Čaute, robím seminárku do školy na túto tému, tak by ma zaujímalo aký je váš názor na služby ponúkané na Slovensku a služby ponúkané v Rakúsku, prípadne čo by ste vylepšili.
Našla som napríklad porovnanie kvality potravín, že v Rakúsku sú kvalitnejšie pr
no ako prvé mi napadlo letisko schwechat či ako sa píše a potom závidím práter (tiež neviem ako sa píše, je to zábavný park)
+ pohonné palivá sú občas aj lacnejšie ako u nás a oni pritom zarábajú o 1000€ viac ako niektorí ľudia na svk....
Ta spomeniem len jednu vec ajke je ich vela. V januari som bol vo Viedni a kupil som si v supermarkete lacny sprchovy gel za 0.80 centov a v porovnani so sprchovym gelom(lacnym) z nasho supermarketu ten krasne vonia a netreba ho vela davat na telo. Akurat lutujem ze som nekupil cely karton. No snad sa do viedne este dostanem.
a tak ako co boli sme v rakusku na nakupoch nedavno a nieco je proste o moc lacnejsie a nieco zas drahsie o dost ale tak pre nich je to lacne vsetko no a kvalita to je tiez individualne nieco ano nieco nie ale inak sluzby ako take su vraj tam o vela lepsie ako tu napriklad nemocnice ... u nas ludia kapu jak muchy v nemocniciach
No čo je jednoznačne lepšie že v každom obchode/pekarstve alebo kde sa Ti predavačka vždy slušne pozdraví, ked odchadzaš zažela pekny deň, pekný víkend aťd. To že su potraviny kvalitnejšie jednoznačne potvrdzujem, už som na pokus kupoval velku milku tu a vo Wien , "viedenská" bola lacnejšia a chutila lepšie
ďalej ma napada že v obchode je bežné že pečivo ktoré sa nepredalo v deň ked ho doviezli sa další deň predava na osobitom mieste s 30% percetnou zľavou (toto som ešte na slovensku nevidel).
Negativum čo ma napadá je, že napríklad mäso je drahšie , i keď samozrejme v pomere na rakúsky plat je to o inom.
Obchody su oproti svk zavrete v nedelu aj sviatky.
Celkovo som mal pocit že nech som čokoľvek kupoval vybavoval tak tí ľudia boli milší a ustretovejší, v reštauraciach nie je problem aby si dostala vodu z vodovodu ( i ked vačšinou si za nu zaučtuju 50 centov). A paradoxne, ovocie je v Rakusku o dosť lacnejšie , aj v zime vačšinou lacno nakupiš oproti svk. Toľko ma napadá snad pomôže
napíš tam len neporovnateľné ...stačí si slovensko predstaviť ako tlstú byrokratickú sviňu čo vyžiera svojich ľudí a rakúsko ako šikovné dievča ktoré za svoju šikovnosť niečo chce
bývam v BA a občas keď mám viac času idem na nákupy do Rakúska - myslím tým potraviny drogéria sem tam aj oblečenie. Potraviny su neporovnateľne kvalitnejšie chutnejšie väčší výber - som Vegánka našla som si množstvo špecializovaných obchodov a som nad mieru spokojná určite ma tam nákup stojí menej ako by som za ten istý nákup (a nebol by ten istý pretože u nás sme v tomto ešte v plienkach) dala na Slovensku. Tak isto aj napríklad ak kúpim prací prášok nie ten tekutý ale prášok - tak tie granulky su uplne iné ako naše proste trošku smiešne to znie ale vysypala som do odmerky prášok kúpený u nás v Tescu a v Rakúskej Dm alebo niečom takom no sto a jedno a bola to tá istá značka - tuším ariel nie som si istá. Cenovo ako už bolo spomenuté niečo je lacnejšie ako u nás ale prevažná väčšina potravín má zhruba tú istú cenu bohužial kvalita je niekde inde a zas aby som to tu len neospevovala veľa vecí je drahších ale jedno nepochopím ako je možné že na slovensku sú také ceny ako v rakúsku keď oni sú na tom podstatne lepšie s platmi a životnou úrovňou. Chápem to nie som blbka je to len rečnícka otázka kam sme to dospeli ale to je už na inú tému.
@miro777 teraz som si prečítala tvoj komentár musím sa zasmiať na tých vetách o personále veď veľkú časť personálu či už v reštikách alebo ako predavači sú Slováci - milý ústretový ale inač hej prečo to neurobí predavač na slovensku lebo stojí 12 hodín na nohách a nemá chuť za ten smiešny plat ešte niekoho zdraviť a ďakovať mu za nákup. Vidím to na slovenských brigádnikoch v Kauflande kde to majú nakázané je to také od srdca
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
+ pohonné palivá sú občas aj lacnejšie ako u nás a oni pritom zarábajú o 1000€ viac ako niektorí ľudia na svk....
ďalej ma napada že v obchode je bežné že pečivo ktoré sa nepredalo v deň ked ho doviezli sa další deň predava na osobitom mieste s 30% percetnou zľavou (toto som ešte na slovensku nevidel).
Negativum čo ma napadá je, že napríklad mäso je drahšie , i keď samozrejme v pomere na rakúsky plat je to o inom.
Obchody su oproti svk zavrete v nedelu aj sviatky.
Celkovo som mal pocit že nech som čokoľvek kupoval vybavoval tak tí ľudia boli milší a ustretovejší, v reštauraciach nie je problem aby si dostala vodu z vodovodu ( i ked vačšinou si za nu zaučtuju 50 centov). A paradoxne, ovocie je v Rakusku o dosť lacnejšie , aj v zime vačšinou lacno nakupiš oproti svk. Toľko ma napadá snad pomôže