V šuplíku je 30 červených a 30 modrých ponožiek. Sú to univerzálne ponžky tzv. ľav á a pravá sú úplne rovnaké (nad tým si hlavu nelámte). Ťaháte potme ponožky zo šuplíka, takže nevidíte ich farbu. Koľko ich musíte vytiahnuť aby ste mali stotu, že máte pár
31 pretoze mozes vitiahnut napr. 15 cervenych lavych..ale potrebujes aj jednu pravu tak tahas dalej ale potom mozes vytiahnut 15 modrych lavych takze uz potrebujes iba nejaku pravu=D
omg sak par sa zklada z dvoch ponoziek.. niejeje tam napisane ze ten par musi byt rovnakej farky... a ece je otazne ci v tej tme dokazeme najst a otvorit suplik
@alison ide o to vytiahnuť pár a koľko "pokusov" maximálne na to treba .... tak, keď už vytiahneš druhú ponožku rovnakej farby tak nebudeš ťahať ďalej... ak nemáš tri nohy
nestacia tri, samozrejme ze tridsatjeden. Da logiku... Mozem vytiahnut 30 ponoziek a vsetky budu modre/cervene... Kazdopadne si radsej zaznem svetlo ako b som rozhadzala polku zasuvky.
@blackrose277 maximalne? nie minimalne? ja by som povedala, ze na uplnu istotu 31, ale tak kolko to ma byt? ja tomu nerozumiem. A aj tak ked je tma, nevidm akej su farby, vidim ich ako cierne
@blackrose277 ako chapem, ze to moze byt tri, ale mi to nedava zmysel, ze co ak vytiahnem stale rovnaku farbu. tam proste nemas istotu...teraz vyzeram jak nechapavy tupec
@41 presne to isté hovorím aj ja a teraz skús sama odpovedať, koľko ponožiek musíš vytiahnuť zo šuplíka plného ponožiek, aby si dostala pár (pričom pár tvorí určitá dvojica)?
@42 práveže takéto hádanky sú o takýchto drobnostiach podľa mňa, ja som ťa už chcel aj pochváliť za good ideu, bo podľa mňa to tam je celkom šikovne skryté, no ako vidím, nie vedome, škoda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
ale tak ked tak 3
Dôvod: Ak vytiahnem aspon tri ponožky dve z nich musia mať rovnakú farbu. Či už modrú, alebo červenú.
1. bude cervena
2.bude modra
3.je to jedno ale mas par rovnakej farby=D
alebo
1. bude modra
2.bude cervena
3. je to jedno ale mas par rovnakej farby=D
dovod: dirichletov princip
Veď o to ide nie? Vytiahnuť ponožky rovnakej farby
nechce sa mi čakať
vytiahneš jednu ponožku, dajme tomu, že to je červená
ďalšia modrá...
tak ďalšia vytiahnutá ponožka musí vytvoriť pár buď s modrou alebo červenou
takže treba ťahať max. 3x
@redmoon ona tam len nema napisane par rovnakej farby (co je dost podstatne, ale potom sme to pochopili ako to mysli)
Sú to tri!
Dôvod
Vytiahnem 3 ponožky. Môžem vytiahnuť:
2 modré a jednu červenú - mám pár, dve modré ponožky
dve červené a jednu modrú - mám pár, dve červené ponožky
3 červené - mám pár, 2 červené ponožky
3 modré - mám pár, 2 modré ponožky.
Názorný nakreslený príklad:
» www.birdz.sk/webka/matus33/f...
Kto to už teraz nepochopí smer osobitná škola
Ano, s tromi pokusmi urcite dostanes par, ale mne by bolo fuk, kebyze mam jednu modru a druhu cervenu.