Idem volit. Hoc mensie zlo, ale idem. Som toho nazoru, ze je to obcianska povinnost. Kto nepojde volit, nech je potom najblizsich 5 rokov ticho a nech sa nestazuje... Kazdy hlas zavazi... Clovek tymto rozhoduje o svojej buducnosti.
nemám 18 rokov takže nie, povinnosť voliť, by mali uzákoniť a bol by pokoj, pojdete, nepojdete?. Kto by nešiel pokuta 100€. Kto by išiel splnil by si občianskú povinnosť.
A čo takto? 18 rokov je minimálna hranica, od ktorej sa predpokladá, že človek je dostatočne zodpovedný, skúsený a podobne na to, aby voliť mohol. A čo ak ten osemnásťročný jedinec, ktorý dosiaľ o politike počul len z veľkej diaľky sa necíti dostatočne zbehlý v problematike na to, aby mohol rozhodovať o osude štátu, pretože takto si ešte nestihol vytvoriť nejaký svoj pevný názor a má pocit, že by mohol byť ľahko ovplyvniteľný, tak radšej počká, kým sa v tom trocha zorientuje ( a nezačne sa o to zaujímať zrovna pred voľbami, pretože nemá zmysel počúvať, ako každý druhých osočuje a seba vychvaľuje) a pôjde voliť až o štyri roky?
myslim si ze toto je portal na zabavu mladych ludi a nie na hadky o politike, 10 na entu diskusii o politike ach uz ma tento bridz prestava bavit ahojte
@mielikki ešte má na to týždeň... čo pri troške chcenia IMO s prehľadom stíha každopádne klobúk dolu pred takým zodpovedným prístupom, kiežby ho mali všetci
@eraser nestíham... teraz je všetko skreslené, a aj tak som si povedala, že ostanem mimo Slovenska.. ale chápeš, celý život som sa o to nezaujímala, nemala som prečo a teraz mám niekoho zvoliť? Podľa čoho, keď o politike viem asi toľkoto:
- na súčasnú vládu sa nadáva = asi nie je dobré ich volit znova
- na pedošlú vládu sa nadávalo = asi nie je dobré ich voliť znova
- tú ešte predtým si nepamätám, lebo to som ešte ani do školy nechodila
- ostávajú novo vzniknuté strany - tie môžu nakecať čokoľvek, ale nik nevie, ako sa nakoniec zachovajú = asi by som to neriskovala
A čo teraz? (Odpoveď:ostanem na intráku a budem sa učiť.. teda snažiť sa učiť)
Sice som dlho plánovala, ale nechce sa mi preto trepat na Slovensko... Či skôr, aj keby som chcela, momentálne som na tom finančne tak zle, že by som nemala ani na cestu, keďže tu žijem už tri mesiace len zo záloh
a akekolvek diskusie o politike nemaju zmysel lebo bud je tu niekto pohorseny nad tym ze nejdes volit alebo ked ides tak ti nadavaju za to koho ides volit...
V prípade že plánuješ byť na soc. dávkach voľ SMER v pripade že si myslíš že každý si občas vypije a si slovenka všetkým iným ako mozgovou kôrou voľ SNS. V prípade že je ti blízka kresťanská morálka a rodina voľ KDH ak si uvedomuješ že peniaze treba najprv zarobiť až potom míňať a chceš byť v živote úspešná(na slovensku) tak SDKU alebo SaS. Ak Ti nevyhovuje prehnaný liberalizmus voľ SDKU ak si liberálna skrz na skrz tak SaS. Ak si maďarskej národnosti a žiješ ešte v časoch uhorska SMK je jasná voľba ak ti vadí SNS aj SMK+žiješ na južom slovensku a chceš mať kľud tak most. Prečo niekto volí HZDS ma nenapadá...ale máš ešte na výber najsociálnejších z SDL, KSS. Fašistickú LSNS a prípadne ďalšie menšie strany ktoré majú minimálnu šancu vôbec na 3%
neviem koho voliť ale viem koho nevoliť, a kto nechem aby vyhral takže sa prvýkrát súčastním na volbách (hoci som na to mala viac možností v minulosti)...
@mielikki tak to chápem... keď to raz človeka nezaujíma, len ťažko sa prinúti pod všetkými tými hrôzami skúškového :/ síce, stále to nie je optimálne riešenie, ale vždy menšie zlo ako odvoliť a nevedieť si to rozumne odôvodniť (strašne sa snažím udržať a nespomenúť v tejto súvislosti voličov jednej nemenovanej ľavicovej strany
Ludia chodte volit , ved je to mozno hodina z vasho zivota a a moze zmenit 4 roky zivota na slovensku...ak zas vyhra fico tak to bude tragedia... chodte volit pravicu ...
podla mna by mohli uzakonit nieco ako PIVINNOST volit, lebo vacsina ludi sa na to s prepacenim vykaka a potom tu len nadavaju ze kto to tam zase v tom parlamente sedi!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
@mielikki ešte má na to týždeň... čo pri troške chcenia IMO s prehľadom stíha každopádne klobúk dolu pred takým zodpovedným prístupom, kiežby ho mali všetci
- na súčasnú vládu sa nadáva = asi nie je dobré ich volit znova
- na pedošlú vládu sa nadávalo = asi nie je dobré ich voliť znova
- tú ešte predtým si nepamätám, lebo to som ešte ani do školy nechodila
- ostávajú novo vzniknuté strany - tie môžu nakecať čokoľvek, ale nik nevie, ako sa nakoniec zachovajú = asi by som to neriskovala
A čo teraz? (Odpoveď:ostanem na intráku a budem sa učiť.. teda snažiť sa učiť)
Sice som dlho plánovala, ale nechce sa mi preto trepat na Slovensko... Či skôr, aj keby som chcela, momentálne som na tom finančne tak zle, že by som nemala ani na cestu, keďže tu žijem už tri mesiace len zo záloh
a akekolvek diskusie o politike nemaju zmysel lebo bud je tu niekto pohorseny nad tym ze nejdes volit alebo ked ides tak ti nadavaju za to koho ides volit...
V prípade že plánuješ byť na soc. dávkach voľ SMER v pripade že si myslíš že každý si občas vypije a si slovenka všetkým iným ako mozgovou kôrou voľ SNS. V prípade že je ti blízka kresťanská morálka a rodina voľ KDH ak si uvedomuješ že peniaze treba najprv zarobiť až potom míňať a chceš byť v živote úspešná(na slovensku) tak SDKU alebo SaS. Ak Ti nevyhovuje prehnaný liberalizmus voľ SDKU ak si liberálna skrz na skrz tak SaS. Ak si maďarskej národnosti a žiješ ešte v časoch uhorska SMK je jasná voľba ak ti vadí SNS aj SMK+žiješ na južom slovensku a chceš mať kľud tak most. Prečo niekto volí HZDS ma nenapadá...ale máš ešte na výber najsociálnejších z SDL, KSS. Fašistickú LSNS a prípadne ďalšie menšie strany ktoré majú minimálnu šancu vôbec na 3%
@grietusha k 11 tak ako som uviedla už vyššie a áno viem ,že sa to dalo vybaviť,ale ... mám to komplikované
» www.birdz.sk/volby2010/...
a v sobotu pôjdem voliť aj normálne do volebnej miestnosti