Prosim Vas, pomozte mi..kralicek(samicka) ma tri roky, su teraz horucavy, no je v byte.Prestalo jej chutit jest(je iba bylinky nasilu) a pit nechce vobec, mam pocit ze ma bolesti, pretoze sa striedaju nekoordinovane pohyby s normalnou naladou-je to ako si
toto čo si popísala mi pripomína stav mojho morčata ked som ho zabudla na balkone (rano tam slnko nesvieti ale okolo 12tej už hej a priamo na klietku) a bolo tam tak niekolko hodín.. takže nenechala si ju niekde na slnku?? alebo nie je v prílišnom teple?? vieš zvieratká majú tú nevýhodou oproti ludom, že maju ešte aj srsť takže ked je teplo tebe, jej musí byť dvojnásobné...
skús ju schladiť.. ale nie hned aby nemala šok, pomaly ju ochladzuj, daj ju do najchladnejšej miestnosti v byte (predpokladám, že to bude wc alebo kúpelňa) prikladaj jej pri papulku niečo mokré alebo prstom jej dávaj vodu pri ústa alebo jej aj prejdi po nich, oni sa zvyknu olizať ked su mokry.. musi prijimať vodu..a daj jej nejaké šťavnaté ovocie
idem sa spytat ku veterinarovi, ak tam bude..nebola vobec na slnku,ma to uz od piatka, no najhorsie bolo v sobotu a nedelu..je v izbe kde je prijemne, mame aj ventilator tak, aby na nu nesiel...ochladzujem ju od vcera no stale nic... mam pocit ze mi umiera pred ocami
@anniedecadence k tvojmu komentu o tom že zvieratá majú srsť... Oni majú termoregulačnú schopnosť (vedia si regulovať teplotu, ale neviem do akej miery)
@kacenka0331 poslala som ti TS-ku dúfam že ti pomôže. Držím palce!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
skús ju schladiť.. ale nie hned aby nemala šok, pomaly ju ochladzuj, daj ju do najchladnejšej miestnosti v byte (predpokladám, že to bude wc alebo kúpelňa) prikladaj jej pri papulku niečo mokré alebo prstom jej dávaj vodu pri ústa alebo jej aj prejdi po nich, oni sa zvyknu olizať ked su mokry.. musi prijimať vodu..a daj jej nejaké šťavnaté ovocie
@kacenka0331 poslala som ti TS-ku dúfam že ti pomôže. Držím palce!