cc, zajtra píšem písomku z výrazov no a jediné čo by som potreboval by bolo aby mi niekto skontroloval cvičenia. Ak sa niekto nájde tak tu je jeden z príkladov: (a2 - 4a) * a/a2-16
mne z toho vyšlo a/4
ok, tak ako uz viem ze to mam chybne a nie a2/a+4 sa upravit neda.A inak ako by si vyriesil c-1/c+1 * (-2)
PS: (-2) uz nie je v menovateli ale ako samostatne
a je správne ten tvar, lebo ak áno tak je to tak ako som napísal. Môžeš si veci hádať aj do online kalkulátora, len pozor na chyby v zadaní a niekedy to vyhadzuje zbytočne zložité alternatívy » www.wolframalpha.com/widget/widgetPo... Algebraic Expressions Calculator&theme=blue&i0; (c-1)/(c+1)*(-2)&podSelect;=&includepodid=Input&includepodid=Result&podstate=Result__Step-by-step solution&showAssumptions=1&showWarnings=1
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
je to ((a^2-4a)*a)/(a^2-16)?
PS: (-2) uz nie je v menovateli ale ako samostatne
Inak nemám rád také príklady, kde sa poriadne nič nedá spraviť.
» www.wolframalpha.com/widget/widgetPo... Algebraic Expressions Calculator&theme=blue&i0; (c-1)/(c+1)*(-2)&podSelect;=&includepodid=Input&includepodid=Result&podstate=Result__Step-by-step solution&showAssumptions=1&showWarnings=1