Dneska som bola behať s kamarátkami a obiehali sme vlčiaka... Ja som išla posledná a pes mi bez príčiny zakusol do ruky.. S majiteľkou som to riešila zatial tak, že pojde na veterinu aby som mala správu na infekčné... na pohotovosti som už bola nie je to
Záleží na tom, ako moc ťa pohryzol. Ak to nemáš nejako moc rozhryznuté alebo čo, tak by som kašlala na to. Pozri, na SR je dosť možné, že nič nedostaneš aj tak..
no ako ja to nechcem cez policiu riesit to viem ze by som nic nedostala .. ale majitelka by urcite musela platit pokutu.. tak jej poviem ze cez policiu sa to riesit nebude a ze by sme sa nejak financne vyrovnali ... a nemyslim si ze stava sa primerane reakcia .. toho psa mala v sportovom areali a uz sa par krat stalo ze sa snazil zautocit na male deti .. takze ten pes asi v pohdoe neni ... a nic taketo by sa stavat podla mna nemalo
keď to niekde nahlásiš tak je po psovi... neviem mne osobne by bolo brutálne trapné keby prídem... Dobrý dáte mi 150 eur odškodné? lebo ma pohryzol váš pes... keď vás nahlásim tak budete platiť pokutu... to mi pripadá ako nejaké blbé vydieranie ale šak rob ako myslíš... ľudia sú dnes už všelijaký... Svet je chorý, treba ho vyliečiť! (dúfam že toto nepochopíš zle omg)
a to vy dietky moje neviete ze ked behas pri psovi alebo vidi ako utekas tak zacne utekat za tebou a bude pravdepodobne agresivny ? toto som vedel ako 5 rocny pre boha ....
po prvé, pred psom sa nemá utekať, ten pes sa len zľakol a preto tak zareagoval, keby ťa chcel naozaj dohrýzť, tak to dopadne horšie.
ak máš ale pocit, že je ten pes nebezpečný a ohrozuje aj ostatných, tak by si to mala riešiť cez políciu a cez úrady, aby sa zamedzilo tomu, že ten pes niekomu ublíži, napríklad aj malému decku.
to, že urobíš sama chybu, že utekáš pred psom a ešte chceš aj odškodné je sebecké riešenie ktoré nič nevyrieši, len ty tak využiješ to, že ťa ten pes uhryzol, budeš mať za to peniaze, ktoré nevyriešia ani tvoju hlúposť, že pred ním utekáš a v prípade že je naozaj ten pes agresívny, tak nezamedzia tomu aby sa toto alebo ešte niečo horšie nestalo dalším..
@d170 útek je prirodzená reakcia, pes má byť na vodítku, alebo má mať košík na papuli keď behá medzi luďmi, a ak je majitel tak sprostý, že si to nevie uvedomiť, tak by som od neho vysúdil aj posledný cent, a ešte by som mu priklincoval hlavu toho psa na vchodové dvere.
Problém nie je v tom že pred psom utekala, ale v tom že ten pes nemal náhubok a nebol na vodítku. Keby ju dala na súd, tak by určite vysúdila nejaké odškodné. Ale podla mňa toto stačí riešiť minosúdne, dohodnúť sa s majitelkou psa.
Povedz jej že ak ti nedá odškodné tak to nahlásiš na polícii (tá to uzevre ako priestupok a dostane pokutu) a podáš na ňu žalobu na súd o odškodné
@weeman pred psom sa nemá utekať, tak fakt neviem prečo utekala, je to trochu aj jej vina.
ja som tam nebola, takže neviem, že či je naozaj pravda, že ten pes ohrozuje aj ostatných, ak áno, tak to treba riešiť cez miestny úrad a môže byť tomu psovi napríklad zakázaný pohyb po verejných priestranstvách bez košíka.
ak chceš, mohol by si sa súdiť, pochybujem, že by ti súd uznal všetky hlúposti, ktoré by si mal vyčíslené v snahe čo najviac za tom zarobiť a to už nehovorím o tom, koľko by ťa to stálo času a koľko by to trvalo pri našom súdnom systéme. a aj tak mi to príde chrapúnske, snažiť sa z takej situácie vytrieskať čo najviac peňazí, lebo to nič nerieši...
tak ako moja vina to urcite nie je !!! ja som bezala po ihriskach ktore su urcene na hranie futbalu a behanie !!! ludia tam chodia kazdonne beaht ale tak tetka tam vencila psa !! ked tam chce psa brat ma ho mat hadam vycviceneho nie !! cize ja som neutekala pred psom ale prebehla popri nom !!!
@rheia pokial sa niečo nestane... potom je zaňho zodpovedný majitel. Ak majitel nemá dosť súdnosti na to, aby si na psa dával pozor, musí niesť následky. Ale ako hovoríš, na slovensku je to každému fuk... Preto, ako rád hovorím, treba to vybaviť neoficiálne.
@d170 ak sa po mne niečo rozbehne a ja nemám v ruke nič čím by som ho mohol ovaliť, zapichnúť, alebo zastreliť, tak prirodzená reakcia je útek, čo je na tom nenormálne??? Čo nič nerieši? Pes okamžite na odstrel, a všetky súdne popoťahovačky poslúžia na to, aby si majitel uvedomil, že proste nemôže psa nechať len tak niekde pobehovať. Chrapúnske je nechať pobehovať psisko kde sú ludia, a ešte k tomu decká. Keď je to nejaká bytová prachovka, povedzme, ale vlčiak???
@d170 "Pred psom sa nemá utekať, tak fakt neviem prečo utekala...". Kúp si okuliare ... "Dneska som bola behať s kamarátkami a obiehali sme vlčiaka... Ja som išla posledná a pes mi bez príčiny zakusol do ruky.. "
A aby som reagoval k téme, ak ťa naozaj pohryzol do ruky len tak... A to dokonca v areáli kde by teoreticky nemal byť pes (hrá sa tam futbal atď.). Riešil by som to okamžite trestným oznámením, pre teba to mohol byť "len" škrabanec pre nejaké nevinné dieťa by to mohlo byť oko. Pán ktorý nedokáže ovládať svojho psa nemá právo mať psa.
@weeman no ty asi žiješ v úplne inej krajine, za to, že pes niekoho "zaškrabne" zubami fakt nepôjde na odstrel.
ale ži si v svojom svete a myslí si to dalej a takisto aj to, že by si za to zaškrabnutie dostal vysoké odškodné.
a ak by ti naozaj išlo o to, aby sa také niečo nestálo napríklad deckám, tak by si jej radil aby to riešila cez políciu alebo miestny úrad, nie aby zhrabla odškodné a pes nadalej ohrozoval ostatných.
@d170 to ze ci na odstrel alebo nie to sa hadat nejdem ale aky je napriklad rozdiel v tom ci ta pohryzie pes ktoreho majitel je kokot a nevie si ho dat na voditko minimalne a v tom keby majitel psa dosiel k tebe a zlomil ti nos?
@weeman No nemyslím si, že by ti polícia vymohla odškodné, to je len na dohode majiteľky psa a poškodeného, v prípade, že sa nedohodnú, tak na súde.
Polícia by dala pravdepodobne len pokutu, respektíve by to posunula na miestny úrad a ten by dal majiteľke pokutu a mohol by jej aj zakázať chodiť po verejných priestranstvách s tým psom napríklad bez náhubku.
Mňa len naštvala tvoja reakcie a reakcia ostatných, ktorí jej radia aby ju vydierala tým že to oznámi a aby zhrabla odškodné. lebo toto nič nerieši a ak jej tak radíte, tak ten agresívny pes bude dalej ohrozovať okolie a môže sa stať aj Vám, že na to doplatíte. A o tom, že keby Vás uhryzol, tak z toho vysúdite veľa peňazí, tak o tom môžete len snívať, U nás to tak naozaj nefunguje.
@d170 ale ako to nič nerieši???? Majitel musí byť potrestaný, a poškodený, musí dostať odškodnenie, pokial to majitel nepochopí a bude to odmietať tak to treba urobiť vydieraním, bohužial, čo je na tom nepochopitelné? Má si nechať skákať po hlave? Nabudúce ju ten pes znovu pokúše nie? Týmto je aspoň polka problému vyriešená. A aby sme vyriešili aj druhú polku, tak by som jej poradil toto: dohodnúť sa s majitelom psa mimosúdne na odškodnení, a akonáhle bude mať prachy v ruke, zavolať policajtov, nech vybavia čokla.
@weeman a čo ty vieš ako je na tom majiteľka? možno, že je pre ňu 150€ smiešna suma a ona bude dalej ohrozovať svojim psom ostatných.
jediná cesta ako to nejako riešiť aby neohrozovala tým psom ostatných je cez miestny úrad, ak by si zavolal policajtov, tak oni to riešiť nebudú, posunú to len na miestny úrad.
@d170 stále si budeme kecať každý svoje? Tak dobre, znova - je fuk, či je to pre majitelku smiešna suma, tu ide o to, že poškodený musí byť odškodnený. Ak toto dosiahne, a bude mať odškodnenie v ruke, môže robiť čo chce, môžu ju nahlásiť polišom, na miestny úrad, alebo na generálnu prokuratúru, o to tu nejde pre boha
ak to nieje nič hrozné, tak s tým choď jednoducho len k lekárovi...aby sa ti to nejako veľmi nezapálilo alebo tak... tiež som bola pohryzená vlčiakom, a to nielen tak... chcel sa zakusnúť do mojho psa, no ja som medzi nich strčila ruku (totálne blbý nápad!) takže, to čo by bol schytal môj pes, som schytala ja.. a brutálne to bolelo..ale žijem! mamka mi to len niečim dezinfikovala a bolo to v pohode takže, na políciu by som to určite nepodávala! nemá to význam!
@weeman a čo ak nedá odškodnenie? o tom, že by si od majiteľa vysúdil aj posledný cent ako si písal v @11 , o tom môžeš naozaj len snívať. pri našom súdnom systéme.
@weeman no s tým by som si nebola až tak istá, ale je to pravdepodobné, že by ich platila ona.
ale aj tak nechápem, že jej radíš len to odškodné a nie aj nejaké iné kroky, lebo je možné, že to odškodné nič nevyrieši a ten pes môže napadnúť napríklad v budúcnosti aj tvoja deti alebo niekoho tvojho blízkeho.
a takisto nechápem ani to, že ak je naozaj pravda, že ohrozoval aj malé deti, tak čo rodičia tých detí? tiež im ide len o peniaze a obetujú to, že ich dieťa napadne pes, lebo si myslia, že vysúdia vysoké odškodné? prečo to doteraz nikto neriešil, že pes napáda detí a je na miestach kde nemá čo robiť, teda ak je to pravda? prečo aj zakladateľka tejto diskusie to doteraz neriešila, ak videla aký je ten pes agresívny a ak tam často chodí?
mne sa to jednoducho nezdá a máme tu pohľad len jednej strany, minimálne neverím tomu, že ak by pes ohrozoval aj malé deti, že by to ich rodičia nejako neriešili. a takisto si stojím aj za tým, že pred psom sa nemá utekať, to je všeobecne známy fakt.
@d170 ty máš nejaký kurz politickej rétoriky?? Už omielame asi tretí krát to isté, ak bude mať prachy v ruke, môže ísť ďalej. Keď majitelku najprv práskne niekde na miestnom úrade, už sa s ňou na mimosúdnom vyrovnaní asi nedohodne, že? Takže po dohode, môže riešiť čo ďalej, ale nie ona osobne, ona môže iba iniciatívne upozorniť kompetentné orgány, ktoré sú za to platené aby to riešili.
Všeobecne známy fakt je ale bohužial menej ako zákon, ktorý hovorí, že za psa je zodpovedný jeho majitel...
@weeman kurz nemám :d mne ide len o to , že na začiatku si ju podporoval len v tom odškodnení a nič iné si jej neporadil, tak isto aj pár dalších a práve kvôli sebe by ste nemali riešiť len to.
mne sa to celé nezdá, ale o tom zbytočne diskutovať, nakoľko je to len o pocitoch, zbytočne o tom diskutovať, takto sa nedá určiť kto má pravdu
@d170 no vidíš, podla mňa tu vôbec nejde o to, kto má pravdu, lebo to je jasné. Ide o to, ako to vyriešiť čo najlepšie, a ako z toho vytrieskať čo najviac, po všetkých stránkach
@alisiatko ty si jebnuta, alebo neovladas matiku? Od nej chces pytat 150 euro, ale keby to riesis cez policiu tak dostane pokutu 80 euro.. Co si myslis, co si asi vyberie?
Ak si bola na pohotovosti a nemas ziaden posudok od lekara, fotku, protokol, nic..., ze ta uhryzol pes, tak ta policajti akurat tak vysmeju a majitelka psa tiez.
@alisiatko Popri psovi čo nepoznáš nabudúce neprebiehaj...je lepšie spomaliť. Aj malý sídliskový potkaník na vodítku ťa môže pohrýzť keď okolo neho prebehneš. Ten pes nemusí byť ani agresívny alebo nevychovaný prebehlo okolo neho páru ľudí a zľakol sa. Tým netvrdím že si na vine ale je lepšie vyhnúť sa dieram v ruke ako potom pýtať od niekoho odškodné.
Ak vravíš že to nieje nič vážne 150€ mi príde prehnané. Za ten zápas by som ešte pochopil ale pýtať peniaze za to že to neohlásiš na polícii je si myslím tesne za hranicou vydierania.
Som lenivý a nechce sa mi čítať komenty predomnou ale môj názor je že si vypýtaj odškodné 200€ a ak si otvorí ústa tak sa povyhrážaj úradmi nech jej zhabú aj "rodný list" ..
určite to rieš, tí majitelia psov začínajú byť čím dalej tým viac drbnutí, ja tiež keď chodím behať, tak niekedy mám chuť mať v jednej ruke slzák, lebo tie psiská ma už viackrát ohrozovali a to ani nehovorím ako musím dávať pozor, aby som nestúpil do nejakého z ich hovien, dementom by som psov zakázal úplne...
@fxx vravím, aj mňa pohrýzlo x psov a bola som ticho, nevolala som políciu ani nežiadala peniaze. A mám príliš veľa skúsenosti zo psami, takže neberiem za pravdu, že ten pes len tak k nej prišiel a pohrýzol ju. A je iné, keby ona dala 80 éčok za ten zápas či čo. Ale ona ich len mala dostať. Takže logicky žiadnu finančnú stratu neutrpí. A ak by volala políciu, ešte nakoniec by dali možno toho psa aj utratiť...
Inak ale toto nechápem napr. tam kde bývam ja je sídlisko a hned kusok je pole,luka aj les...a tý ludia nie aby išly zo psom tam ale oni chodia po Hájovkách a meste...ved pre toho psa je lepšie ked je niekde v prírode ako medzi barákmi a určite aj pre toho človeka...navyše tie hovná na chodníkoch...akože pár ludí tam chodí na tu luku a blízko toho lesa...ale veľa ludí má psov a je žalostne málo ludí čo tam chodia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
môžeš mať z toho x problémov,a ešte ked prídeš o peniaze lebo nemožeš hrať,tak by som nahradu určite žiadal.
ak máš ale pocit, že je ten pes nebezpečný a ohrozuje aj ostatných, tak by si to mala riešiť cez políciu a cez úrady, aby sa zamedzilo tomu, že ten pes niekomu ublíži, napríklad aj malému decku.
to, že urobíš sama chybu, že utekáš pred psom a ešte chceš aj odškodné je sebecké riešenie ktoré nič nevyrieši, len ty tak využiješ to, že ťa ten pes uhryzol, budeš mať za to peniaze, ktoré nevyriešia ani tvoju hlúposť, že pred ním utekáš a v prípade že je naozaj ten pes agresívny, tak nezamedzia tomu aby sa toto alebo ešte niečo horšie nestalo dalším..
Povedz jej že ak ti nedá odškodné tak to nahlásiš na polícii (tá to uzevre ako priestupok a dostane pokutu) a podáš na ňu žalobu na súd o odškodné
ja som tam nebola, takže neviem, že či je naozaj pravda, že ten pes ohrozuje aj ostatných, ak áno, tak to treba riešiť cez miestny úrad a môže byť tomu psovi napríklad zakázaný pohyb po verejných priestranstvách bez košíka.
ak chceš, mohol by si sa súdiť, pochybujem, že by ti súd uznal všetky hlúposti, ktoré by si mal vyčíslené v snahe čo najviac za tom zarobiť a to už nehovorím o tom, koľko by ťa to stálo času a koľko by to trvalo pri našom súdnom systéme. a aj tak mi to príde chrapúnske, snažiť sa z takej situácie vytrieskať čo najviac peňazí, lebo to nič nerieši...
@d170 ak sa po mne niečo rozbehne a ja nemám v ruke nič čím by som ho mohol ovaliť, zapichnúť, alebo zastreliť, tak prirodzená reakcia je útek, čo je na tom nenormálne??? Čo nič nerieši? Pes okamžite na odstrel, a všetky súdne popoťahovačky poslúžia na to, aby si majitel uvedomil, že proste nemôže psa nechať len tak niekde pobehovať. Chrapúnske je nechať pobehovať psisko kde sú ludia, a ešte k tomu decká. Keď je to nejaká bytová prachovka, povedzme, ale vlčiak???
ale ži si v svojom svete a myslí si to dalej a takisto aj to, že by si za to zaškrabnutie dostal vysoké odškodné.
a ak by ti naozaj išlo o to, aby sa také niečo nestálo napríklad deckám, tak by si jej radil aby to riešila cez políciu alebo miestny úrad, nie aby zhrabla odškodné a pes nadalej ohrozoval ostatných.
Skôr ma prekvapil tvoj prístup, to je všetko.
Polícia by dala pravdepodobne len pokutu, respektíve by to posunula na miestny úrad a ten by dal majiteľke pokutu a mohol by jej aj zakázať chodiť po verejných priestranstvách s tým psom napríklad bez náhubku.
Mňa len naštvala tvoja reakcie a reakcia ostatných, ktorí jej radia aby ju vydierala tým že to oznámi a aby zhrabla odškodné. lebo toto nič nerieši a ak jej tak radíte, tak ten agresívny pes bude dalej ohrozovať okolie a môže sa stať aj Vám, že na to doplatíte. A o tom, že keby Vás uhryzol, tak z toho vysúdite veľa peňazí, tak o tom môžete len snívať, U nás to tak naozaj nefunguje.
jediná cesta ako to nejako riešiť aby neohrozovala tým psom ostatných je cez miestny úrad, ak by si zavolal policajtov, tak oni to riešiť nebudú, posunú to len na miestny úrad.
a súhlasím s @d170 ...
dobre, že ste boli behať, ale myslím, že každý človek vie, že keď beží okolo psa tak má aspoň spomaliť...nikdy nevieš čo sa môže v hlave psa udiať
ale aj tak nechápem, že jej radíš len to odškodné a nie aj nejaké iné kroky, lebo je možné, že to odškodné nič nevyrieši a ten pes môže napadnúť napríklad v budúcnosti aj tvoja deti alebo niekoho tvojho blízkeho.
a takisto nechápem ani to, že ak je naozaj pravda, že ohrozoval aj malé deti, tak čo rodičia tých detí? tiež im ide len o peniaze a obetujú to, že ich dieťa napadne pes, lebo si myslia, že vysúdia vysoké odškodné? prečo to doteraz nikto neriešil, že pes napáda detí a je na miestach kde nemá čo robiť, teda ak je to pravda? prečo aj zakladateľka tejto diskusie to doteraz neriešila, ak videla aký je ten pes agresívny a ak tam často chodí?
mne sa to jednoducho nezdá a máme tu pohľad len jednej strany, minimálne neverím tomu, že ak by pes ohrozoval aj malé deti, že by to ich rodičia nejako neriešili. a takisto si stojím aj za tým, že pred psom sa nemá utekať, to je všeobecne známy fakt.
Všeobecne známy fakt je ale bohužial menej ako zákon, ktorý hovorí, že za psa je zodpovedný jeho majitel...
mne sa to celé nezdá, ale o tom zbytočne diskutovať, nakoľko je to len o pocitoch, zbytočne o tom diskutovať, takto sa nedá určiť kto má pravdu
Ak si bola na pohotovosti a nemas ziaden posudok od lekara, fotku, protokol, nic..., ze ta uhryzol pes, tak ta policajti akurat tak vysmeju a majitelka psa tiez.
Ak vravíš že to nieje nič vážne 150€ mi príde prehnané. Za ten zápas by som ešte pochopil ale pýtať peniaze za to že to neohlásiš na polícii je si myslím tesne za hranicou vydierania.
celý PrifUK videl ako vyzerá pohryzený pes
ale dotyčná pohoršuje už len tým že žije, tu o nič nejde
a k teme:
ocividne je to velmi vazne, ked uz rozmyslas nad tym, ako z toho co najviac vytrieskat
pritom tí ľudia porušujú zákon
a potom nariekajú, ak ich poľovníci zastrelia
kde sú poliši, keď po verejných priestranstvách voľne behajú psi?
to už môžeme dať legálne nosenie zbrane každému od 10 r.