to co sa deje v Kosove je nehorazne ale rovnako nehorazne bolo srbske obliehanie Sarajeva a masaker civilistov v Srebrenici tam USA ani Nato tiez nezasiahli a nepomohli Bosne preco by teda mali teraz pomahat Srbom?mozno hlupe ale logicke ne?
@hetfield O com hovoris?Akoze preco by teda mali teraz pomahat Srbom?
Vsak tu nejde o to ze usa nepomohli Srbom v kosove proti uck.Srbi by sa kludne obranili aj sami.Tu ide o to ze ked sa Srbi s nimi zacali vysporiadavat tak ich americania zbombardovali.
@hetfield a inak ohľadom tej srebrenici, nebola to genocída, ako sa hovorí, ale len prehnaná pomsta.
Ratko Mladič je na 100% zločinec, ale nie zasa až taký, ako sa o ňom píše.
On yvvraždil LEN mužov a chlapcov v bojaschopnom veku a to preto, lebo nevedel zistiť, ktorí z nich sú tí teroristi, ktorí zasa vyvražďovali Srbov..samozrejme, bol to taktiež zločin a veľký, ale nebola to genocída, lebo nebola to likvidácia celej etnickej skupiny.
Keby vyvraždí aj ženy, deti a starcov, tak by išlo o genocídu.
@opinko je tam vyslovena vycitka ze nezabranili niceniu kostolov mimochodom pokial viem tak Unprofor tam srbskym civilistom dost pomaha hlavne nasi a cesi
@puco90 ja som nepovedal ze to bola genocida ale masakra,genocida bolo obliehanie Sarajeva kde Srbi strielali do kazdeho vratane zien a deti to bola Genocida s velkym G,co sa tyka Chorvatov ty sa spravali este pomerne slusne viem to od kamarata ktori je z Bosny,Chorvati prisli k nim povedali ze maju 24 hodin aby vypadli a odisli,Srbi mali trochu ine metody...
@puco90 Preco to hovoris mne?To co som napisal ze preco by mali pomahat Srbom som iba reagoval na hetfielda pretoze to on dal taku otazku a ja som povedal ze nejde o to ze by Srbom nepomohli ale ze naopak im este ublizili.
@hetfield ale veď v tomto s tebou súhlasím...len ja som narážal na to, že čo sa týka genocíd nemá si čo vyčítať ani jedna, ani druhá strana..a narážal som na genocídy v juhoške celkovo, nielen začiatkom 90tych rokov.
No to neospravedlňuje USA a európskych poskokov...toto čo urobili v Kosove je taktiež zločin. Nikto nemôže zločin ospravedlňovať zločinom, navyše keď ten zločin nemá prakticky nič spoločné s danou situáciou (konflikt s Albáncami je o inom)
No aj tak si myslím, že to čo sa deje v Kosove je len kvôli základni CAMP BONDSTEEL.
Amíci tam chceli mať základňu a vedeli, že pokiaľ sa stiahnu mierové jednotky, tak Srbi budú proti tej americkej základni. Totiž Srbi boli a aj sú proruskí.
Preto dali radšej to územie Albáncom a tak si získali ich sympatie a tým pádom čo budú chcieť Amíci v Kosove, to budú mať. Kosovo je navyše strategické územie.
Ale uvidíš, že za Kosovo bude ešte trpieť celá Európa. Nedávno jeden albánsky politik hovoril, že za pár rokov môže vzniknúť za pár rokov, a že si odtrhnú ešte zo Srbska, Grécka a Chorvátska...ešte aj Chorváti budú roniť krvavé slzy.
A teraz si predstav, keď sa situácia ešte viacej vyhrotí a Albánsko v tomto podporí Turecko...bude z toho riadny konflikt a nie je náhoda, hoci Grécko krachuje, naďaľej zbrojí a momentálne buduje najväčšiu tankovú armádu v EU.
Situácia je vážna a naše rozdielne kultúry sa ocitnú v boji.
Srbi(ale aj ďalší v oblasti) niesu žiadne neviniatka...kritizuješ Američanov ale kto vie čo za zverstvá by sa ešte udiali pár stovák kilometrov od našich hraníc ak by nezasiahli. Juhoslávia je minulosťou a pre nich všetkých bude najlepšie ak sa prestanú šíriť podobné komplexy a skúsia začať na novo. Na príklade Juhoslávie je krásne vidieť kam až vedie nacionalizmus.
vitaj v realite...americania, to je takmer ta najvacsia zberba...pod falosnou zamienkou sa natrepu vsade tam, kde si to mozu dovolit a plynu z toho zisky...a my im este k tomu tlieskame, pustame v televizii ich brakove serialy a potom si kazdy mysli, ze v amerike peniaze z neba padaju, ze kazdy tam zije vo vile jak mojsejova, ze kazdy zasran chodi do skoly vlastnym bavorakom..realita taka ruzova nie je, to vidi ten kto to vidiet chce..
@puco90 Ty si radšej prečítaj ešte raz čo som napísal...Prípadne rovno pouvažuj nad tým čo sa dialo v rokoch 1991-2000(v Juhoslávii, aj vo svete) pretože ti unikajú súvislosti.
sú to dekadentné monštrá kaziace kultúru iných krajín svojim santa clausom, valentínom, halloweenom a podobnými blbosťami..kvoli komu je svetová kríza? USA..kvoli komu je vojna na blízkom východe s tak otrasnými stratami? kvoli USA..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Inak môj postoj je taký, že Srbi a Chorváti si nemajú čo vyčítať.
Vsak tu nejde o to ze usa nepomohli Srbom v kosove proti uck.Srbi by sa kludne obranili aj sami.Tu ide o to ze ked sa Srbi s nimi zacali vysporiadavat tak ich americania zbombardovali.
Ratko Mladič je na 100% zločinec, ale nie zasa až taký, ako sa o ňom píše.
On yvvraždil LEN mužov a chlapcov v bojaschopnom veku a to preto, lebo nevedel zistiť, ktorí z nich sú tí teroristi, ktorí zasa vyvražďovali Srbov..samozrejme, bol to taktiež zločin a veľký, ale nebola to genocída, lebo nebola to likvidácia celej etnickej skupiny.
Keby vyvraždí aj ženy, deti a starcov, tak by išlo o genocídu.
No to neospravedlňuje USA a európskych poskokov...toto čo urobili v Kosove je taktiež zločin. Nikto nemôže zločin ospravedlňovať zločinom, navyše keď ten zločin nemá prakticky nič spoločné s danou situáciou (konflikt s Albáncami je o inom)
No aj tak si myslím, že to čo sa deje v Kosove je len kvôli základni CAMP BONDSTEEL.
Amíci tam chceli mať základňu a vedeli, že pokiaľ sa stiahnu mierové jednotky, tak Srbi budú proti tej americkej základni. Totiž Srbi boli a aj sú proruskí.
Preto dali radšej to územie Albáncom a tak si získali ich sympatie a tým pádom čo budú chcieť Amíci v Kosove, to budú mať. Kosovo je navyše strategické územie.
Ale uvidíš, že za Kosovo bude ešte trpieť celá Európa. Nedávno jeden albánsky politik hovoril, že za pár rokov môže vzniknúť za pár rokov, a že si odtrhnú ešte zo Srbska, Grécka a Chorvátska...ešte aj Chorváti budú roniť krvavé slzy.
A teraz si predstav, keď sa situácia ešte viacej vyhrotí a Albánsko v tomto podporí Turecko...bude z toho riadny konflikt a nie je náhoda, hoci Grécko krachuje, naďaľej zbrojí a momentálne buduje najväčšiu tankovú armádu v EU.
Situácia je vážna a naše rozdielne kultúry sa ocitnú v boji.
Bohužiaľ.
Ich konzumný, vojnový a multikultúrny život by som nechcel žiť ani za všetky peniaze sveta.
Na veľmoci by som sa moc nespoliehal.
Američania zbombardovali tých, ktorí regulérne bojovali proti teroristickej organizácii.
UCK bola teroristická organizácia a MILOŠEVIC nevydal NIKDY príkaz na vyvražďovanie albánskych civilistov.
To boli iba halucinácie amerických politikov.