Máte niekto poistenú domácnosť? napríklad ak vlastníte drahé vybavenie a príde povodeň a že je po ňom... bývam pri potoku, ktorý teraz vyzerá síce ako neškodný potôčik, no minulý rok sa tam zdvihla voda, tak že nás skoro vytopilo a nechcem si predstaviť,
@nikolarancikova Nikola, lepšie ti asi budú vedieť poradiť napr. na porada.sk, toto je fórum skôr pre mladých ľudí, ktorí o svojom vlastnom dome väčšinou iba snívajú, nieto aby rozmýšľali ešte o jeho poisťovaní
Podľa môjho názoru by si si však dom mala určite poistiť po skúsenostiach z minulého roka.
Platit poistovni cele roky ... potom pride totalna skoda (na to staci aj par hodin) ... a poistovna sa po obhliadke rozhodne nic nerefundovat, ci uz pre nesplnene podmienky, nezdokladovatelnost majetku, sposob akym skoda vznikla, alebo pre amortizaciu poskodeneho/zniceneho majetku.
to je pravda toto je formu pre mladých, skús si pozrieť napríklad » www.poistenie-domacnosti.sk/,... ja osobne by som zvážil či si ho dať ... radšej si kúp psa alebo si kúp alarm na dom ..
Nemám s tým síce skúsenosti ale vopred by som sa dobre informoval o poisťovniach, ale aj tie najsolídnejšie ťa dokážu obrať.
Koľko prípadov je takých že celý život človek platí a nakoniec to prídu obhliadnuť a povedia ti: ale vy ste nesplnili takú požiadavku a takú požiadavku takže vám nemôžeme preplatiť škodu. Zvlášť na Slovensku to nieje nič nové.
Možno by som radšej ušetril peniaze a investoval do nejakého ´´opatrenia´´ na ochranu pozemku pred prípadnou povodňou.
tak u nas povoden asi nehrozi a vlastne ani nevim ci mame nejake poistenie asi nee aj tak to je zbytocne ... a som rad ze mam na pivo nee este platit poistku
my mame vsetko od nas cez auto a dom poistene v allianz a este sa nam nestalo zeby nas nevyplatili. takze asi lepsie nastudovat riadne zmluvu co ano a co nie ako potom nadavat.
@egon Ok s autom som nemal problemy, vzdy to preplatili. Ale ked nam zatopilo chatu, lebo prisla velka voda tak mali pici a pritom bol dom poisteny aj koli zivlom...
Tak isto sa naposledy zdrahali preplatit uraz co sa stal v rodine, dokonca to uz riesime aj s vedenim poistovne...
Ja keď si predstavím, že poistkou platím prípadné škody, všetky prevádzkové náklady, zisk spoločnosti, tak vravím, v živote nikdy, radšej si peniaze z poistky uložiť a v prípade katastrofy použiť
Samozrejme, že to nie je také jednoduché a tento prístup má jasnú nevýhodu, ale ja si štatistiku moc vážim na to, aby som sa štatisticky pripravil o peniaze.
dikes pozrela som si poradu a aj iné diskusné fóra, našla som kopec názorov pre aj proti, no v mojom prípade som si dala Allianz, vyskúšam a uvidím ako bude v budúcnosti ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Podľa môjho názoru by si si však dom mala určite poistiť po skúsenostiach z minulého roka.
kooperatíva a spol. určite k takýmto poisťovniam nepatrí
poistka ročná okolo 230,-€, ale oplatí sa
Môj názor je, áno poistiť si nehnuteľnosť aj so zariadením. Poisťovne : Allianz, ČSOB poist..
Cenovo to záleží od hodnoty ktorú poisťuješ. Myslím že do 200 EUR / rok by si sa mohla zmestiť aj s novostavbou.
Mam skusenosti
Nemám s tým síce skúsenosti ale vopred by som sa dobre informoval o poisťovniach, ale aj tie najsolídnejšie ťa dokážu obrať.
Koľko prípadov je takých že celý život človek platí a nakoniec to prídu obhliadnuť a povedia ti: ale vy ste nesplnili takú požiadavku a takú požiadavku takže vám nemôžeme preplatiť škodu. Zvlášť na Slovensku to nieje nič nové.
Možno by som radšej ušetril peniaze a investoval do nejakého ´´opatrenia´´ na ochranu pozemku pred prípadnou povodňou.
inak co sa tyka kooperativy uplny suhlas .
Tak isto sa naposledy zdrahali preplatit uraz co sa stal v rodine, dokonca to uz riesime aj s vedenim poistovne...
Samozrejme, že to nie je také jednoduché a tento prístup má jasnú nevýhodu, ale ja si štatistiku moc vážim na to, aby som sa štatisticky pripravil o peniaze.