1) som nepochopil. Cele cisla vychadzaju ak sa logaritmus 25 o zakladne 5 rovna 2. Ide o logaritmus, co je inverzna operacia k umocnovaniu. a kedze vieme, ze 5 na druhu je 25, tak potom logaritmus 25 pri zaklade 5 sa rovna 2.
2) Jedna sa o kvadraticku rovnicu a ta ma jedno riesenie prave vtedy, ak sa diskriminant rovna 0. Preco je to tak, vidno pekne zo vzorca pre vypocet x. Pocitat neviem, ale podla mojich vypoctov sa diskriminant rovna 0 pre 1 a -1. Ale.. bacha. Z kvadratickej rovnice este mozeme spravit linearnu rovnicu a to tak, ze a polozime rovne nule, cim dostaneme linearnu rovnicu a kazda linearna rovnica ma vzdy prave jedno riesenie v mnozine realnych cisiel. Teda mnozina M je trojprkova a obsahuje {-1, 0, 1} = M.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
2) Jedna sa o kvadraticku rovnicu a ta ma jedno riesenie prave vtedy, ak sa diskriminant rovna 0. Preco je to tak, vidno pekne zo vzorca pre vypocet x. Pocitat neviem, ale podla mojich vypoctov sa diskriminant rovna 0 pre 1 a -1. Ale.. bacha. Z kvadratickej rovnice este mozeme spravit linearnu rovnicu a to tak, ze a polozime rovne nule, cim dostaneme linearnu rovnicu a kazda linearna rovnica ma vzdy prave jedno riesenie v mnozine realnych cisiel. Teda mnozina M je trojprkova a obsahuje {-1, 0, 1} = M.
1) na to ti stacia logaritmicke vety
log2 25=log25/log2=log(5^2)/log2=2log5/log2
log8 =a; log(2^3) =a; 3*log2=a; log2=a/3
log5=b
dosadim do prvej
log2 25=2b/a/3=6b/a
2.)
ax^2 - 2x +a = 0
diskriminant 2^2-4*a*a=0, vtedy ma kvad rovnica jedno riesenie
4=4a^2
a^2=1
a=+1