mal dosť pesimistickú náladu. teda vycítil som to tak
jedina obsahovo dobrá TSka.. ktorú som nepochopil
proste do nejakeho textoveho pola kam pises...bud na webku alebo do blogu si das nejaky text do divov napr takto:
TEXT KTORY BUDE CITATELNY
a tam kde menis cssko si spravis toto:
.NADPIS {
a sem do zatvorky si uz tvoris vlastne css}
jednoducho to co je v dive si zmenis cez css a to NADPIS vo vnutri tej zatvorky je cesta pre css kde si mozes uz dizajnovat svoje pozadie, ramik, text, farbu, a vsetko...
do toho img dáš width="xxx" a height="xxx", ale to Ti iba zmenší prehliadač. Tá fotka bude mať v skutočnosti furt veľa pixelov, furt sa bude dlho načítavať, pokiaľ ju nepretiahneš cez fotošop.
prechod farieb je možné urobiť ako pozadie webky, spravíš si prechod farieb v photoshope, uložíš ako obrázok a vložíš do webky....
a väčšinou sa to robí tak že si odstrihneš len 1 px na šírku (alebo na výšku, záleží ako je otočený prechod) a potom tam dáš background-repeat: repeat-x (alebo y)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
mal dosť pesimistickú náladu. teda vycítil som to tak
jedina obsahovo dobrá TSka.. ktorú som nepochopil
proste do nejakeho textoveho pola kam pises...bud na webku alebo do blogu si das nejaky text do divov napr takto:
TEXT KTORY BUDE CITATELNY
a tam kde menis cssko si spravis toto:
.NADPIS {
a sem do zatvorky si uz tvoris vlastne css}
jednoducho to co je v dive si zmenis cez css a to NADPIS vo vnutri tej zatvorky je cesta pre css kde si mozes uz dizajnovat svoje pozadie, ramik, text, farbu, a vsetko...
akurát ti tu chýba < div class = "NADPIS" > text < / div >
dík, hneď tomu cháápem
ale nie vážne
v tejto forme mi to už hneď niečo hovorí.
a hentam samozrejme musíš dať preč medzery, len ja som ich tam dal skrz to aby to zobrazilo.... asi to tak aj on myslel
nejsom debil s tými medzerami
a počuj.. choď na moju webku a pozri si ten nadpis. nevieš ako to spravím, aby ten rámik bol po koniec textu - nie po celej webke ?
dík
@mayo
@kosmiklove
ďalšia otázka.
ako vložím jednoduchý obrázok ?
< img src = "url" /> bez medzier
dík, že sa zaoberáte css núbom ..
počuj, ako zmením rozlíšenie obrázku ?
väčšinu vecí sa učím z » www.w3schools.com/CSS/... ale takéto banality tam nie sú.
dík za nápad
ešte otázočka, ak si online.
KONTAKT
prečo mi to po uložení stále spojí k sebe ? ://
akože:
KONTAKT
preklep prepáč.
normálne to dám takto
< img src ="
" alt= "under-construction.gif" >
< div class="header" >KONTAKT< /div >
a po uložení mi to spojí k sebe..
< img src="
" alt="under-construction.gif" >< div class="header" >KONTAKT< /div >
Ten enter nepomáha, ajtak mi to spojí.. Ale už som to vyriešil ináč, podľa mňa to nebolo uzavreté alebo čo ..
No nič, ďalšia otázka Prepáč
Je možné urobiť prechod farieb ako pozadie webky pod menu ?
prechod farieb je možné urobiť ako pozadie webky, spravíš si prechod farieb v photoshope, uložíš ako obrázok a vložíš do webky....
a väčšinou sa to robí tak že si odstrihneš len 1 px na šírku (alebo na výšku, záleží ako je otočený prechod) a potom tam dáš background-repeat: repeat-x (alebo y)