut obe aj ked mozno ramm nepocuvas a spoznas o com hovorim lebo vysvetlit nieco je dost tazke ako raz pocut alebo vidiet...
@malcharek Rammstein som nepriamo nútená počúvať dosť často. Tú prvú poznám a druhú som si myslela že nie podľa názvu, ale po vypočutí hej.
Tie žánre ma zaujímali preto, lebo som si chcela vytriediť pesničky podľa žánrov, aby sa nestalo, že si zapnem hudbu a bude hrať na striedačku soul s trash-metalom a blues s nejakým hardrockom, lebo je to tak dosť zlé. A keď už som začala triediť (žánre určujem podľa toho čo je uvedené na wikipédí), tak mi napadla táto otázka.
@motorizer to sa neda no ppovedal by som taky anglicko nemecko americko ovplyvneny taky rock n roll rock motorkarsky a aj toto je hruba rezba lemmy live!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Tie žánre ma zaujímali preto, lebo som si chcela vytriediť pesničky podľa žánrov, aby sa nestalo, že si zapnem hudbu a bude hrať na striedačku soul s trash-metalom a blues s nejakým hardrockom, lebo je to tak dosť zlé. A keď už som začala triediť (žánre určujem podľa toho čo je uvedené na wikipédí), tak mi napadla táto otázka.
a preto sú potom škatuľkovacie dohady a niečo je v XY rôznych škatuľkách a tak