Ahojte, mám doma 4 mesačné šteniatko-fenku, krizenec zlatého retrievera a kokerspaniela. Chcem ju naučiť na vôdzku, ale zakaždým, keď jej ju pripnem, ľahne si a nechce sa pohnúť, ani na povel, ani za pamlskom. Úplne sa zatne. Neviete čo mám robiť?
Normálne si počkaj, proste ukáž, že ty si tam "šéf" a ten pes musí počúvať teba a nie ty jeho. Jeho to prejde a skús nájsť nejaké miesto kde sa je vo svojom prostredí. Napríklad ak máš psa vnútri tak ho najprv pripínaj na vôdzku dnu a potom až choď von.
Môj pes bol v 3-4 mesiacoch tiež trochu ešte lenivý vonku, ľahol si vonku a nedalo sa s ním pohnúť, po čase ho to prešlo. Vek na cvičenie v pohode, môžeš skúsiť cvik k ľavej nohe a chodenie postupne popri, niečo viac k tomu tak aj PM A pamlsok dávať pred psa aby išiel za ním, nie niečo čo je zvyknutý že si to zoberie lebo musí ale fakt voňavé alebo obľúbenú hračku, denne im stačí 30-60 minút cviku, viac nie, keďže im rastu kosti atď
Skúšať, skúšať, skúšať a v podstate ukázať mu, že keď ideme, tak ideme a hádzanie sa o zem nebudem tolerovať (čo samozrejme neznamená, že ho budem vláčiť za sebou jak handrovú bábiku a zoderiem mu labky), zdravá sebaistota, lákavá odmena, forma hry, toto všetko keď človek skĺbi dokopy, je len otázka času, kedy chlpáč pochopí, jak na to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme