skôr si sa mal opýtať, že prečo majú chlapi prsia, to je už viac otázka na mieste, aj keď na ňu tiež existuje odpoveď (teda aspoň myslím, že je správna)
@relieforsaddist typicka mentalita cloveka za pocitacom, ponizit niekoho a ukazat mu ze ty si lepsi, inteligentnejsi, dospelejsi gratulujem pane naozaj ste na vysokej mentalnej urovni a ste zo sebou spokojny Pokoj v dusi
@gibi také dačo som počula či čítala či už neviem, že každý plod je pôvodne samičieho pohlavia a preto má vyvinuté bradavky.... a že aj keď ho stretne samčí chromozóm tak už sa to nezmení... aj keď neviem či je to tak ale príde mi to trochu logické :ehm:
@fixa nepáči sa mi, ako môže zygota, ktorá vznikla kopuláciou gaméty s gonozómom X a gaméty s gonozómom Y, vzniknúť XX, ako si ty povedal, jednoducho to nedáva zmysel
@fixa ja mám zmysel a mám pravdu je pravda, že XX a XY sa v určitom období prenatálneho vývinu nedajú odlíšiť na základe morfologických znakov, ale geneticky sú odlišní už od momentu vzniku zygoty...
@hanka12 no ja som myslel na to, že sú v istom období neodlišitteľný...ale tak nemám chuť to vypisovať tak podrobne ako ty...som lenivší v tomto, ktovie po ktorom s rodičov
@hanka12 Nemal som pocit, že to @sveter potrebuje pochopiť v hlbších súvislostiach, ale ak by aj áno, zachránila si ma, lebo by som si už asi nespomenul na poznatky zo stredoškolskej genetiky.
@sann9 Ono je to asi skôr tým, že computer je už v spánkovom režime a niektoré funkcie nie sú dostupné.
Kde nájdeme najväčšie poprsia? V krajinách, kde je zima! Svetovému rebríčku vládnu ženy zo škandinávskych krajín (Nórky, Švédky a Fínky), nasledujú Rusky s veľkosťou D alebo viac.
@fixa
pohlavie je u cicavcov primárne určené ako ženské a je jedno, či má zygota/plod chromozómy XX alebo XY (karyotyp)
a na chromozómoch sú gény, ktoré podporujú vývoj jedným alebo druhým smerom - na chromozóme Y je TDF-testes determining factor
takže ak by sme mali zygotu XY (mal by to byť samec), ale na Y chromozóme by chýbal/ bol by poškodený gén pre vývoj samčieho pohlavia, vyzeral by ako samičie pohlavie
@sveter inak toto, nechapem naco sa zeny same hejtuju, ze nemaju prsia, ked maju male, ved pritom ako sme sa prave dozvedeli, prsia maju aj chlapci novorodenci.
@fixa nič, len som sa to snažila uviesť na pravú mieru o druhej v noci (lebo si napísal, že každý je najprv XX čo nie je a ďalej sa to už v diskusii neobjasnilo), tak sorry
(a to som tam dala aj milého smajlíka...)
@hellium Ono to bola reakcia skôr na príspevok od sveter. Napísala, že každý je samičieho pohlavia, alebo tak nejako. Ja som to potvrdil tým, že každý je XX= myslel som tým to, čo si napísala nakoniec aj ty, že každý je nastavený primárne na samičie pohlavie.
V princípe sa to pochopilo a odbornú stránku som nedomyslel no... nemyslel som, že každý to bude chcieť presne definovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
@sann9 Ono je to asi skôr tým, že computer je už v spánkovom režime a niektoré funkcie nie sú dostupné.
pohlavie je u cicavcov primárne určené ako ženské a je jedno, či má zygota/plod chromozómy XX alebo XY (karyotyp)
a na chromozómoch sú gény, ktoré podporujú vývoj jedným alebo druhým smerom - na chromozóme Y je TDF-testes determining factor
takže ak by sme mali zygotu XY (mal by to byť samec), ale na Y chromozóme by chýbal/ bol by poškodený gén pre vývoj samčieho pohlavia, vyzeral by ako samičie pohlavie
(a to som tam dala aj milého smajlíka...)
V princípe sa to pochopilo a odbornú stránku som nedomyslel no... nemyslel som, že každý to bude chcieť presne definovať.