Neda sa mat jednoznacny postoj. Ako vzdy ide o konkretnych ludi. Napriklad moj otec je polovnik a ma kamarativ polovnikov no poluke vyhradne vtedy kedy ma a v principe je to tak, ze to ma len ako zalubu, cize ma z toho viac vydavkov ako samotneho uzitku nakolko musi zver aj krmit a starat sa o nu potom to vyzera asi tak, ze co su polovnicke oblasti v okoli tak odvsadial v zime zuteka zver do reviru kde poluje moj foter, bo len tam je krmivo pre zver a podobne je to aj u otcovich kamosov. Potom na toto nadavaju.
A vztah k polovnictvu ako cinnosti nemam nejaky dobry, bo mi je luto zvierat ktore zabijaju :- paradox kedze maso jem
Na jednej strane chápem, že keď je zver premnožená, tak sa s tým musí niečo robiť, ale keď vidím fotku, na ktorej stojí poľovník nad mŕtvym vlkom a tvári sa ako pán sveta, že ho porazil pomocou strelnej zbrane, schovaný za kríkom, tak mi je zle.
@r4ptor@hellium Nie je to len o tom premnozeni. Bol som svedkom ako doviezli vlecku bazantov v klietkach. Po jednom ich vyberali vyhodili do vzduchu asi dva metre (nevladali ani lietat) a druhy to do nich sypal z brokovnice. Bola to fakt nechutna zabava.
@r4ptor to je dobrý vtip viac ako polovica polovníkov sú zároveň pytliaci, a v mrazákoch majú toľko mäsa z nelegálne zabitých zvierat, že by sa z toho často celá dedina najedla
poznám pár a viem o čom hovorím, zákon je len zdrap papiera a v lesoch je to niekedy riadny masaker
@baggy pisal som o skutocnych polovnikov, ktori poznaju svoje hranice a prava a konaju legalne ... a s tymi polovnikmi/pytliakmi by uz mal niekto nieco robit, aby s tym skoncili, pripadne za to boli potrestany
@hellium kebybol ten vlk tvojim ulovkom, tak neverim, ze by si si ho neodfotografovala, taky ulovok sa len tak niekomu nepodari (niekomu sa nikdy nenaskytne taka prilezitost) ... a urcite nan nestrielali, len tak z nudy
- Tvária sa že im v lese všetko patrí.
- Tvária sa že to robia kvôli ochrane prírody
- Jazdia po lesoch na džípoch
- Tvária sa že príroda bez nich neprežije
- Robia z toho zábavu. Čo je podľa mňa úchylné.
- Strieľajú aj dravcov
- Pytliačia
- Je ich veľa. Malo by sa to regulovať. Obzvlášť polodementov.
+ Ok beriem máme dosť lesov prečo to nevyužiť ako prirodzený zdroj a občas si nedať nejakú tu divinu, ktorú niekto musí zastreliť.
Zabíjanie zvierat pre zábavu ako hobby? Úchylné a choré. A to mám celkom rád zbrane. Obzvlášť keď to zviera ani netuší že naň mieri zakempený polovník / pytliak a nemá šancu zareagovať a brániť sa.
Ak by išlo o život (ludský) resp o prežitie (zabi ináč zomrieš od hladu) tak by mi to nevadilo.
K premnoženej zvery: čo je to za kravinu? Ludia sú premnožení. V minulosti bolo v lesoch násobne viac zvery a zásluhou ludí už nejeden živočíšny druh vyhynul.
A ešte jedna vec: prechádzka so psom v lese môže skončiť tragicky, a niekedy nielen pre psa. Stáva sa, že na*ebaný chruňo s puškou v lese striela na všetko čo sa pohne, pričom ani nevie čo to je (čo je protizákonné ak sa nemýlim). Ani nie tak medveď ako skôr *ebnutý "polovník" býva najväčšou hrozbou pre turistov v prírode.
@15 Toto nepochopím. Už som stretol vlkov a nedokážem si predstaviť, že kvôli výnimočnosti a kráse okamihu ich strelím, vypchám a kdesi vystavím. Veď ten zastrelený vlk je len smutnou schránkou toho divokého a plachého zvieraťa. A urobiť to preto že môžem?
ak strielaju len pre trofeje a zabavu, tak urcite negativny (nevidim zmysel vo vypchavani vlkov a strielani zvierat koli parohom, to sa tyka hlavne pytliakov a bohacov, co si len kupia povolenky - proste rakusania ked sem chodia lovit)..
ak ide o skutocneho polovnika, ktory ma prirodu ozaj rad, stara sa o nu a parkrat si za celu pracu zobere odmenu vo forme mäsa, ktore sa skonzumuje, tak nevidim na tom nic zle (pride mi humanejsie jest mäso zo zvierata, co cely jeho zivot prezilo na slobode v lese, ako ked zilo niekde vo velkochove hlavne v USA)..
poznam poctivych a slusnych polovnikov, ale aj takych, co za par € rocne si privlastnili cely mestsky revir a drancuju si ho ako sa im zapaci...
že je to choré.... najprv som chcela napísať že sú to kokoti ale naozaj nie všetci, niektorí sa o prírodu naozaj starajú ale tých je podľa mňa málo
a neberiem výhovorku že zvieratá sú premnožené, aj ľudia sú premnožení a za to sa nestrieľajú
a ak chce mať niekto dobrý pocit z toho že ulovil zviera tak nech ho uloví vlastnými rukami
mne sa paci, ked nam pridu v zime na dvor srnky..
no z prispevkov vyssie uz viem preco chodia..smutne...
nemala by sa strielat vysoka zver, ani bazanty...
Keby nestrielali psov, tak by som mal nazor neutralny, ani by som si nevsimal, ze nieco take vobec je. No ako sa stalo par incidentov so psami v mojej blizkosti, tak by som ich sam postrielal..
Sam som polovnik, nebudem sa viac ani k tomu vyjadrovat vidim ze su tu mudrci ktori absolutne nevedia o com polovnictvo je a vyjadruju sa k polovnikom ako bande vrahov.
Skuste si vyskusat ist v zime do hory prikrmovat zver napriklad vy odbornici aj toto robia polovnici, ono to neni len o loveni zveri skoda reci
@25
Ale chuti mi divina, takze som im vdacna a ked uz spravia nejaku trapnu fotku, co s nimi. Aj tak divinu som jedla strasne malokedy zivote, lenze to bolo hrozne dobre. Uz maso vobec nejem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
A vztah k polovnictvu ako cinnosti nemam nejaky dobry, bo mi je luto zvierat ktore zabijaju :- paradox kedze maso jem
Cez zimu žiadna starost o zveri, žiaadne prikrmovanie a cez sezonu len chodia a strielajú...
Zachádza to tak daleko že uzatvarajú vstupy do hôr aj pre turistov !!!
Uvidíme ako sa dalej pohne tento náš národný boj ....
poznám pár a viem o čom hovorím, zákon je len zdrap papiera a v lesoch je to niekedy riadny masaker
- Tvária sa že im v lese všetko patrí.
- Tvária sa že to robia kvôli ochrane prírody
- Jazdia po lesoch na džípoch
- Tvária sa že príroda bez nich neprežije
- Robia z toho zábavu. Čo je podľa mňa úchylné.
- Strieľajú aj dravcov
- Pytliačia
- Je ich veľa. Malo by sa to regulovať. Obzvlášť polodementov.
+ Ok beriem máme dosť lesov prečo to nevyužiť ako prirodzený zdroj a občas si nedať nejakú tu divinu, ktorú niekto musí zastreliť.
Ak by išlo o život (ludský) resp o prežitie (zabi ináč zomrieš od hladu) tak by mi to nevadilo.
K premnoženej zvery: čo je to za kravinu? Ludia sú premnožení. V minulosti bolo v lesoch násobne viac zvery a zásluhou ludí už nejeden živočíšny druh vyhynul.
A ešte jedna vec: prechádzka so psom v lese môže skončiť tragicky, a niekedy nielen pre psa. Stáva sa, že na*ebaný chruňo s puškou v lese striela na všetko čo sa pohne, pričom ani nevie čo to je (čo je protizákonné ak sa nemýlim). Ani nie tak medveď ako skôr *ebnutý "polovník" býva najväčšou hrozbou pre turistov v prírode.
Toto je vrchol stupídnosti a úchylnosti.
Nie je to pre mňa o zabíjaní zvierat, ale o celej disciplíne za tým, o znalosti pracovať so zbraňou zodpovedne a o návrate k niektorým inštinktom.
ak ide o skutocneho polovnika, ktory ma prirodu ozaj rad, stara sa o nu a parkrat si za celu pracu zobere odmenu vo forme mäsa, ktore sa skonzumuje, tak nevidim na tom nic zle (pride mi humanejsie jest mäso zo zvierata, co cely jeho zivot prezilo na slobode v lese, ako ked zilo niekde vo velkochove hlavne v USA)..
poznam poctivych a slusnych polovnikov, ale aj takych, co za par € rocne si privlastnili cely mestsky revir a drancuju si ho ako sa im zapaci...
a neberiem výhovorku že zvieratá sú premnožené, aj ľudia sú premnožení a za to sa nestrieľajú
a ak chce mať niekto dobrý pocit z toho že ulovil zviera tak nech ho uloví vlastnými rukami
V porovnaní s inými je táto fotka ešte celkom slušná.
no z prispevkov vyssie uz viem preco chodia..smutne...
nemala by sa strielat vysoka zver, ani bazanty...
Skuste si vyskusat ist v zime do hory prikrmovat zver napriklad vy odbornici aj toto robia polovnici, ono to neni len o loveni zveri skoda reci
Ale chuti mi divina, takze som im vdacna a ked uz spravia nejaku trapnu fotku, co s nimi. Aj tak divinu som jedla strasne malokedy zivote, lenze to bolo hrozne dobre. Uz maso vobec nejem.
» www.hunting.sk/polovnictvo-nie...