Veľmi ma nezaujíma, že čo sa stane, keď ma prejde vlak - viem si to predstaviť oveľa lepšie ako to, čo sa stane počas prirodzenej smrti (napr. v spánku) alebo po predávkovaní heroínom. Predávkovanie psychedelickými drogami (napr. LSD) by mohlo byť tiež zaujímavé.
Smrť mi okrem informácií o smrti nemá čo poskytnúť. Tak z toho chcem vyťažiť čo najviac.
ja kebyze mam zomriet, tak by som pri tom chcela zazit nieco, co som este nezazila a nikdy som sa neodvazila.. napriklad by som skocila z lietadla a snazila si to namierit..co ja viem.. na washingtonsky kapitol, alebo tak... jedna z veci, ktore moze smrt ponuknut - splnis si sen. chvilkovy pocit radosti. nesnivala som nikdy, ze zistim, ake je to umierat na predavkovanie sa heroinom.. a dalsia vec, co ma napada - posmrtne dobrodruzstvo s @popolcek - om? (skor pre pansku cast populacie)
stále uvažujem nad tým, aký to má byť prejav... niečo ako smútočný na pohrebe či ako? alebo niečo na spôsob svadobného, kedy poverený rečník spomenie historku o tom, ako sa mladomanželia stretli vďaka osudu, ktorý ich spojil, keď jediná iskra spod kolies vlaku zlúčila ich strachom rozbúšené srdcia - mladého rušňovodiča a dovtedy nešťastnej panny, a následne vďaka tejto takmer nešťastnej udalosti sa ich životy zmenili k lepšiemu vďaka láske a znovunájdenému zmyslu života?
@alpynus lisilo by sa to tym, ze za normalnych okolnosti by ma nic neprinutilo urobit ten krok a vyskocit z lietadla. ale keby som chcela zomriet, tak by mi to hadam problem nemalo robit. a preco na washingtonsky kapitol? to som dala iba ako priklad. ale nie je pekne, ked aspon svojou smrtou sa stanes priekopnikom v niecom novom, doposial neobjavenom?
@alpynus novy sposob samovrazdy a poskodzovania verejnych budov. ak si vyberies vhodny objekt na nalet, mozno by to mohol byt aj tvoj posledny symbolicky odkaz ludstvu. zda sa mi to byt zaujimavejsi sposob..
keby si vybral aspon kokain, nech to ma nejaku uroven.. ale heroin? taky humus? (nie zeby som mala osobne skusenosti)
Nejaký odkaz ľudstvu by to bol, ale pravdu povediac, tú budovu by museli aj tak len asi opraviť a ostatní by si maximálne povedali, že aký hlupák sem skočil. A mali by pravdu.
Nie som odborník na kokaín, ale je to skoro len stimulant. Predávkovaním by mi asi len zlyhalo srdce a krvný obeh. Heroín je narkotikum, asi by som sa dostal ihneď do stavu nejakej príjemnej narkózy a potom... už neviem.
@alpynus ide o to, zeby si zazil nieco, co by si zazit chcel a dovtedy sa neodvazil. nemusi to byt len skok na budovu, hocico. a to by mi bolo jedno, co by si o mne pomysleli. uz by som bola mrtva. myslim, ze ziaden samovrah sa nezamysla nad tym, co si o nom budu mysliet ti, ktori ho budu odpratavat alebo ktori budu po nom opravovat skody.
no ale predstav si, ze skocis nahy z lietadla a budes mat iba niekde napisane alebo priviazany transparent rather go naked than wear fur. to uz by malo nieco do seba alebo podobne (toto bol zasa iba priklad, neber ma opat doslovne)... skratka, co som tym chcela povedat.. ze aj smrtou mozes zanechat nejaky odkaz. a tiez si mozes splnit to, co si sa nikdy neodvazil. ak by som bola odsudena na smrt, radsej by som si zvolila takuto cestu.
a k tym drogam.. to radsej nekecam, aby som nekecala nezmysly
No ok - ale pýtam sa preto, že prečo je nutné pri tom hneď aj zomrieť? Však môžeš skočiť nahá napr. z nahá lietadla aj s padákom a nemusíš pritom nutne zomrieť. Pričom by si si sen skočiť z lietadla nahá splnila (niekde som videl borcov, čo skutočne skáču nahí z padáka ). A budeš vedieť, že aké to je skočiť nahá z padáka. Či ty pri tom nutne potrebuješ aj zomrieť?
Kdežto to, čo by som chcel ja - zomrieť prirodzenou smrťou alebo predávkovaním - tak to je neopakovateľné, jedinečné, pretože je to vždy späté len so smrťou. Nedá sa prirodzene zomrieť a ani predávkovať a zároveň zostať na žive (pokiaľ nebol náhodou Ježiš alebo pod.).
@alpynus lebo ja napriklad by som nikdy dobrovolne z lietadla neskakala. mam strach z vysok. no ak by som planovala zomriet, tak by mi to bolo jedno. a nie, nechcem to vyskusat tak, zeby som si nasadla do lietadla a ten strach prekonala. taku potrebu nemam. no ak by som mala uz nejako zomriet, tak taketo male osobne vitazstvo spojene zo zazitkom by bolo fajn.
(to skutocne? a ja som to len tak tresla do vetra birdzovskeho)
inokedy by ma to nenapadlo. len ak by som bola uz v tom stave, ze sa zomriet urcite chystam.
Ale prečo sa pýtať, že práve musím nejak zomrieť - akým spôsobom? Veď sme predsa všetci smrteľné bytosti, my nejak aj teraz vieme, že zomrieme. Ale nikto nás predsa nenúti, že kedy máme zomrieť. Aj prirodzená smrť sa dá oddialiť. To, čo vravíš ty, je kvázi samovražda. Och, nie. Práve som si uvedomil, že pokiaľ nás niekto nezabije, tak zomrieme zvláštnym druhom samovraždy. Desivé. Okrem toho, že nemôžeme nikdy v žiadnom prípade spoznať objektívne platné poznatky reálneho sveta, je do ďalší čudný paradox bytia.
@alpynus samozrejme, ze hovorim o samovrazde. o samovrazde je cela tato diskusia. a preto hovorim ze musim nejak zomriet, lebo ak by som nemusela, tak by som sa inac k samovrazde pravdepodobne nedohnala.
vidis aka myslienka! a takto skoro rano!
preco sa podla tejto tvojej gnozeologickej teorie neriadia nasi profesori? privitala by som takuto zmenu.
Ach, asi si úplne nerozumieme. Pozri - ty si vyberáš niečo, čo je opakovateľné. Kedykoľvek môžeš zoskočiť z padáku a zostať žiť. Pretože nikdy presne nevieš, že kedy presne zomrieť. Čiže sa nemusíš zabiť do určitého časového okamihu - nikto ťa nenúti. Ľubovoľný orgán z tela sa v princípe dá nahradiť. Čiže môžeš kedykoľvek spraviť akýkoľvek opakovateľný proces. Ale neopakovateľný proces môžeš spraviť jedine vtedy, keď sa rozhodneš zomrieť. Preto ja osobne by som radšej zomrel neopakovateľným spôsobom, nie opakovateľným. Ale buď som už totálne mimo alebo je to príliš veľká abstrakcia, asi. Alebo ani jedno z toho.
ja ta chapem. ty chces vlastne povedat, ze neide o to, co je predtym, ale o to, co sa pri umierani ovplyvnit neda. o samotny akt umierania, takze ak by som napisala, ze tuzim zomriet napichnutim na hlavu sochy slobody, bolo by lepsie?
(pochopila som ta spravne?) tak ci onak, ja by som chcela radsej prezit nieco take ako som opisovala vyssie tesne pred smrtou ako skumat pomaly priebeh toho umierania. aj ked je to neopakovatelne, no pre mna nijako neuzitocne, nijako mi to moj ostavajuci cas nezlepsi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Chcel by som predovšetkým zistiť, ako prebieha prirodzená smrť alebo smrť po predávkovaní tvrdými drogami, napr. opiátmi, napr. heroínu.
Zomrieť môžem v tomto živote asi len raz, preto určite neskočím ako hlupák pod vlak, naplánujem si smrť lepšie.
Aspoň zdanlivo zistím, že "ako to je".
Veľmi ma nezaujíma, že čo sa stane, keď ma prejde vlak - viem si to predstaviť oveľa lepšie ako to, čo sa stane počas prirodzenej smrti (napr. v spánku) alebo po predávkovaní heroínom. Predávkovanie psychedelickými drogami (napr. LSD) by mohlo byť tiež zaujímavé.
Smrť mi okrem informácií o smrti nemá čo poskytnúť. Tak z toho chcem vyťažiť čo najviac.
Ja som kedysi písal prejav na pohreb neoblúbeného obyvatela obce. Len tak pre nostalgiu. A ty si radšej niečo napíš sám...
Je to vec priorít.
Ale skočiť z lietadla môžeš aj bez toho, aby si musela zomrieť, nie?
A čím by sa skok na "washingtonský kapitol" líšil od skoku za zem? Menilo by to na smrti niečo?
Ale veľmi podarené boli napríklad príhovor trénera pred zápasom či prejav na začiatku Veľkej francúzskej revolúcie
Skočiť na nejakú budovu a zomrieť pri tom je nejaký priekopnícky objav? Čo sa tým objaví?
keby si vybral aspon kokain, nech to ma nejaku uroven.. ale heroin? taky humus? (nie zeby som mala osobne skusenosti)
Och aký pekný cynický rozhovor.
Nejaký odkaz ľudstvu by to bol, ale pravdu povediac, tú budovu by museli aj tak len asi opraviť a ostatní by si maximálne povedali, že aký hlupák sem skočil. A mali by pravdu.
Nie som odborník na kokaín, ale je to skoro len stimulant. Predávkovaním by mi asi len zlyhalo srdce a krvný obeh. Heroín je narkotikum, asi by som sa dostal ihneď do stavu nejakej príjemnej narkózy a potom... už neviem.
no ale predstav si, ze skocis nahy z lietadla a budes mat iba niekde napisane alebo priviazany transparent rather go naked than wear fur. to uz by malo nieco do seba alebo podobne (toto bol zasa iba priklad, neber ma opat doslovne)... skratka, co som tym chcela povedat.. ze aj smrtou mozes zanechat nejaky odkaz. a tiez si mozes splnit to, co si sa nikdy neodvazil. ak by som bola odsudena na smrt, radsej by som si zvolila takuto cestu.
a k tym drogam.. to radsej nekecam, aby som nekecala nezmysly
No ok - ale pýtam sa preto, že prečo je nutné pri tom hneď aj zomrieť? Však môžeš skočiť nahá napr. z nahá lietadla aj s padákom a nemusíš pritom nutne zomrieť. Pričom by si si sen skočiť z lietadla nahá splnila (niekde som videl borcov, čo skutočne skáču nahí z padáka ). A budeš vedieť, že aké to je skočiť nahá z padáka. Či ty pri tom nutne potrebuješ aj zomrieť?
Kdežto to, čo by som chcel ja - zomrieť prirodzenou smrťou alebo predávkovaním - tak to je neopakovateľné, jedinečné, pretože je to vždy späté len so smrťou. Nedá sa prirodzene zomrieť a ani predávkovať a zároveň zostať na žive (pokiaľ nebol náhodou Ježiš alebo pod.).
(to skutocne? a ja som to len tak tresla do vetra birdzovskeho)
inokedy by ma to nenapadlo. len ak by som bola uz v tom stave, ze sa zomriet urcite chystam.
Ale prečo sa pýtať, že práve musím nejak zomrieť - akým spôsobom? Veď sme predsa všetci smrteľné bytosti, my nejak aj teraz vieme, že zomrieme. Ale nikto nás predsa nenúti, že kedy máme zomrieť. Aj prirodzená smrť sa dá oddialiť. To, čo vravíš ty, je kvázi samovražda. Och, nie. Práve som si uvedomil, že pokiaľ nás niekto nezabije, tak zomrieme zvláštnym druhom samovraždy. Desivé. Okrem toho, že nemôžeme nikdy v žiadnom prípade spoznať objektívne platné poznatky reálneho sveta, je do ďalší čudný paradox bytia.
vidis aka myslienka! a takto skoro rano!
preco sa podla tejto tvojej gnozeologickej teorie neriadia nasi profesori? privitala by som takuto zmenu.
bytie ma velmi vela paradoxov.
Ach, asi si úplne nerozumieme. Pozri - ty si vyberáš niečo, čo je opakovateľné. Kedykoľvek môžeš zoskočiť z padáku a zostať žiť. Pretože nikdy presne nevieš, že kedy presne zomrieť. Čiže sa nemusíš zabiť do určitého časového okamihu - nikto ťa nenúti. Ľubovoľný orgán z tela sa v princípe dá nahradiť. Čiže môžeš kedykoľvek spraviť akýkoľvek opakovateľný proces. Ale neopakovateľný proces môžeš spraviť jedine vtedy, keď sa rozhodneš zomrieť. Preto ja osobne by som radšej zomrel neopakovateľným spôsobom, nie opakovateľným. Ale buď som už totálne mimo alebo je to príliš veľká abstrakcia, asi. Alebo ani jedno z toho.
(pochopila som ta spravne?) tak ci onak, ja by som chcela radsej prezit nieco take ako som opisovala vyssie tesne pred smrtou ako skumat pomaly priebeh toho umierania. aj ked je to neopakovatelne, no pre mna nijako neuzitocne, nijako mi to moj ostavajuci cas nezlepsi.
OK, zomrieť napichnutím na hlavu sochy slobody je neopakovateľný proces, to už znie lepšie. Proti gustu žiaden dišputát.