@wistingher no, mnoho ludí tvrdí že je to naša povinnosť. Že skrátka hrozí, že za predčasné ukončenie bude naša duša navždy zatratená.
Ja osobne si myslím, že je to len donucovací prostriedok... akože strach ako motivátor... lebo časom sa všetko mení. Človek sa nepatlá v tých istých sračkách celý život.
Takže, keď už niet útechy, dá sa spoľahnúť aspoň na staré známe: treba čakať, ono to prejde.
Tiez som rozmyslal o nejakom bezbolestnom sposobe samovrazdy a chcel som to aj spravit, ale podla mojej filozofie by som skoncil kvoli tomu na hodne dlhu dobu ako duch uviaznuty v astrale a navyse si vytvoril zlu karmu do buduceho zivota v ktorom by som dokonca este znova celil tej istej situacii kvoli ktorej som spachal samovrazdu a mal by som to este zrejme horsie. Takze som sa zmieril s tym, ze tu budem zit este tento svoj ubohy zivot hodne dlho az kym neskapem prirodzenou smrtou alebo ma neodjebe niekto iny Ale podla toho co viem, tak najprijatelnejsia samovrazda je vyhladovanie na smrt
Minule som sa nad niečím zamyslela...je možné sa dobrovoľne utopiť? Akože sa ponoríš a zhlboka nadýchneš vody? Stále počúvam o obesení/podrezaní/vlaku/predávkovaní ale utopil sa takto niekto?
Naozaj to chceš?! ...keď tak už ísť do bordelu, objednať si tie najlepšie baby aké tam majú a trtkať až do zástavy srdca ...alebo ešte trtkať bez kondómu a dopadnúť ako Freddie Mercury
Hlavne nemám nikde istotu, že neprecitneš v nejakej inej realite, kde stokrát oľutuješ, že si to spravil a že si sa "tu" mal tisíckrát lepšie ako "tam", teda tam si to povieš naopak. Takže nech sa páči, ale vyriešiš tým veľké prd. Každý aj tak tak nejak podvedome tuší, že je to pičovina a že treba, kým sa dá, bojovať. A jebať na seba a svoje boliestky, ale pomáhať iným uľahčovať tie ich, nie sám seba mať za stred vesmíru, ľutujte ma chudáčika, ale otvoriť oči a začať vnímať potreby ľudí a iných tvorčekov okolo seba. Máš rooty na tisíc rokov a ešte viacej. Nech sa páči. Otvoriť uši a oči a priložiť ruku k dielu. Toť vsjo!
@sianagirl245 sám seba môžeš utopiť jedine tak, že si priviažeš na seba kameň alebo závažie, ináč ťa pud sebazáchovy nepustí.
Mimochodom, dávať návody na samovraždu je trestný čin, tak nás tu prosím nenavádzaj na také veci, keby si sa fakt zabil, toto fórum by sa mohlo riešiť
@aventine no nad týmto som presne rozmýšľala...ale tak pud sebazáchovy by mal tak isto človek aj pri tom podrezaní napríklad nie? Tiež na to potrebuješ tak sekundu odvahy na dobrý nádych to by nestačilo?
Jeb nato sak raz zdechneme aj my zufalci nejak prirodzenejsie mozem ti len poradit ze zi nezdravo potom to pride skor lebo ty nepijes, nefajcis, sportujes, neprecpavas sa asi takze takto tu budes pravdepodobne dlho co sa o mne nastastie povedat neda
@sianagirl245 no ja by som sa dokazal utopit urcite... Staci ak by som isiel do vody kde nestacim a je to kedze nevim plavat
Priateľu, zabudni na to. Žiadne problémy nestoja za takéto riešenie. Spôsobíš tým problémy a smútok iným a s najväčšou pravdepodobnosťou by si to aj sám oľutoval. Cheer up chlape! Ak máš takéto temné myšlienky, rieš to inak. Rozprávaj sa o tom. S rodinou. S priateľmi. S najbližšími. S odborníkmi. Všetko sa dá nejak vyriešiť. Mysli pozitívne! Veľa síl a veľa zdaru!
Stotoznujem sa so Sechs. Aj ked mozno zazivas tazke obdobie, neznamena to, ze to tak bude navzdy a nezlepsi sa to, hoci bolesti sa nikdy uplne nezbavime. Zivot prinasa aj mnohe pozitiva, len je ich treba najst.
Jednoznačne eutanázia. Som velmi za to, ak je niekto smrteľne chory, trpí na lozku v prisernych stavoch a bolestiach (napr s agresivnou rakovinou) s vedomím ze aj tak o par dni/tyzdnov zomrie a bude musieť žiť s tým vedomím v prisernych mukach :/ prip ma alzheimera v pokročilom štádiu a nechce to nechať zájsť este dalej, ked uz o sebe nebude vedieť (dobry príklad je boj Terryho Pratchetta o legalizaciu asistovanej eutanazie v podobných prípadoch, ak si to pacient velmi zela.
A tiež som za to, aby bolo umožnene smrteľne chorým pacientom, ktori nezvládajú to vedomie, ze o par dni, tyzdnov umru, nikdy uz neuvidia svojich blízkych, sú zufali a priputani na lôžko v tazkom stave... Tak aby im bolo umozne dávkovanie psychedelik ci iných podobných (inak nelegalnych) latok.
*doplnok k poslednej vete - ja sa v tejto problematike velmi neorientujem, asi sa takym pacientom podáva aspon morfium (síce netusim ake ma účinky okrem ulavenia od bolesti), ale ja by som bola kludne aj za tie psychedelika ci iné drogy, ktoré by umierajucemu trpiacemu pacientovi uľavili v psychicke, uplne by mu zmenili vnímanie života a sveta počas posledných dni jeho života. A dopriali by mutym aj zmierenie so smrťou.
Cele je to na hlavu postavene, alkohol, ktorý ma na svedomí toľko životov, autonehod, tyrania žien, deti a pod je legalny, ale uľaviť psychedelikami smrteľne choremu pacientovi v posledných chvíľach jeho života uz nie. Príde mi to zvrátene :/
@azizi nerozumieš tomu vôbec. ja som sa staral o môjho starého otca ktorý trpel na ťažkú formu rakoviny, ošetroval som ho, aj moju staru mamu ktorá mala ťažku demenciu, inkontinenciu, plno chorob. prekonala rakovinu pred vyše 20 rokmi a žila do juna tohoto roku. ty chceš takýchto ľudí dať na eutanaziu? to nehovor prosím ťa také sprostosti. dobre? ja som zdravotník, ktorý sa stará o chorých a starých ľudí, ktorí tak či tak časom zomrú určite. pracoval som na psychiatrickom oddelní, kde naozaj zčasu na čas niekto zomrel, a niekoho nového chorého zas prijali. a potom zas dakto zomrel, a zas bol príjem. čo ty o tom vieš prosím ťa pekne!!! ži a nechaj žiť! a ber si tieto slová k srdcu prosím ťa
On sa nechce zabiť.. on len kričí, že mu je ťažko a nikto si jeho problemy (jeho) nevsšima.. ak mu chcete pomoct nemoralizujte a napíšte mu sem tam nieco mile a povzbudivé .. hlavu hore
@3dmeraya Proste samovrahovia koncia ako duchovia az kym nepride cas na ich reinkarnaciu... Alebo co chces o tom vediet? Tu mas taky zaujimavy clanok o duchoch » reinkarnacia.sk/duchovia/...
...ale asi by bolo lepsie si precitat knihu Garuda Purana ak chces vediet nieco na temu duchovia, zahrobie, astral atd... Len to je uz take zlozitejsie na pochopenie.
@darksider96 Pozri si niečo o tom, bol to široko známy slnečný zázrak, rozsahovo tak veľký, že taký zázrak sa nestal v žiadnom náboženstve.
Na svojej stránke o tom píšem, a je tam aj zoznam dalších katolíckych zázrakov. » katolik0.webnode.sk/sssl/...
@azizi podávanie morfínu ťažko chorým pacientom sa nazýva ako double-effect, kedy vlastne v rámci paliatívnej starostlivosti sa farmakologickými zásahmi skracuje pacientov život. Morfín má okrem výrazného analgetického účinku aj ďalšie vplyvy na organizmus, ako napríklad útlm dýchania (veľa ľudí, čo sa predávkovalo opiátmi zomrelo práve na útlm dýchacieho centra a následnú hypoxiu mozgu). Ostatné si vieš dohľadať aj sama, stále je to však pre pacientov prijateľnejšia možnosť ako ukrutné bolesti. Existujú aj silnejšie analgetiká, než morfín, sú to väčšinou jeho deriváty, ale tie sa zase používajú prevažne počas anestézie.
inak táto diskusia je chorá. apropo. dnes som bol na cintorine, môj sused spáchal samovraždu, obesil sa v byte. nepríjemné. druhá vec. bol som sa modliť pri jeho hrobe, a žiaľ, našiel som hrob môjho druhého spolužiaka ešte zo základnej školy. zomrel pred dvoma rokmi, ale netušil som, že zomrel. bol som veľmi nepríjemne prekvapený, a veľmi zarmútený. takže pokiaľ si nemal nič také dočinenia, nech ťa ani nenapadnú sprostosti. teš sa zo života. všetci raz zomrieme, ale nikdy nevieš v ktory čas. a to je to najspravodlivejšie na tomto svete, že nevieš kedy zomrieš
@gothicpoethic Ja som to skúsila a zjedla som ich viac ako jedno balenie vtedy a I guess ak by sa mi to podarilo tak by to naozaj bola kľudná smrť, lebo strašne rýchlo to zaucinkovalo a zostala som kľudná do 5 minút z takého hysáku že dovidenia, ale bohužiaľ alebo vďaka Bohu 80% takýchto pokusov o samovraždu skončí neúspechom. Som sa v noci zobudila došťatá a 2 dni mnou potom klepalo a zamdlievala som na každom kroku.
A tiež som sa vtedy asi týždeň dopredu alebo 2 na Birdzi pýtala, že koľko tabletiek treba na samovraždu. Čiže Wishingter.... napíš mi ak potrebuješ radu alebo vypočuť od človeka čo prežíval niečo podobné. Som tu pre teba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
ale plati @1
Ja osobne si myslím, že je to len donucovací prostriedok... akože strach ako motivátor... lebo časom sa všetko mení. Človek sa nepatlá v tých istých sračkách celý život.
Takže, keď už niet útechy, dá sa spoľahnúť aspoň na staré známe: treba čakať, ono to prejde.
Mimochodom, dávať návody na samovraždu je trestný čin, tak nás tu prosím nenavádzaj na také veci, keby si sa fakt zabil, toto fórum by sa mohlo riešiť
@sianagirl245 no ja by som sa dokazal utopit urcite... Staci ak by som isiel do vody kde nestacim a je to kedze nevim plavat
A tiež som za to, aby bolo umožnene smrteľne chorým pacientom, ktori nezvládajú to vedomie, ze o par dni, tyzdnov umru, nikdy uz neuvidia svojich blízkych, sú zufali a priputani na lôžko v tazkom stave... Tak aby im bolo umozne dávkovanie psychedelik ci iných podobných (inak nelegalnych) latok.
Cele je to na hlavu postavene, alkohol, ktorý ma na svedomí toľko životov, autonehod, tyrania žien, deti a pod je legalny, ale uľaviť psychedelikami smrteľne choremu pacientovi v posledných chvíľach jeho života uz nie. Príde mi to zvrátene :/
...ale asi by bolo lepsie si precitat knihu Garuda Purana ak chces vediet nieco na temu duchovia, zahrobie, astral atd... Len to je uz take zlozitejsie na pochopenie.
Nie, samovrahovia nekončia v nijakom astrali, ale v pekle, a to je žiaľ realita.
Tak to ukázala Panna Mária vo svojom Zjavení Fatime, kedy vykonala slnečný zázrak, ktorého svedkami boli desiatky tisíc ludi.
Na svojej stránke o tom píšem, a je tam aj zoznam dalších katolíckych zázrakov.
» katolik0.webnode.sk/sssl/...