Mám 15 rokov, cvičil som už pred letom od januára ale som nedodržiaval objemovku takže som to robil naprd a teraz som už odhodlaný aj pribrať kvôli objemovke a potom to skosiť v ryske.Proteiny nepoužívam lebo to je zbytočne drahé a viem, že teraz niektorí
Na 75 by som ani neodporucal, je to good tak jak to planujes. Akurat neviem co za cottage a kolko masa a ryze das, ale rataj ze by si za den mal prijat aspon zhruba 100g bielkovin, sacharidy su dost individualne, ale rataj 250g a viac sacharidov, 50g tukov.
Keď budeš jesť rozumne a cvičiť porádne tak nepotrebuješ rysovačku dosť dlho , dal by som to na 70-75 na tvojom mieste a potom rysovačku keď chceš , lebo nejakému tomu tuku navyše sa úplne vyhnúť nedá.
ja ked som cvicila som do seba ladovala pomixovane banany s mliekom, na ranajky tvaroh s cukrom, na obed ryza a kokociny, na veceru zase tvaroh som stlustla jak hovado vtedy z bielkovin
"Proteiny nepoužívam lebo to je zbytočne drahé" debilina...práve tie proťáky sú aj na to, aby si nemusel moc platiť za jedlo, samozrejme, netvrdím, aby si miesto jedla mal proťák...
Rátajme:
1kg srvatkového cca 13 eur (nu3tion.sk) - 30g dávka 24gramov bielkovín a cena 39 centov a keď k tomu dáš vločky alebo bežne domáce jedlo,tak sa z toho aj solidne naješ, budeš mať dostatok živín a ešte to bude aj lacnejšie ako tlačiť furt cottage.
1 cottage cheese cca 20 gramov bielkovín...cena 80 centov ten najlacnejší
A aký máte názor ma H24 Rebuild Strenght ? Ak to poznáte teda... ale to je už moc drahé lenže by som mohol mať zľavu malú. ale asi skôr dačo lacnejšie by som brau
Jo,tá wpc80 ti bude bohato stačiť...načo platiť za pomaly 2x drahšie proťáky, keď s tam tým fajne naberieš, ak dodržíš zásady správneho cvičenia a stravovania. Z toho som zatiaľ mal 1 kg a som spokojný. Síce predtým som mal iný od inej firmy,ale je to skoro to isté a mám pocit, že to vyrába ten istý výrobca, keď sa brat o to zaujímal. Čiže v tvojom prípade jasná voľba, ak chceš proťák.
@onetouch a vedel by si mi ty alebo niekto napísať nejaký odporúčaný jedálníček do objemovky vzhľadom nato, že mám 15 rokov a nemôžem si vyberať čo budem obedovať a samozrejme ak niesom bohaté decko.
» www.posilnovanie.sk/nielen-pre-za-i... tu máš nejaký ten jedálniček, ale vzhľadom an tvoj vek a ak nechceš byť profesionál, tak nemá moc zmysel to nejak všetko rátať a vôbec riešiť.
Moj deň vyzerá asi takto:
Na raňajky vločky (cca 50g) s vodou/mliekom a do toho kokos nasypem a zapijem proťakom. Na olovrant niekedy cottage, obed mám normálny a dávam vyčšinou za to aj proťak, ak je málo bielkovín. Na olovrant nejaký ten jogurt. Večera to isté, čo obed + proťák. Na noc tvaroh alebo nočný proťak. To je všetko. Nie je to nejak ideálne,ale bohato stačí a fuguje to u mňa. U teba môže, nemusí. Každý organizmus je iný. A nie som žiaden profi ani nič podobne. Proste žijem si takto, lebo ma to baví a je to zdravé.
ja tomu nerozumiem, naco chcu byt chlapi vacsi, ked od prirody uz su velky. nedava mi zmysel ta objemovka nikdy. vsak do posilky sa chodi cvicit, nabrat silu, nie chudnut, co bolo kratko predtym pribrate, ci?
@bress Ja sa vtom moc nevyznám ale dosť ľudí mi to povedalo a boli namakaný a ja neviem možno preto lebo banán je dosť kalorické ovocie a aj zdravé tuším inak neviem, po tréningu by som si poto, dal radšej mäso s ryžou alebo také dačoo.
V prvom rade ak chceš naberať tak si denne stanov aspoň 6-8 jedál, rozdel si to na každe 2-3hodiny aby telo nehladovalo. A denne pi aspoň 3-4L vody, aspoň ja to tak mam . A jedz kuracie mäsko,pred treningom ryžu (dá ti veľa energie) ak nechceš isť do tukov tak dodržiavaj aspoň 1.5g na 1kg váhy bielkovín a 5-6g na 1kg váhy sacharidov. Ak ti to hore nepôjde experimentuj so sacharidmi a sem tam šokuj telo mCdonaldom
@frodo2 1. Rano mas malo proteinov. Po katastrofe v noci zvanej katabolizmus sa musis rano poriadne nazrat. Neviem preco si davas vlocky s vodou, ved to musi byt hnusne... daj si radsej mlieko, spravis ovela lepsie.
2. Desiata je v pohode ale od ranajok do obedu musis dat aspon 2 jedla (podla toho kedy vstavas), cize este si tam dohod nejakeho tuniacika alebo nieco podobne.
3. Ryza+maso je spicka ale takych obedov odporucam denne dopriat si 2 alebo 3 porcie (alebo im podobne) v rozmedzi 3-4 hodin.
4. Po treningu ti banan nestaci. A ani pred treningom. Pred treningom si musis dat aj bielkoviny, aj sacharidy. Odporucam 1,5 az 1 hodinu pred treningom dat si kvalitnu stravu. Ked skoncis trening, najlepsie je si dat kvalitny gainer s vitaminmi a rychlimi bielkovinami (hydrolyzat) alebo aminokyseliny, no kedze nechces investovat do doplnkov, odporucam banan takych 5-10 minut po treningu. Potom o 45-75 minut sa zasa poriadne nazrat. Dalej nieco male a na veceru odporucam 250g nizkotucneho makkeho tvarohu.
5. Zabudol si napisat VYSKU. Zalezi na vyske, kolko kil by sa k tebe hodilo. Ked mas napr. 175 cm, tak kludne mozes potiahnut aj na 75 kg a potom to skosit na 70 ale to je fakt individualne, pretoze nevieme ako chces vyzerat, aky mas ciel. Ale urcite si myslim ze 60 kg je velmi malo.
boze do katabolizmus sa len tak nedostanes. To sa dostanes mozno za 8-10hod bez jedla ak nieco robis, spanok sa nerata. Uz len to, ze jedlo sa nevstrebava 2-3hod ale odost dlhsie, zalezi od povahy jedla + v peceni aj vo svaloch mas ulozeneho vela glykogenu a az potom sa telo dostane do katabolizmu, jak toto spotrebuje.....
a este k bananu, taky priemerny banan moze mat kolko 100-150kcal? to je nic. Bud si daj rovno po treningu protak a potom s nekedy najedz o 1-2 hod napr. poriadne, alebo sa len najedz poriadne. Banan zjest mozes kludne ale necakaj, ze to bude mat nejaky iny vplyv na rast svalstva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Rátajme:
1kg srvatkového cca 13 eur (nu3tion.sk) - 30g dávka 24gramov bielkovín a cena 39 centov a keď k tomu dáš vločky alebo bežne domáce jedlo,tak sa z toho aj solidne naješ, budeš mať dostatok živín a ešte to bude aj lacnejšie ako tlačiť furt cottage.
1 cottage cheese cca 20 gramov bielkovín...cena 80 centov ten najlacnejší
4-6 g sacharidov na kg váhy
0,5-1 g tukov na kg váhy
to mám chápať akože, 2*63kg je 126 g čiže by som mal zjesť 126 g bielkovín denne?
Moj deň vyzerá asi takto:
Na raňajky vločky (cca 50g) s vodou/mliekom a do toho kokos nasypem a zapijem proťakom. Na olovrant niekedy cottage, obed mám normálny a dávam vyčšinou za to aj proťak, ak je málo bielkovín. Na olovrant nejaký ten jogurt. Večera to isté, čo obed + proťák. Na noc tvaroh alebo nočný proťak. To je všetko. Nie je to nejak ideálne,ale bohato stačí a fuguje to u mňa. U teba môže, nemusí. Každý organizmus je iný. A nie som žiaden profi ani nič podobne. Proste žijem si takto, lebo ma to baví a je to zdravé.
Po treningu je najlepsie zjest najviac kaloricke jedlo dna, kt. ma aj dostatok bielkovin.
2. Desiata je v pohode ale od ranajok do obedu musis dat aspon 2 jedla (podla toho kedy vstavas), cize este si tam dohod nejakeho tuniacika alebo nieco podobne.
3. Ryza+maso je spicka ale takych obedov odporucam denne dopriat si 2 alebo 3 porcie (alebo im podobne) v rozmedzi 3-4 hodin.
4. Po treningu ti banan nestaci. A ani pred treningom. Pred treningom si musis dat aj bielkoviny, aj sacharidy. Odporucam 1,5 az 1 hodinu pred treningom dat si kvalitnu stravu. Ked skoncis trening, najlepsie je si dat kvalitny gainer s vitaminmi a rychlimi bielkovinami (hydrolyzat) alebo aminokyseliny, no kedze nechces investovat do doplnkov, odporucam banan takych 5-10 minut po treningu. Potom o 45-75 minut sa zasa poriadne nazrat. Dalej nieco male a na veceru odporucam 250g nizkotucneho makkeho tvarohu.
5. Zabudol si napisat VYSKU. Zalezi na vyske, kolko kil by sa k tebe hodilo. Ked mas napr. 175 cm, tak kludne mozes potiahnut aj na 75 kg a potom to skosit na 70 ale to je fakt individualne, pretoze nevieme ako chces vyzerat, aky mas ciel. Ale urcite si myslim ze 60 kg je velmi malo.