recenzia,odporucanie/autor/zaner (ale nikdy nie cisto len podla zanru, ze chcem napr. detektivku a vezmem si 3patracov, lebo je to detektivka) /prva veta/obal
buď mi niekto z mojich známych odporúči, alebo k tej knihe jednoducho zablúdim a podľa prvých viet, názvu ma možno zaujme/nezaujme. alebo si ju vyberiem preto, lebo som od toho autora už niečo čítala a páčilo sa mi to. a tak. je viacero spôsobov.
@holandskasalama minimalne jednu knihu od prvych dvoch, od tej evity som cital len uryvok
@sugy1 dominik dan ma vyborne knihy, dan brown dobre pise ale su to strasne wannabe fact rozpravky, ale niektore ma fakt dobre, precital som ich zo 5 a svojim sposobom ma zaujali minimalne 3
@n0win0u no ved Dan pise dobre, ale aj tak je mainstream ho uznavat, rovnako jak Matkina (ktoreho prve knihy mimochodom neboli hovna, on sa az potom posral) alebo Coelho od ktoreho som precital asi jednu knihu, ale podla kamosa ma zaujimave myslienky ja sa len smejem na tom, ako ti kazdy wannabe knizny fajnsmeker spomenie tieto mena ked sa ho opytas na oblubeneho autora
ja sa tiez na tom smejem, lebo keby ti ludia siahli skutocne po poriadnych knizkach a nie po knizkach od autorov pseudovyrokov tak by mozno aj zostali prekvapeni
@sugy1 coelho ma celkom dobre knihy (tie, ktore som precital) a pacia sa mi, a to nie som ziaden wannabe literarny fajnsmeker
a radsej ak clovek povie meno autora, ktoreho knihy sa mu pacia a nieco mu dali, ako ti, ktori sa tvaria ako najvacsi scitanci na svete a vsade rubu tolstoya, orwella a inych, pritom to vyzera skor len ako nejaka pro forma
Najprv si pozriem autora. Ak je to niekto, od koho som pár kníh čítala páčili sa mi, predpokladám, že aj táto nová kniha sa mi bude páčiť. Ale ak je to človek, o ktorom som nikdy nepočula, pozriem si na nete recenzie na jeho knihy. Podľa toho zhodnotím, či sa oplatí čítať.
Potom je, samozrejme, dôležitý žáner (ale ak ma to zaujme, prečítam hocičo ) a keď som fakt rozhodnutá knihu kúpiť, tak si prečítam recenzie a čím viac, tým lepšie... a potom kúpim knihu...
Aj keď sa mi už niekoľkokrát stalo, že som vošla do obchodu, uvidela zaujímavú obálku a celkom fajn dej a knihu kúpila, aj keď som o nej nikdy predtým nepočula
podla autora, obkecu na zadnej strane, a tiež si prečítavavam kúsok s vnútra. ak všetko sedí beriem. tiež zálež aj od toho načo knižku chcem, iné je to pri beletrií, pri sebanaučnej literatúre..
zvačša na niečo buď narazím v knižnici alebo niekde o tom počujem alebo niekto odporučí tak prečítam zo zvedavosti no a keď dobré to je tak potom hľadám od toho autora ďalšie.
a keďže knihy nekupujem, lebo sa to neoplatí keďže za deň dva ju prečítam a z knižnice som chodila s 3-4 knihami, ktoré som do 3 dní mala prečítané a teraz zase budem asi, tak si môžem dovoliť knihu po prečítaní stručného popisu a strany - dvoch zobrať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
k mnohým som sa dostal tak, že som ich uvidel u niekoho na stole, na polici, na návštevách si prezerám knihovničku ak môžem
- taktiež to nemôže byť sci-fi kktina a musí to mať fajn obal/musí to byť známe...
@holandskasalama minimalne jednu knihu od prvych dvoch, od tej evity som cital len uryvok
@sugy1 dominik dan ma vyborne knihy, dan brown dobre pise ale su to strasne wannabe fact rozpravky, ale niektore ma fakt dobre, precital som ich zo 5 a svojim sposobom ma zaujali minimalne 3
ja sa tiez na tom smejem, lebo keby ti ludia siahli skutocne po poriadnych knizkach a nie po knizkach od autorov pseudovyrokov tak by mozno aj zostali prekvapeni
a radsej ak clovek povie meno autora, ktoreho knihy sa mu pacia a nieco mu dali, ako ti, ktori sa tvaria ako najvacsi scitanci na svete a vsade rubu tolstoya, orwella a inych, pritom to vyzera skor len ako nejaka pro forma
Potom je, samozrejme, dôležitý žáner (ale ak ma to zaujme, prečítam hocičo ) a keď som fakt rozhodnutá knihu kúpiť, tak si prečítam recenzie a čím viac, tým lepšie... a potom kúpim knihu...
Aj keď sa mi už niekoľkokrát stalo, že som vošla do obchodu, uvidela zaujímavú obálku a celkom fajn dej a knihu kúpila, aj keď som o nej nikdy predtým nepočula
@simiq tam sa tes z coelha spolu s Martinom, jeho som myslel alebo mi pd neho nieco pozicaj a poctivo precitam
a keďže knihy nekupujem, lebo sa to neoplatí keďže za deň dva ju prečítam a z knižnice som chodila s 3-4 knihami, ktoré som do 3 dní mala prečítané a teraz zase budem asi, tak si môžem dovoliť knihu po prečítaní stručného popisu a strany - dvoch zobrať.