skôr naopak ked neviem nejaké slovíčko v nemčina tak ho poviem v angličtine ale väčšinou sa mi to podarí..niektoré slová sú rovnaké alebo veľmi príbuzné
jediné, čo viem o spojení nemčina-angličtina povedať je to, že nemčinu som sa učila skôr ako angličtinu a bola oveľa zložitejšia. ale zasa, niektoré slovíčka sa podobajú, takže mi to možno aj učenie angličtiny uľahčilo, ale to ťažko posúdiť, angličtina je sama o sebe dosť ľahký jazyk.
a plietlo sa mi to len vtedy, keď sme boli v nemecku alebo sme mali nemcov doma, lebo sme sa bavili s jedným tak, s druhým tak a miešalo sa mi to len vtedy.
@chidori no, to neviem, či priamo z nemčiny (a skôr by som povedala, že fúra anglických slov pochádza z latinčiny, ktorá sa tam dostala skrz francúzštinu (Normani) ), ale zo severogermánskych jazykov isto, keď si k nim kedysi chodili Vikingovia na výlety
(pozn. Normani, čiže obyvatelia Normandie boli síce Germáni, ale ako sa usídlili na severe Francúzska, tak veľmi rýchlo pochytili ich jazyk a rozprávali tak)
nemčinu som sa začal učiť skôr a bola dosť náročná potom sa mi angličtina zase zdala ľahká, takže pomohla asi jedine v tom, že ostatné jazyky mi prídu teraz ľahšie oproti nemčine.
som rodená angličanka a vravím že je to mierne mýlenie sa ale nemčinu sa učím 4 roky a myslím že keď preberiete základy tak je to už ľahké a prestane sa vám to mýliť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
SCHNELL!
no a odpoved u mna..je málo..väčšinou nie...
Ale zase aj ma vie zmýliť..lebo anglické r a francúzke r :S
(pozn. Normani, čiže obyvatelia Normandie boli síce Germáni, ale ako sa usídlili na severe Francúzska, tak veľmi rýchlo pochytili ich jazyk a rozprávali tak)
V ničom mi nepomáha...