Nakoľko sa mi začina džubať moja Casio fx-82ES si začinam vyberať niečo nove Chcel by som nejaku lepšiu, podmienkou je aby počitala derivacie, integraly, počitanie vo vzorcoch, prevody čiselných sústav, rovnice, možu byť aj nerovnice atď. Možete mi
@stormmast3r ale to potom pomaly ani matematika nie je toto . Ja mám obyčajnú kalkulačku, čo som vyhral na ZŠ a v škole ju používame minimálne. Ako tak rozmýšľam, naposledy sme ju použili, keď sme dostali nepekné číslo pod odmocninou a chceli sme približne vedieť výsledok. Inak všetko nechávame ako odmocniny s takým číslom, ktoré sa nedá čiastočne odmocniť.
hlavne nech to nie je ziadna graficka, s tou by ta nepripustili na skusky (ani matury)... osobne odporucam nejaku z rady casio, kvalita za prijatelnu cenu... ja mam casio fx-991ES a nemozem sa stazovat... cena sa pohybovala okolo 23-30€ myslim, zalezi z akeho obchodu (tie rozdiely v cenach su celkom slusne, co obchod to ina suma, najhorsie je natom asi autorizovana predajna casio, tam pytaju najviac )... kazdopadne pevne verim, ze aj nejaka nizsia rada, napr FX-350MS (alebo tak nejak), by ti v poho stacila na celu strednu ci vysku a tam je cena o nejakych tych 10€ nizsia...
@stormmast3r Tu kalkulacku, ktoru si sem dal (ten link) mam, zvlada linearne az kubicke rovnice, sustavy rovnic, derivacie, prevody medzi sustavami, pocitanie integralov a tusim tam ma aj konvertor.
jednoznacne casio fx 991 es kupil som si ju par dni dozadu som maximalne spokojny od tej 570 co si linkol sa lisi len solarnim panelom tj. ako mi predavac vysvetlil ze ked budes mat v pi*i baterie je schopna fungovat na denne svetlo stala ma 29 eur v original predajny casio ale pravdepodobne ju na nete zozenies aj lacnejsie..
@strejdabob no divil by si sa, ale moja spoluziacka si jednu taku graficku kalkulacku doniesla a pri 2. kontrole predsedom jej ju zobrali
@apis moja rec, presne aj ja som hladal kalkulacku so solarnym panelom, komu sa chce menit baterka kazdych x rokov (netusim kolko moze vydrzat kalkulacka bez solarneho panelu, preto to x ) kazdopadne s panelom vydrzi x+y
@pseudos kde ako, ale jak sa hovori maturita - formalita... u nas sem tam sa prešla komisia a akurat si sadli za stol... žiadne kontrolovanie kalkulačiek... neboj sa, matura nebude tak važna, jak vas strašia stale
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
dobrá to vec my to všetko musíme rátať, čo aj ale super (vy asi máte zložitejšie veci)
ja som si v LÍDLI kúpil za 99 korún slovenských túto a je super:
» kalkulacky.heureka.sk/sencor-sec-139/...
akurát, že stále cez 300 sk a teraz taka lacná je
@apis moja rec, presne aj ja som hladal kalkulacku so solarnym panelom, komu sa chce menit baterka kazdych x rokov (netusim kolko moze vydrzat kalkulacka bez solarneho panelu, preto to x ) kazdopadne s panelom vydrzi x+y
Texas Instruments 84 plus