Ahoj. Potrebujem poradiť. Kamarátke sa rozvádzajú rodičia a ja absolútne neviem čo robiť. Neviem ako ju rozveseliť, hlavne býva 7 km odo mňa takže na mojom sídlisku ani nezostáva, takže ju ani nemôžem zavolať ku mne. Nedá sa ju ani vytiahnuť von
On by s tým ani nebol problém, autobusy u nás chodia každé 2 hodiny, len rodičia ju neradi ku nám na sídlisko púšťajú ( hej aj taký existujú, aj keď má 16), a vonku vôbec nechce chodiť, ani keď za ňou prídem, vraj lebo sa hanbí , lebo to u nich vie celá dedina... Potrebujem jej len zlepšiť deň a nápady mi dochádzajú.
Ako chápem že z toho moze byt nestastna, ale az do takejto miery? Myslím že môže byť rada že jej rodičia vydržali až do jej 16tich spolu, veď to je úplne super. A v 16 by už mohla pochopiť, že také veci sa dejú a nebudú spolu na silu ostávať v manželstve, keď majú nezhody. Či ona to nevidí? Ja keď som v 5tich počula hádku svojich rodičov tak mi bolo úplne jasné, že to bude najlepšie pre všetkých keď nebudú spolu.
A čo ja viem skús jej povedať, že možno z toho ešte nakoniec aj ona "vyťaží" akože čo ja viem, ju to podľa mňa prejde aj samé, veď musí pochopiť rozumné argumenty... Alebo možno je smutná z niečoho iného a ten rozvod je len zámienka, mne to príde dosť prehnane byť v takom veku z toho až takto nešťastny že nechodím von...
Počkaj... čo? Ona nechce chodiť vonku, lebo sa hanbí, že sa jej rodičia rozvádzajú? Veď neni ani prvá ani posledná. Ja viem, že každý sa s tým vyrovnáva inak, ja som mala 9 keď sa ocko rozviedol a teraz každý deň ďakujem Bohu za ten rozvod. Nič lepšie sa mojej rodine ani stať nemohlo.
Kamarátke povedz, že nech to nerieši až takto, veď má 16. A nemusíš ju stále ťahať na sídlisko abo tak, zavolajte si cez skype, alebo niečo podobné.
Argumenty, ktoré tu píšete sú racionálne, ale brať ju ako celok mi príde naozaj zlé. K človeku pristupovať ako k jednotlivcovi , hlavne pokiaľ je citlivý ako ona. Je mi jasné, že by som mohla použiť tieto argumenty, ale v mojom záujme je rozveseliť ju a nie povedať jej, že jej reakcie sú neprimerané a má sa s tým zmieriť. Napriek tomu ďakujem za snahu pomôcť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A čo ja viem skús jej povedať, že možno z toho ešte nakoniec aj ona "vyťaží" akože čo ja viem, ju to podľa mňa prejde aj samé, veď musí pochopiť rozumné argumenty... Alebo možno je smutná z niečoho iného a ten rozvod je len zámienka, mne to príde dosť prehnane byť v takom veku z toho až takto nešťastny že nechodím von...
Kamarátke povedz, že nech to nerieši až takto, veď má 16. A nemusíš ju stále ťahať na sídlisko abo tak, zavolajte si cez skype, alebo niečo podobné.